LASTİK İŞ
ismail

HİCRİ TAKVİME GÖRE KUTLANACAK

Gündem 25.11.2017 - 16:07, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

HİCRİ TAKVİME GÖRE KUTLANACAK

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, yaptığı konuşmada Mevlid-i Nebi Haftası'nın (Kutlu Doğum Haftası) artık Hicri Takvime göre kutlanacağını açıkladı.

''MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI' ADIYLA KUTLANMAYA BAŞLANACAKTIR' "Bundan önce Peygamber Efendimiz'in doğduğu, alemleri ve dünyamızı şereflendirdiği günün içinde yer aldığı hafta, 'Kutlu Doğum Haftası' adıyla, her yılın nisan ayı içerisinde kutlanıyordu. Diyanet İşleri Başkanlığının aldığı yeni bir kararla, Peygamber Efendimiz'in doğduğu, dünyamızı ve alemleri şereflendirdiği günün içinde yer aldığı hafta, 'Mevlid-i Nebi Haftası' adıyla Miladi Takvime göre değil, Hicri Takvime göre kutlanacaktır. Önümüzdeki hafta bu konudaki yönetmelik değişikliği yayınlanacak ve 2018'den itibaren de Hicri Takvime göre Peygamber Efendimiz'in dünyayı şereflendirdiği hafta, 'Mevlid-i Nebi Haftası' adıyla kutlanmaya başlanacaktır." Kutlu Doğum Haftası olarak bilinen Mevlid-i Nebi Haftası kutlamalarını sabit bir tarihe alan Hükumet bu kararında değişikliğe gitti. Buna göre Kutlu Doğum Haftası, artık Miladi değil, Hicri Takvime göre kutlanacak. Kutlu Doğum Haftası, 14 Nisan ile 20 Nisan arasında sabitlenmişti.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, yaptığı konuşmada Mevlid-i Nebi Haftası'nın (Kutlu Doğum Haftası) artık Hicri Takvime göre kutlanacağını açıkladı.

''MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI' ADIYLA KUTLANMAYA BAŞLANACAKTIR'

"Bundan önce Peygamber Efendimiz'in doğduğu, alemleri ve dünyamızı şereflendirdiği günün içinde yer aldığı hafta, 'Kutlu Doğum Haftası' adıyla, her yılın nisan ayı içerisinde kutlanıyordu. Diyanet İşleri Başkanlığının aldığı yeni bir kararla, Peygamber Efendimiz'in doğduğu, dünyamızı ve alemleri şereflendirdiği günün içinde yer aldığı hafta, 'Mevlid-i Nebi Haftası' adıyla Miladi Takvime göre değil, Hicri Takvime göre kutlanacaktır. Önümüzdeki hafta bu konudaki yönetmelik değişikliği yayınlanacak ve 2018'den itibaren de Hicri Takvime göre Peygamber Efendimiz'in dünyayı şereflendirdiği hafta, 'Mevlid-i Nebi Haftası' adıyla kutlanmaya başlanacaktır."

Kutlu Doğum Haftası olarak bilinen Mevlid-i Nebi Haftası kutlamalarını sabit bir tarihe alan Hükumet bu kararında değişikliğe gitti. Buna göre Kutlu Doğum Haftası, artık Miladi değil, Hicri Takvime göre kutlanacak. Kutlu Doğum Haftası, 14 Nisan ile 20 Nisan arasında sabitlenmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.