LASTİK İŞ
ismail

HÜLYA AKSOY, DONANMA’DA KADIN SAĞLIĞI EĞİTİMİ SEMİNERİ VERDİ

Sağlık 07.12.2018 - 17:54, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

HÜLYA AKSOY, DONANMA’DA KADIN SAĞLIĞI EĞİTİMİ SEMİNERİ VERDİ

Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un koordinatörlüğünde başlatılan ve İl Salık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" çalışmaları kapsamında Gölcük Donanma Komutanlığı kadın çalışanlarına ve personel eşlerine eğitim verildi.

Hülya Aksoy, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Yavuz Kılıç, Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Alper Yeniel’in eşi Elif Yeniel, Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Hasan Çankaya’nın Burçin Çankaya Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Berker Emre Tok’un eşi İlkşen Tok, Gölcük Tersanesi Komutanı Tuğamiral Aydın Eken’in eşi Şule Eken, Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Cem Okyay’ın eşi Çiğdem Okyay Gölcük Kaymakam Vekili Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş’ın eşi Funda Altıntaş, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sabri Medişoğlu ve  Bahriyeliler Derneği Gölcük Şube Başkanı Günseli Gündoğdu tarafından karşılandı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda  Hülya Aksoy  yapmış olduğu konuşmalarında; “Çok değerli katılımcılar,  hepiniz projemize hoş geldiniz. Öncelikle bizleri sizlerle buluşturan ve bu programın oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kadın Sağlığı Eğitim projesini geçtiğimiz yıl içerisinde Kocaeli’nde başlattık.  Biz kadınlarımızı kendi sağlıkları konusunda bilgilendirmeyi amaçlayarak farkındalık yaratmak istiyoruz. Projemizin ana teması; meme kanseri ve buna bağlı olarak kadınlarımızın her ay kendi kendine meme muayenesi yapmasıdır. Bunun dışında rahim ağzı kanseri ve kadınlarımızı yakından ilgilendiren konuları da ele aldık.  Kocaeli genelinde başlattığımız bu projemize organ bağışı konusunu da ekledik. Bu konuları hepimiz biliyoruz ama bir kez de bizler hatırlatalım istedik.”  diyen  Hülya Aksoy,  tüm katılımcılara teşekkür etti. Programda kadınlarımıza İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnci Sobi tarafından, meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı  kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi, 6284 Sayılı Kanun ve kadına yönelik şiddet, sigara, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığının zararları konularında eğitim verilerek,  bilgilendirici el broşürleri dağıtıldı.   Katılımcılar tarafından yoğun ilgi gören program, soruların cevaplandırılması ile sona erdi.
Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un koordinatörlüğünde başlatılan ve İl Salık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" çalışmaları kapsamında Gölcük Donanma Komutanlığı kadın çalışanlarına ve personel eşlerine eğitim verildi.

Hülya Aksoy, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Yavuz Kılıç, Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Alper Yeniel’in eşi Elif Yeniel, Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Hasan Çankaya’nın Burçin Çankaya Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Berker Emre Tok’un eşi İlkşen Tok, Gölcük Tersanesi Komutanı Tuğamiral Aydın Eken’in eşi Şule Eken, Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Cem Okyay’ın eşi Çiğdem Okyay Gölcük Kaymakam Vekili Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş’ın eşi Funda Altıntaş, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sabri Medişoğlu ve  Bahriyeliler Derneği Gölcük Şube Başkanı Günseli Gündoğdu tarafından karşılandı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda  Hülya Aksoy  yapmış olduğu konuşmalarında; “Çok değerli katılımcılar,  hepiniz projemize hoş geldiniz. Öncelikle bizleri sizlerle buluşturan ve bu programın oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kadın Sağlığı Eğitim projesini geçtiğimiz yıl içerisinde Kocaeli’nde başlattık.  Biz kadınlarımızı kendi sağlıkları konusunda bilgilendirmeyi amaçlayarak farkındalık yaratmak istiyoruz. Projemizin ana teması; meme kanseri ve buna bağlı olarak kadınlarımızın her ay kendi kendine meme muayenesi yapmasıdır. Bunun dışında rahim ağzı kanseri ve kadınlarımızı yakından ilgilendiren konuları da ele aldık.  Kocaeli genelinde başlattığımız bu projemize organ bağışı konusunu da ekledik. Bu konuları hepimiz biliyoruz ama bir kez de bizler hatırlatalım istedik.  diyen  Hülya Aksoy,  tüm katılımcılara teşekkür etti.

Programda kadınlarımıza İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnci Sobi tarafından, meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı  kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi, 6284 Sayılı Kanun ve kadına yönelik şiddet, sigara, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığının zararları konularında eğitim verilerek,  bilgilendirici el broşürleri dağıtıldı.

 

Katılımcılar tarafından yoğun ilgi gören program, soruların cevaplandırılması ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.