LASTİK İŞ

HURDACI DA TARİHİ ESER ELE GEÇİRİLDİ !

Kocaeli 15.11.2020 - 08:06, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

HURDACI DA TARİHİ ESER ELE GEÇİRİLDİ !

Yıllardır gizlenen tarihi eserler ele geçirildi.

İzmit'te polis ekiplerince arama yapılan bir hurda deposundan Osmanlı Dönemi’ne ait 250 cm’lik gemi çapası ve top ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İzmit Sanayi Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir hurda deposunda tarihi eserler bulunduğu bilgisi üzerine inceleme başlattı.   OSMALI'YA AİT ÇAPA VE TOP MERMİSİ HURDACI DEPOSUNDAN ÇIKTI İncelemenin ardından polis ekiplerince hurda deposuna operasyon düzenlendi. Operasyonda depoda yapılan aramalarda 19. yüzyıl dönemine ait Osmanlı gemilerinde kullanıldığı belirlenen 250 cm ebadında çeyrek daire şeklinde çapa ile 1 adet namlu kısmı 26 cm dip kısmı ise 46 cm genişliğinde toplam uzunluğu ise 250 cm olan top ele geçirildi. Ele geçirilen tarihi eserler Kocaeli Müze Müdürlüğüne teslim edilirken olayla ilgili 1 şahıs hakkında adli işlem yapıldığı öğrenildi.
Yıllardır gizlenen tarihi eserler ele geçirildi.

İzmit'te polis ekiplerince arama yapılan bir hurda deposundan Osmanlı Dönemi’ne ait 250 cm’lik gemi çapası ve top ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İzmit Sanayi Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir hurda deposunda tarihi eserler bulunduğu bilgisi üzerine inceleme başlattı.

 

OSMALI'YA AİT ÇAPA VE TOP MERMİSİ HURDACI DEPOSUNDAN ÇIKTI

İncelemenin ardından polis ekiplerince hurda deposuna operasyon düzenlendi. Operasyonda depoda yapılan aramalarda 19. yüzyıl dönemine ait Osmanlı gemilerinde kullanıldığı belirlenen 250 cm ebadında çeyrek daire şeklinde çapa ile 1 adet namlu kısmı 26 cm dip kısmı ise 46 cm genişliğinde toplam uzunluğu ise 250 cm olan top ele geçirildi. Ele geçirilen tarihi eserler Kocaeli Müze Müdürlüğüne teslim edilirken olayla ilgili 1 şahıs hakkında adli işlem yapıldığı öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.