LASTİK İŞ
ismail

HÜRREM SULTAN KANSERDEN Mİ ÖLDÜ?

20.05.2015 - 10:00, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

HÜRREM SULTAN KANSERDEN Mİ ÖLDÜ?

Tarihi sevdiren adam Talha Uğurluel, 7. Kocaeli Kitap Fuarı’nda tarihteki sır ölümleri anlattı

Tarihteki sır ölümlerin adeta peşine düşen tarihçi-yazar Talha Uğurluel,  Fizyoloji Profesörü Muammer Kayatekin ile birlikte kaleme aldığı “Tarih Tıbbı Konuşturdu 2” kitabıyla Kocaeli 7. Kitap Fuarı’na konuk oldu.  Kitapta Hürrem Sultan’ın ölümüne de değinen Uğurluel, “Tıbbın da bize verdiği ışık doğrultusunda yaptığımız araştırmalarda yüzde yüz olmasa da yüzde doksan Hürrem Sultan’ın akciğer zarı kanserinden ölmüş olabileceği bilgisine ulaştık” dedi. Uğurluel, Fatih Sultan Mehmet’in ise zehirlenerek değil, eceliyle öldüğünü kaydetti.   TARİHİ SEVDİREN ADAM KİTAP FUARI’NDA Tarihi sevdiren adam olarak son yıllarda beğeni ile takip edilen tarihçi- yazar Talha Uğurluel, Uluslararası Fuar Merkezi’ndeki Yahya Kaptan Konferans Salonu’nda okurlarıyla buluştu. Uğurluel’e son iki kitabı olan “Tarih Tıbbı Konuşturdu” çalışmasında birlikte çalıştığı Fizyoloji Profesörü Muammer Kayatekin de eşlik etti.   KİTAP HÜRREM SULTAN SAYESİNDE ÇIKTI Talha Uğurluel, “Tarih Tıbbı Konuşturdu” kitaplarının Hürrem Sultan sayesinde çıktığını söyledi. Hürrem Sultan’ın tarihte kulunç rahatsızlığı nedeniyle öldüğünün bilindiğini kaydeden Uğurluel, “Muammer hocaya bir insanın kulunç rahatsızlığından ölmesinin mümkün olup olmayacağını sordum. O da hiç kimsenin kas probleminden dolayı ölmeyeceğini, bunun başka bir illet olabileceğini söyledi.  Bu konu sonra bize bir yol açtı ve araştırma başladı” dedi. Hürrem Sultan’ın bir yılını ve dahi son gününe kadar tıbbi ve tarihi açıdan mercek altına aldıklarını ifade eden Uğurluel, “Yüzde yüz olmasa da yüzde doksan Hürrem Sultan’ın akciğer zarı kanserinden öldüğü bilgisine ulaştık” dedi.   FATİH ECELİYLE ÖLDÜ Uğurluel, Hürrem Sultan’ın ardından Fatih Sultan Mehmet’in ölümüne de eğildiklerini anlattı. Fatih’in bilindiği üzere zehirlenmediğini anlatan Uğurluel, “Fatih’in doktoru Yakup Paşa’nın padişaha verdiği ilacın zehir olarak algılandığını görüyoruz. Bu nedenle Fatih Sultan Mehmet’in eceliyle öldüğü anlaşılıyor” dedi.   HZ. SARE VE SARA HASTALIĞI BAĞLANTISI Söyleşide Hz. İbrahim’in eşi Hz. Sare’nin Firavun’un eline geçmesinin ardından Firavun’un yaşadığı ilginç olaya da değinildi. Talha Uğurluel, “Firavun’un adamları Hz. Sare’yi Firavun’a sunarlar. Hz. Sare teslim olmamak için dua eder ve Firavun her seferinde Hz. Sare’ye dokunamadan yere düşer ve sarsılarak titrer. İşte bu olaya da yakından baktık ve bunun günümüzdeki sara hastalığının benzeri olduğunu kaydettik” şeklinde konuştu.   ATATÜRK’TEN SULTAN ABDÜLAZİZ’E KİMLER NASIL ÖLDÜ? Uğurluel, kitapta, Atatürk’ten Sokrates’e, Kleopatra’dan Cem Sultan’a ve Sultan Abdülaziz’e kadar birçok önemli tarihi kimliğinin ölümlerinin de incelendiğini ve ilginç sonuçlara ulaşıldığını söyledi.   ÜÇ SAAT KİTAPLARINI İMZALADI Öte yandan söyleşinin ardından Talha Uğurluel ve Fizyoloji Profesörü Muammer Kayatekin, yaklaşık üç saat boyunca fuar içinde ayrılan alanda okurları için kitaplarını imzaladı.  
Tarihi sevdiren adam Talha Uğurluel, 7. Kocaeli Kitap Fuarı’nda tarihteki sır ölümleri anlattı

Tarihteki sır ölümlerin adeta peşine düşen tarihçi-yazar Talha Uğurluel,  Fizyoloji Profesörü Muammer Kayatekin ile birlikte kaleme aldığı “Tarih Tıbbı Konuşturdu 2” kitabıyla Kocaeli 7. Kitap Fuarı’na konuk oldu.  Kitapta Hürrem Sultan’ın ölümüne de değinen Uğurluel, “Tıbbın da bize verdiği ışık doğrultusunda yaptığımız araştırmalarda yüzde yüz olmasa da yüzde doksan Hürrem Sultan’ın akciğer zarı kanserinden ölmüş olabileceği bilgisine ulaştık” dedi. Uğurluel, Fatih Sultan Mehmet’in ise zehirlenerek değil, eceliyle öldüğünü kaydetti.

 

TARİHİ SEVDİREN ADAM KİTAP FUARI’NDA

Tarihi sevdiren adam olarak son yıllarda beğeni ile takip edilen tarihçi- yazar Talha Uğurluel, Uluslararası Fuar Merkezi’ndeki Yahya Kaptan Konferans Salonu’nda okurlarıyla buluştu. Uğurluel’e son iki kitabı olan “Tarih Tıbbı Konuşturdu” çalışmasında birlikte çalıştığı Fizyoloji Profesörü Muammer Kayatekin de eşlik etti.

 

KİTAP HÜRREM SULTAN SAYESİNDE ÇIKTI

Talha Uğurluel, “Tarih Tıbbı Konuşturdu” kitaplarının Hürrem Sultan sayesinde çıktığını söyledi. Hürrem Sultan’ın tarihte kulunç rahatsızlığı nedeniyle öldüğünün bilindiğini kaydeden Uğurluel, “Muammer hocaya bir insanın kulunç rahatsızlığından ölmesinin mümkün olup olmayacağını sordum. O da hiç kimsenin kas probleminden dolayı ölmeyeceğini, bunun başka bir illet olabileceğini söyledi.  Bu konu sonra bize bir yol açtı ve araştırma başladı” dedi. Hürrem Sultan’ın bir yılını ve dahi son gününe kadar tıbbi ve tarihi açıdan mercek altına aldıklarını ifade eden Uğurluel, “Yüzde yüz olmasa da yüzde doksan Hürrem Sultan’ın akciğer zarı kanserinden öldüğü bilgisine ulaştık” dedi.

 

FATİH ECELİYLE ÖLDÜ

Uğurluel, Hürrem Sultan’ın ardından Fatih Sultan Mehmet’in ölümüne de eğildiklerini anlattı. Fatih’in bilindiği üzere zehirlenmediğini anlatan Uğurluel, “Fatih’in doktoru Yakup Paşa’nın padişaha verdiği ilacın zehir olarak algılandığını görüyoruz. Bu nedenle Fatih Sultan Mehmet’in eceliyle öldüğü anlaşılıyor” dedi.

 

HZ. SARE VE SARA HASTALIĞI BAĞLANTISI

Söyleşide Hz. İbrahim’in eşi Hz. Sare’nin Firavun’un eline geçmesinin ardından Firavun’un yaşadığı ilginç olaya da değinildi. Talha Uğurluel, “Firavun’un adamları Hz. Sare’yi Firavun’a sunarlar. Hz. Sare teslim olmamak için dua eder ve Firavun her seferinde Hz. Sare’ye dokunamadan yere düşer ve sarsılarak titrer. İşte bu olaya da yakından baktık ve bunun günümüzdeki sara hastalığının benzeri olduğunu kaydettik” şeklinde konuştu.

 

ATATÜRK’TEN SULTAN ABDÜLAZİZ’E KİMLER NASIL ÖLDÜ?

Uğurluel, kitapta, Atatürk’ten Sokrates’e, Kleopatra’dan Cem Sultan’a ve Sultan Abdülaziz’e kadar birçok önemli tarihi kimliğinin ölümlerinin de incelendiğini ve ilginç sonuçlara ulaşıldığını söyledi.

 

ÜÇ SAAT KİTAPLARINI İMZALADI

Öte yandan söyleşinin ardından Talha Uğurluel ve Fizyoloji Profesörü Muammer Kayatekin, yaklaşık üç saat boyunca fuar içinde ayrılan alanda okurları için kitaplarını imzaladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.