HÜRRİYET, “KADROSUZ USTA ÖĞRETİCİLERİN SESİNİ DUYUN’’

Asayiş 16.12.2018 - 15:37, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

HÜRRİYET, “KADROSUZ USTA ÖĞRETİCİLERİN SESİNİ DUYUN’’

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet mecliste yaptığı basın açıklamasında usta öğreticilerin sorunlarını dile getirdi.

Hürriyet yaptığı açıklamada, usta öğreticilere kadro imkanı veren kanun teklifini hatırlatarak, bir an önce yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini dile getirdi.  NE MEMUR NE DE İŞÇİ SAYILIYORLAR Milletvekili Hürriyet yaptığı basın açıklamasında Türkiye'nin her ilinde görev yapan usta öğreticileri, Milli Eğitim Bakanlığının memur, Çalışma Bakanlığı'nın ise işçi olarak görmediğini belirtti. Hürriyet devam ederek, “Giyim, bilgisayar, el sanatları, makine nakışları, halk oyunları gibi branşlarda uygulamalı meslek eğitimi veren kadrosuz usta öğreticiler kadro beklemeye devam ediyor. Hiçbir iş güvencesi, kıdem tazminatı gibi hakları olmayan usta öğreticiler kadrolular gibi özlük haklarını çoktan hak etmiş durumdalar. Usta öğretici olarak kadrosuz görev yapan binlerce eğitimci; iş güvenceleri, kıdem tazminatı hakları, sosyal güvenceleri yok ve çok düşük ücretlerle çalıştırılıyor” dedi.  KANUN TEKLİFİ DEĞERLENDİRİLMELİ Kadrosuz usta öğreticilerin kıdem tazminatı hakkı olmadığını da dile getiren Milletvekili Hürriyet, “Yaygın eğitim kurumları yönetmeliğine göre usta öğreticiler bir yılda 11 aydan fazla çalışmadıkları için kıdem tazminatından da yararlanamamaktadır. Usta öğreticilere ödenen ücretlerin destekleme ve yetiştirme kurslarında olduğu gibi ders saati ücretinin iki katı şeklinde ödenmesi kadrolu öğretmenleri ve kadrolu usta öğreticilere verilen özlük haklarından yararlanmaları için yasal düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. Bir an önce bu teklifin değerlendirilmesi gerektiğini ve bu konudaki mağduriyetin sonlandırılmasını istiyoruz” açıklamasında bulundu
CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet mecliste yaptığı basın açıklamasında usta öğreticilerin sorunlarını dile getirdi.

Hürriyet yaptığı açıklamada, usta öğreticilere kadro imkanı veren kanun teklifini hatırlatarak, bir an önce yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini dile getirdi. 
NE MEMUR NE DE İŞÇİ SAYILIYORLAR
Milletvekili Hürriyet yaptığı basın açıklamasında Türkiye'nin her ilinde görev yapan usta öğreticileri, Milli Eğitim Bakanlığının memur, Çalışma Bakanlığı'nın ise işçi olarak görmediğini belirtti. Hürriyet devam ederek, “Giyim, bilgisayar, el sanatları, makine nakışları, halk oyunları gibi branşlarda uygulamalı meslek eğitimi veren kadrosuz usta öğreticiler kadro beklemeye devam ediyor. Hiçbir iş güvencesi, kıdem tazminatı gibi hakları olmayan usta öğreticiler kadrolular gibi özlük haklarını çoktan hak etmiş durumdalar. Usta öğretici olarak kadrosuz görev yapan binlerce eğitimci; iş güvenceleri, kıdem tazminatı hakları, sosyal güvenceleri yok ve çok düşük ücretlerle çalıştırılıyor” dedi. 
KANUN TEKLİFİ DEĞERLENDİRİLMELİ
Kadrosuz usta öğreticilerin kıdem tazminatı hakkı olmadığını da dile getiren Milletvekili Hürriyet, “Yaygın eğitim kurumları yönetmeliğine göre usta öğreticiler bir yılda 11 aydan fazla çalışmadıkları için kıdem tazminatından da yararlanamamaktadır. Usta öğreticilere ödenen ücretlerin destekleme ve yetiştirme kurslarında olduğu gibi ders saati ücretinin iki katı şeklinde ödenmesi kadrolu öğretmenleri ve kadrolu usta öğreticilere verilen özlük haklarından yararlanmaları için yasal düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. Bir an önce bu teklifin değerlendirilmesi gerektiğini ve bu konudaki mağduriyetin sonlandırılmasını istiyoruz” açıklamasında bulundu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.