LASTİK İŞ

Hüznü ve acıyı kalplerimizde hissediyoruz.

Gölcük 16.08.2013 - 00:36, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

Hüznü ve acıyı kalplerimizde hissediyoruz.

Kaymakam Adem Yazıcı, 17 Ağustos felaketinin yıl dönümünde bir mesaj yayaınladı. Kaymakam Yazıcı'nın mesajı şöyle :

Bundan 14 yıl önce meydana gelen ve asrın felaketi olarak adlandırılan sadece ilçemizi değil ülkemizi derinden sarsan ve vatandaşlarımızın hayatını derinden etkileyen 17 Ağustos Gölcük Depreminin yıl dönümünde bir kez daha hüznü ve acıyı kalplerimizde hissediyoruz. Resmi kayıtlara göre ilçemizde 5.000 nin üzerinde insanımızın yaşamını yitirdiği ve bir o kadar Vatandaşımızın da yaralandığı, pek çok mal kaybının oluştuğu felaket sonucu ortaya çıkan korkunç ve ürkütücü manzara hepimizi derinden etkilemiş, pek çok olumsuzlukları da beraberinde getirmiştir.   Hiç kuşku yok ki ateş düştüğü yeri yakmakla birlikte  pek çok ailenin yaşadığı dram sonucu oluşan travma hepimizi sarsmıştır. Şüphesiz ki  ülkemiz dünyanın en önemli deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmaktadır. Geçmişte yaşanan depremlerin günümüzde ve gelecekte de yaşanılması kaçınılmaz olacaktır.Burada önemli olan husus artık depremle yaşayabilmeyi öğrenebilmek ve yapı stoklarımızı, evlerimizi, işyerlerimizi depreme dayanıklı hale getirmektir. Başka çaremiz olmadığına göre yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojinin imkanlarını kullanarak bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Toplumun ve kurumların her birine aynı derecede sorumluluklar düşmektedir. Valiliğimizce yürütülen  orta hasarlı binalar üzerindeki çalışmalar ile kentsel dönüşüm yasasının da geçmişte  depremden hemen sonra kaçırılan bir fırsatın belki  karşımıza yeniden çıkması olarak çok iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Gölcük halkı yaşanan bu elem verici felaketin ardından onca mal ve can kaybı vermesine rağmen yüreğinde taşıdığı sonsuz güçle Devletiyle el ele vererek   çok kısa zamanda toparlanmış ,ülke olarak   gösterdiğimiz  olağanüstü dayanışma , birlik  ve beraberlik  içersinde huzur içinde  yaşanılan bir şehir olarak varlığımızı sürdürmekteyiz. Böylesine bir acının ne ilçemizde ne  ülkemizde, nede  dünyada  bir daha yaşanmaması için Yüce Mevlaya dua ederken yitirdiğimiz deprem şehitlerimizi bir kez daha rahmetle   anıyor,   ailelerine başsağlığı ve sabrı cemil diliyorum.               Adem YAZICI   Gölcük Kaymakamı
Kaymakam Adem Yazıcı, 17 Ağustos felaketinin yıl dönümünde bir mesaj yayaınladı. Kaymakam Yazıcı'nın mesajı şöyle :

Bundan 14 yıl önce meydana gelen ve asrın felaketi olarak adlandırılan sadece ilçemizi değil ülkemizi derinden sarsan ve vatandaşlarımızın hayatını derinden etkileyen 17 Ağustos Gölcük Depreminin yıl dönümünde bir kez daha hüznü ve acıyı kalplerimizde hissediyoruz.

Resmi kayıtlara göre ilçemizde 5.000 nin üzerinde insanımızın yaşamını yitirdiği ve bir o kadar

Vatandaşımızın da yaralandığı, pek çok mal kaybının oluştuğu felaket sonucu ortaya çıkan korkunç ve ürkütücü manzara hepimizi derinden etkilemiş, pek çok olumsuzlukları da beraberinde getirmiştir.  

Hiç kuşku yok ki ateş düştüğü yeri yakmakla birlikte  pek çok ailenin yaşadığı dram sonucu oluşan travma hepimizi sarsmıştır.

Şüphesiz ki  ülkemiz dünyanın en önemli deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmaktadır. Geçmişte yaşanan depremlerin günümüzde ve gelecekte de yaşanılması kaçınılmaz olacaktır.Burada önemli olan husus artık depremle yaşayabilmeyi öğrenebilmek ve yapı stoklarımızı, evlerimizi, işyerlerimizi depreme dayanıklı hale getirmektir. Başka çaremiz olmadığına göre yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojinin imkanlarını kullanarak bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Toplumun ve kurumların her birine aynı derecede sorumluluklar düşmektedir. Valiliğimizce yürütülen  orta hasarlı binalar üzerindeki çalışmalar ile kentsel dönüşüm yasasının da geçmişte  depremden hemen sonra kaçırılan bir fırsatın belki  karşımıza yeniden çıkması olarak çok iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum.

Gölcük halkı yaşanan bu elem verici felaketin ardından onca mal ve can kaybı vermesine rağmen yüreğinde taşıdığı sonsuz güçle Devletiyle el ele vererek   çok kısa zamanda toparlanmış ,ülke olarak   gösterdiğimiz  olağanüstü dayanışma , birlik  ve beraberlik  içersinde huzur içinde  yaşanılan bir şehir olarak varlığımızı sürdürmekteyiz.

Böylesine bir acının ne ilçemizde ne  ülkemizde, nede  dünyada  bir daha yaşanmaması için Yüce Mevlaya dua ederken yitirdiğimiz deprem şehitlerimizi bir kez daha rahmetle   anıyor,   ailelerine başsağlığı ve sabrı cemil diliyorum.



              Adem YAZICI

  Gölcük Kaymakamı


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.