LASTİK İŞ
ismail

HUZUREVİNDE EĞLENCE VARDI

01.10.2018 - 17:29, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

HUZUREVİNDE EĞLENCE VARDI

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeni ile Gölcük Huzurevi'nde etkinlik düzenlendi. Bu günde Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, yaşlıları yalnız bırakmadı. Yaşlılarla tek tek sohbet eden Başkan Ellibeş çiçek hediye etti.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş Yaşlılarımıza çiçek takdiminde bulunup, onlarla bol bol sohbet etmeyi ihmal etmedi. Huzurevi Müdürü Sema Taşdemir Yıldız  ve Başkan Ellibeş, Huzurevi sakinlerinden Nihat Göksay'ın hazırladığı yağlı boya tablolardan oluşan resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Birbirinden güzel eserlerin bulunduğu sergideki yağlı boya tabloları tek tek inceleyen Başkan Ellibeş, Nihat amcayı kutlayarak çiçek takdiminde bulundu. Huzurevinde tüm yaşlılar ile tek tek sohbet eden Başkan Mehmet Ellibeş "Yaşlılarımıza saygı ve sevgimizi her zaman belli etmek, onların gönüllerini hoş tutmak hepimizin öncelikli görevi ve minnet borcudur. Dün ile bugün arasında köprü kuran büyüklerimiz, kültürümüzü, örf ve adetlerimizi yarınlara taşıyan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılarımıza gösterilen ilgi ve alakanın bir gün değil her gün gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Geçmişi anlatan ve bizlere aktaran yine onlardır.  Başkan Ellibeş konuşmasının devamında “Her yaşlıya saygı duyulmalı ve hayatla ilişkilerinin kopmaması için onlara yardımcı olunmalı ve bir borç olarak bilinmelidir. Her genç kendisinin bugünlere erişmesinde, yaşlanmış olan kişilerin rolünün farkında olmalı ve yaşlılarımıza bu yönde davranışlar ile yaklaşmalı, her yaşlının saygı görmeye ve mutlu olmaya ihtiyacı olduğunu bilerek buna göre hareket edilmelidir. Yaşlılarımıza nasıl davranıyorsak gelecekte de bize öyle davranılacağını unutmamamız gerekir. Diğer toplumlardan farklı olarak bizim aile kavramımız ve büyüklerimize bakış açımız son derece farklıdır. Millet olarak aile bağları kuvvetli, dayanışma ve yardımlaşması güçlü bir milletiz. Bu hasletlerimiz ile yaşlılarımızla ilişkilerimizin temelini saygı ve sevgi oluşturmaktadır. Buna hassasiyetle önem vermeliyiz. Bu duygu ve düşünceler içerisinde her zaman başımızın tacı olan, sevgi ve saygı duyduğumuz büyüklerimizin Yaşlılar Haftası'nı kutluyor, hürmetle, saygıyla ellerinden öpüyorum" ifadelerini kullandı.
1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeni ile Gölcük Huzurevi'nde etkinlik düzenlendi. Bu günde Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, yaşlıları yalnız bırakmadı. Yaşlılarla tek tek sohbet eden Başkan Ellibeş çiçek hediye etti.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş Yaşlılarımıza çiçek takdiminde bulunup, onlarla bol bol sohbet etmeyi ihmal etmedi. Huzurevi Müdürü Sema Taşdemir Yıldız  ve Başkan Ellibeş, Huzurevi sakinlerinden Nihat Göksay'ın hazırladığı yağlı boya tablolardan oluşan resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Birbirinden güzel eserlerin bulunduğu sergideki yağlı boya tabloları tek tek inceleyen Başkan Ellibeş, Nihat amcayı kutlayarak çiçek takdiminde bulundu.
Huzurevinde tüm yaşlılar ile tek tek sohbet eden Başkan Mehmet Ellibeş "Yaşlılarımıza saygı ve sevgimizi her zaman belli etmek, onların gönüllerini hoş tutmak hepimizin öncelikli görevi ve minnet borcudur. Dün ile bugün arasında köprü kuran büyüklerimiz, kültürümüzü, örf ve adetlerimizi yarınlara taşıyan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılarımıza gösterilen ilgi ve alakanın bir gün değil her gün gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Geçmişi anlatan ve bizlere aktaran yine onlardır. 
Başkan Ellibeş konuşmasının devamında “Her yaşlıya saygı duyulmalı ve hayatla ilişkilerinin kopmaması için onlara yardımcı olunmalı ve bir borç olarak bilinmelidir. Her genç kendisinin bugünlere erişmesinde, yaşlanmış olan kişilerin rolünün farkında olmalı ve yaşlılarımıza bu yönde davranışlar ile yaklaşmalı, her yaşlının saygı görmeye ve mutlu olmaya ihtiyacı olduğunu bilerek buna göre hareket edilmelidir. Yaşlılarımıza nasıl davranıyorsak gelecekte de bize öyle davranılacağını unutmamamız gerekir. Diğer toplumlardan farklı olarak bizim aile kavramımız ve büyüklerimize bakış açımız son derece farklıdır. Millet olarak aile bağları kuvvetli, dayanışma ve yardımlaşması güçlü bir milletiz. Bu hasletlerimiz ile yaşlılarımızla ilişkilerimizin temelini saygı ve sevgi oluşturmaktadır. Buna hassasiyetle önem vermeliyiz. Bu duygu ve düşünceler içerisinde her zaman başımızın tacı olan, sevgi ve saygı duyduğumuz büyüklerimizin Yaşlılar Haftası'nı kutluyor, hürmetle, saygıyla ellerinden öpüyorum" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.