LASTİK İŞ
ismail

HUZURLU AİLE, GÜÇLÜ TOPLUM, GÜVENLİ GELECEK

14.01.2020 - 14:37, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

HUZURLU AİLE, GÜÇLÜ TOPLUM, GÜVENLİ GELECEK

Diyanet İşleri Başkanlığımızın 81 İlde başlattığı “Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek” projesi kapsamında gerçekleştirilen Evliliğe İlk Adım Seminerinin son etabı Gölcük Müftülüğü Konferans Salonunda tamamlandı.

Yeni evli çiftlere yönelik olarak düzenlenen programın 'Evlilikle Büyüyen Aile - Çevre Bilinci ve Tüketim Ahlakı' konuları Gölcük Şube Müdürü Müftü V. Murat SELCİ tarafından anlatıldı.   Diyanet İşleri Başkanlığınca ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda topluma rehberlik etmek amacıyla başlatılan “Evliliğe İlk Adım” seminerleri ülke genelinde devam ediyor. Ailenin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi, güçlendirilmesi ve huzurlu bir şekilde devamının sağlanması amacıyla yeni evlenen ve evlilik hazırlığında olan çiftlere sevgi, merhamet, adalet ve emanet bilinci gibi aileyi ayakta tutan değerler hususunda Kur’an ve sünnet ışığında bilgi vermek amacıyla “Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek” projesi kapsamında “Evliliğe İlk Adım” seminerleri düzenleniyor. Ailenin önemine vurgu yapan Selci “Aile kurmak için yola çıkıldığında kalpler, gönüller huzurla, sevgiyle, saygıyla dolar. O hanenin ömür boyu devam etmesinin şartı da şüphesiz başladığı gibi sevgi, saygı, sadakat ve merhamet duygularıyla devam eden bir birlikteliktir. İki ayrı gönül, iki ayrı ömür nikâhla bir araya gelir. Kadın ve erkek evlilik yoluyla sükûn ve mutluluğa kavuşur. Allah evlilik yoluyla eşler arasında sevgi, şefkat, merhamet, kaynaşma ve yakınlaşma duygularını yaratır. Bu O’nun varlığının delillerindendir.” dedi. Program haftada iki konu işlenerek dört haftada tamamlanarak sona erdi. Program sonunda katılımcılara sertifika verildi.
Diyanet İşleri Başkanlığımızın 81 İlde başlattığı “Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek” projesi kapsamında gerçekleştirilen Evliliğe İlk Adım Seminerinin son etabı Gölcük Müftülüğü Konferans Salonunda tamamlandı.

Yeni evli çiftlere yönelik olarak düzenlenen programın 'Evlilikle Büyüyen Aile - Çevre Bilinci ve Tüketim Ahlakı' konuları Gölcük Şube Müdürü Müftü V. Murat SELCİ tarafından anlatıldı.
 
Diyanet İşleri Başkanlığınca ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda topluma rehberlik etmek amacıyla başlatılan “Evliliğe İlk Adım” seminerleri ülke genelinde devam ediyor.

Ailenin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi, güçlendirilmesi ve huzurlu bir şekilde devamının sağlanması amacıyla yeni evlenen ve evlilik hazırlığında olan çiftlere sevgi, merhamet, adalet ve emanet bilinci gibi aileyi ayakta tutan değerler hususunda Kur’an ve sünnet ışığında bilgi vermek amacıyla “Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek” projesi kapsamında “Evliliğe İlk Adım” seminerleri düzenleniyor.


Ailenin önemine vurgu yapan Selci “Aile kurmak için yola çıkıldığında kalpler, gönüller huzurla, sevgiyle, saygıyla dolar. O hanenin ömür boyu devam etmesinin şartı da şüphesiz başladığı gibi sevgi, saygı, sadakat ve merhamet duygularıyla devam eden bir birlikteliktir. İki ayrı gönül, iki ayrı ömür nikâhla bir araya gelir. Kadın ve erkek evlilik yoluyla sükûn ve mutluluğa kavuşur. Allah evlilik yoluyla eşler arasında sevgi, şefkat, merhamet, kaynaşma ve yakınlaşma duygularını yaratır. Bu O’nun varlığının delillerindendir.” dedi.

Program haftada iki konu işlenerek dört haftada tamamlanarak sona erdi. Program sonunda katılımcılara sertifika verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.