İHSANİYE BARAJI’NIN İHALESİ YAPILDI !

13.08.2015 - 18:33, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

İHSANİYE BARAJI’NIN İHALESİ YAPILDI !

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık’ın başkanlığında yapılan Kocaeli yatırımlarının değerlendirildiği toplantı sonrasında Karamürsel için çok önemli bir proje olan İhsaniye Barajı’nın ihalesi gerçekleştirildi.

Kocaeli yatırım toplantısına Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Kocaeli milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, İlçe Belediye Başkanları, Bakan Danışmanı Kaymakam Okay Memiş ve DSİ 1. Bölge Müdürü Nazmi Koçak katıldı. Canlılar için hayati önem taşıyan içme ve kullanma suyunun teminine yönelik depolama tesisleri olan baraj yatırımlarının da masaya yatırıldığı toplantıda  “Karamürsel İhsaniye Barajı” için ihale kararı alındı. 20 bin 240 dekarlık alan sulanacak Barajın ihalesi gerçekleştirilerek, yapım için önemli bir adım geride bırakıldı. Karamürsel İhsaniye Barajı ile Karamürsel ve Gölcük ilçeleri ile sahil şeridi arasında kalan Değirmendere, Halıdere, Ulaşlı ve Ereğli beldelerinin yıllık 25,44 milyon m³ içme, kullanma suyu ihtiyacı ile Yalakdere havzasında akarsu vadileri etrafında yeralan sulanabilir nitelikteki tarım arazilerinin    20 bin 240 dekarlık kısmının sulanması hedefleniyor. Karamürsel İhsaniye Barajı’nın teknik detayları şu şekildedir:   Gövde Tipi                  : Silindirle Sıkıştırılmış Beton Kret Kotu                    :  234,50 m Kret Genişliği              :       8,00 m Kret Uzunluğu             :   222,25 m Talvegden Yüksekliği  :     63,00 m Temelden Yüksekliği  :     69,00 m Gövde Hacmi              : 135.000 m³    
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık’ın başkanlığında yapılan Kocaeli yatırımlarının değerlendirildiği toplantı sonrasında Karamürsel için çok önemli bir proje olan İhsaniye Barajı’nın ihalesi gerçekleştirildi.

Kocaeli yatırım toplantısına Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Kocaeli milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, İlçe Belediye Başkanları, Bakan Danışmanı Kaymakam Okay Memiş ve DSİ 1. Bölge Müdürü Nazmi Koçak katıldı.

Canlılar için hayati önem taşıyan içme ve kullanma suyunun teminine yönelik depolama tesisleri olan baraj yatırımlarının da masaya yatırıldığı toplantıda  “Karamürsel İhsaniye Barajı” için ihale kararı alındı.

20 bin 240 dekarlık alan sulanacak

Barajın ihalesi gerçekleştirilerek, yapım için önemli bir adım geride bırakıldı. Karamürsel İhsaniye Barajı ile Karamürsel ve Gölcük ilçeleri ile sahil şeridi arasında kalan Değirmendere, Halıdere, Ulaşlı ve Ereğli beldelerinin yıllık 25,44 milyon m³ içme, kullanma suyu ihtiyacı ile Yalakdere havzasında akarsu vadileri etrafında yeralan sulanabilir nitelikteki tarım arazilerinin    20 bin 240 dekarlık kısmının sulanması hedefleniyor.

Karamürsel İhsaniye Barajı’nın teknik detayları şu şekildedir:

 

Gövde Tipi                  : Silindirle Sıkıştırılmış Beton

Kret Kotu                    :  234,50 m

Kret Genişliği              :       8,00 m

Kret Uzunluğu             :   222,25 m

Talvegden Yüksekliği  :     63,00 m

Temelden Yüksekliği  :     69,00 m

Gövde Hacmi              : 135.000 m³

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.