LASTİK İŞ

İHSANİYE BARAJININ YAPIMI DEVAM EDİYOR

Gündem 01.07.2019 - 11:31, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

İHSANİYE BARAJININ YAPIMI DEVAM EDİYOR

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Kocaeli iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Kocaeli ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.   Karamürsel İçmesuyu Projesi kapsamında Kocaeli İline bağlı Karamürsel ile Gölcük ilçeleri ve sahil şeridinde yer alan Değirmendere, Halıdere, Ulaşlı ve Ereğli beldelerinin yılda 25,44 milyonm3 içme ve kullanma suyu ihtiyacı ile 20.240 dekarlık tarım arazisinin sulu tarıma kavuşturması planlanmaktadır. Bu projenin ünitelerinden biri olan İhsaniye Barajı’nın toplam gövde hacmi 165.000 m3, temelden yüksekliği ise 69 metredir 8.95 milyonm3 suyun depolanmasını mümkün kılacak barajın 2019 yılı içerisinde bitirilmesi hedeflenmektedir. İhsaniye Barajı’nda çalışmaların devam ettiğini belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ’ Çalışmalar tamamlandığında İhsaniye ve Avcıdere Barajları kaynağından alınacak su 18 km uzunluğundaki isale hattı vasıtasıyla Gölcük ve Sahil ilçeleri ile Değirmendere, Sahildere, Ulaşlı ve Ereğli beldelerine yıllık 25,44 milyon m³ içmesuyu verilecektir. ’dedi.   Aydın,’ Baraj İnşaatında bu güne kadar; 514 314 m3 kazı, 165 421 m3 beton, 1 418 ton püskürtme betonu, 5 347 kg ankraj ve kaya bulonu, 2 790 m enjeksiyon delgisi, 121 m3 enjeksiyon imalatları yapılmıştır. Karamürsel İçmesuyu Projesi kapsamında yapılmakta olan İhsaniye Barajının tamamlanması ile birlikte Avcıdere Barajı ile birlikte Karamürsel ilçesi ve çevresinin 2050 yılına kadar içmesuyu sorununun çözülmesi hedeflendiğini belirtti.  
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Kocaeli iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Kocaeli ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

 

Karamürsel İçmesuyu Projesi kapsamında Kocaeli İline bağlı Karamürsel ile Gölcük ilçeleri ve sahil şeridinde yer alan Değirmendere, Halıdere, Ulaşlı ve Ereğli beldelerinin yılda 25,44 milyonm3 içme ve kullanma suyu ihtiyacı ile 20.240 dekarlık tarım arazisinin sulu tarıma kavuşturması planlanmaktadır.

Bu projenin ünitelerinden biri olan İhsaniye Barajı’nın toplam gövde hacmi 165.000 m3, temelden yüksekliği ise 69 metredir 8.95 milyonm3 suyun depolanmasını mümkün kılacak barajın 2019 yılı içerisinde bitirilmesi hedeflenmektedir.

İhsaniye Barajı’nda çalışmaların devam ettiğini belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Çalışmalar tamamlandığında İhsaniye ve Avcıdere Barajları kaynağından alınacak su 18 km uzunluğundaki isale hattı vasıtasıyla Gölcük ve Sahil ilçeleri ile Değirmendere, Sahildere, Ulaşlı ve Ereğli beldelerine yıllık 25,44 milyon m³ içmesuyu verilecektir. ’dedi.

 

Aydın,’ Baraj İnşaatında bu güne kadar; 514 314 m3 kazı, 165 421 m3 beton, 1 418 ton püskürtme betonu, 5 347 kg ankraj ve kaya bulonu, 2 790 m enjeksiyon delgisi, 121 m3 enjeksiyon imalatları yapılmıştır. Karamürsel İçmesuyu Projesi kapsamında yapılmakta olan İhsaniye Barajının tamamlanması ile birlikte Avcıdere Barajı ile birlikte Karamürsel ilçesi ve çevresinin 2050 yılına kadar içmesuyu sorununun çözülmesi hedeflendiğini belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.