LASTİK İŞ

İHSANİYE’DEKİ OTOPARK, İHSANİYESPOR’A TAHSİS EDİLDİ

Gündem 06.10.2020 - 17:41, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

İHSANİYE’DEKİ OTOPARK, İHSANİYESPOR’A TAHSİS EDİLDİ

Gölcük Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı, dün Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer başkanlığında belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.

SORU ÖNERGESİ GÖRÜŞÜLDÜ Toplantıda gündem maddelerine geçmeden önce derelerin durumu ile ilgili olarak hazırlanan soru önergesi okundu. Önergede, “Gölcük, coğrafi olarak elinde ciddi potansiyelleri olan güzelliklere sahiptir. Fakat baktığımızda bu güzelliklerin kullanımı yeterli seviyede değilken bunların korunumu da yetersizdir. Gölcük köylerinden akan derelerin durumuna bakıldığında zaman zaman koku, renk ve kirlilik göze çarpıyor. Bu suları kirleten fabrika, ahır, besihaneler var mıdır? Bu tesislere gerekli incelemeler yapılmakta mıdır? Yapılmakta ise herhangi bir yaptırım uygulanmış mıdır?” şeklinde soru soruldu. Bununla ilgili olarak bilgiler veren Başkan Sezer, düzeltme çalışmalarının yapılması ve imkanlar doğrultusunda ıslah çalışmaları yapılması konusunda girişimlerde bulunulduğunu ifade etti. Ayrıca, kirliliğe sebep olunması durumunda ciddi cezaların verildiğini, ciddi gayretin de sarf edildiğini dile getirdi.  İLK BEŞ GÜNDEM MADDESİ BİRLİKTE OYLANDI Gündemin ilk beş maddesi, komisyonlara havale edilmek üzere birlikte oylandı. Gündemin birinci maddesi olan ‘2021-2024 Stratejik Planı Güncellemesi’, ikinci maddesi olan ‘2021 Mali Yılı Performans Programı’, üçüncü maddesi olan ‘2021 Mali Yılı Bütçe Tasarısı’, dördüncü maddesi olan ‘2021 Mali Yılı Belediye Bütçe Kararnamesi’ ve beşinci maddesi olan ‘2021 Mali Yılı Belediye Gelir Tarifesi’, oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi.  İHSANİYE’DEKİ OTOPARK, İHSANİYESPOR’A TAHSİS EDİLDİ Gündemin altıncı maddesinde ‘Yer Tahsisi-İhsaniye Merkez Mahallesinde 84 ada, 5-8-9-10-11 kapalı otopark (İhsaniyespor)’ konusuna değinildi. Bu madde hakkında konuşan Başkan Sezer, “2015 yılında bu konu ile ilgili alınmış bir karar var. İhsaniyespor Kulübü’ne otoparkın tahsis edildiği oy birliği ile kabul edildi yazıyor. Bu beş yıllık sürenin tekrar uzatılması ve bedelinin meclis tarafından belirlenmesi görüşülebilir. Ben yüzde 20 arttırma ile 600 TL bedelle tekrar 5 yıllığına tahsis edilmesi konusunu sizlerin oylarına sunuyorum” dedi. Bu madde, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesinde ise ‘İhsaniye; Ada:868, parsel:2-3 nolu taşınmaza ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik teklifi’ konusu görüşüldü. Bu madde, oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. 
Gölcük Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı, dün Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer başkanlığında belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.

SORU ÖNERGESİ GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda gündem maddelerine geçmeden önce derelerin durumu ile ilgili olarak hazırlanan soru önergesi okundu. Önergede, “Gölcük, coğrafi olarak elinde ciddi potansiyelleri olan güzelliklere sahiptir. Fakat baktığımızda bu güzelliklerin kullanımı yeterli seviyede değilken bunların korunumu da yetersizdir. Gölcük köylerinden akan derelerin durumuna bakıldığında zaman zaman koku, renk ve kirlilik göze çarpıyor. Bu suları kirleten fabrika, ahır, besihaneler var mıdır? Bu tesislere gerekli incelemeler yapılmakta mıdır? Yapılmakta ise herhangi bir yaptırım uygulanmış mıdır?” şeklinde soru soruldu. Bununla ilgili olarak bilgiler veren Başkan Sezer, düzeltme çalışmalarının yapılması ve imkanlar doğrultusunda ıslah çalışmaları yapılması konusunda girişimlerde bulunulduğunu ifade etti. Ayrıca, kirliliğe sebep olunması durumunda ciddi cezaların verildiğini, ciddi gayretin de sarf edildiğini dile getirdi.

 İLK BEŞ GÜNDEM MADDESİ BİRLİKTE OYLANDI

Gündemin ilk beş maddesi, komisyonlara havale edilmek üzere birlikte oylandı. Gündemin birinci maddesi olan ‘2021-2024 Stratejik Planı Güncellemesi’, ikinci maddesi olan ‘2021 Mali Yılı Performans Programı’, üçüncü maddesi olan ‘2021 Mali Yılı Bütçe Tasarısı’, dördüncü maddesi olan ‘2021 Mali Yılı Belediye Bütçe Kararnamesi’ ve beşinci maddesi olan ‘2021 Mali Yılı Belediye Gelir Tarifesi’, oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi.

 İHSANİYE’DEKİ OTOPARK, İHSANİYESPOR’A TAHSİS EDİLDİ

Gündemin altıncı maddesinde ‘Yer Tahsisi-İhsaniye Merkez Mahallesinde 84 ada, 5-8-9-10-11 kapalı otopark (İhsaniyespor)’ konusuna değinildi. Bu madde hakkında konuşan Başkan Sezer, “2015 yılında bu konu ile ilgili alınmış bir karar var. İhsaniyespor Kulübü’ne otoparkın tahsis edildiği oy birliği ile kabul edildi yazıyor. Bu beş yıllık sürenin tekrar uzatılması ve bedelinin meclis tarafından belirlenmesi görüşülebilir. Ben yüzde 20 arttırma ile 600 TL bedelle tekrar 5 yıllığına tahsis edilmesi konusunu sizlerin oylarına sunuyorum” dedi. Bu madde, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesinde ise ‘İhsaniye; Ada:868, parsel:2-3 nolu taşınmaza ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik teklifi’ konusu görüşüldü. Bu madde, oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.