İHSANİYE KOŞUSU YOĞUN KATILIM

Spor 26.09.2016 - 17:15, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

İHSANİYE KOŞUSU YOĞUN KATILIM

Gölcük Belediyesi, Geleneksel Rahvan At Yarışları İhsaniye Koşusu 17 Ağustos Koşu Parkurunda gerçekleşti.

Yarışları izlemek üzere Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Leven Değirmenci, Ak Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muhyettin Yıldırım, Rahvan At Yarışları Ağası Kemal Dönge, Değirmendere Rahvan Atçılar ve Yetiştiricileri Kulübü Derneği Başkanı Osman Kalyoncu, ilçe halkı ve çevre illerden gelen çok sayıda vatandaş katıldı.   Gölcük Saraylı 17 Ağustos Mezarlığı yanındaki 17 Ağustos Koşu Parkuru’nda yapılan Rahvan At Yarışları İhsaniye Koşusu’na toplam 90 at katıldı. Her zaman olduğu gibi yarışlar yapılan duanın ardından başladı.Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan, at sahiplerinin ve atların rahatlığı için yapılan Rahvan At Bakım ve Konaklama Tesisi de her yönüyle katılımcıların hizmetinde onların rahat konaklayabilmelerine imkan sağladı. Yarışlar Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste Boy, Dörtlü Taylar, Üçlü Taylar, İthal atlar ve Köylü Dörtnal olmak üzere 9 dalda yapıldı. Ayrıca bu sene bir ilk olma özelliği taşıyan bir yarışa imza atıldı. Bu yarışta ilk defa bayan atçılar da yarışarak, Rahvan At Yarışlarına yeni bir heyecan daha getirilmiş oldu.   Rahvan At Yarışları’nı izlemeye gelen vatandaşlar ve yarışçılara hitaben bir konuşma yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “ Gölcük’te, yöremizde bu spora önem veren çok insanımız var. Onların bu geleneksel sporumuza verdiği katkılar tartışılmaz. Bizde Belediye olarak dostlarımızın, hemşerilerimizin gönülden destekledikleri bu spora bir nebze olsun katkı koyalım istiyoruz. Bilindiği üzere sahamız ve konaklama tesisimiz mükemmel. Türkiye genelinde sadece İlçemizde her yıl 3 defa tertip edilen Rahvan At Yarışlarını organize ediyoruz. Sezonun son yarışı olan İhsaniye Koşusunu düzenlemenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu vesileyle uzaktan, yakından buraya teşrif eden tüm dostlarımıza ve sporcularımıza teşekkür ediyorum” dedi.                                                  Nefes kesen yarışmalar sonunda dereceye giren atlar;   BAŞ ATLAR Metehan Kölemenoğlu Hasan Aslandağ İsmail Oka BAŞ ALTI  ATLAR Erdoğan Harman Mehmet Barut Kadir Demir BÜYÜK ORTA  ATLAR Aşcı Halil İbrahim Hakan Uğur   KÜÇÜK ORTA  ATLAR Recep Şimşir Mesut Akarer İrfan Sevindik   4’LÜ TAYLAR Metehan Kölemenoğlu Mehmet Barut Ekrem Akıncı   3’LÜ TAYLAR Mehmet Barut Halil Pekcanlı Gündoğan Kurumlu   İTHAL ATLAR Metehan Kölemenoğlu Ergüven Sevim KÖYLÜ DÖRTNAL Engin Kesdoğan Engin İpek Engin Kesdoğan   DESTE ATLAR Ahçı Halil İbrahim Hasan Aslandağ Okan Karademir   BAYANLAR KOŞUSU   Melike Özpınar Büşra Yılmaz Berre Ardınç Ayşenur Tokmak
Gölcük Belediyesi, Geleneksel Rahvan At Yarışları İhsaniye Koşusu 17 Ağustos Koşu Parkurunda gerçekleşti.

Yarışları izlemek üzere Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Leven Değirmenci, Ak Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muhyettin Yıldırım, Rahvan At Yarışları Ağası Kemal Dönge, Değirmendere Rahvan Atçılar ve Yetiştiricileri Kulübü Derneği Başkanı Osman Kalyoncu, ilçe halkı ve çevre illerden gelen çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Gölcük Saraylı 17 Ağustos Mezarlığı yanındaki 17 Ağustos Koşu Parkuru’nda yapılan Rahvan At Yarışları İhsaniye Koşusu’na toplam 90 at katıldı. Her zaman olduğu gibi yarışlar yapılan duanın ardından başladı.Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan, at sahiplerinin ve atların rahatlığı için yapılan Rahvan At Bakım ve Konaklama Tesisi de her yönüyle katılımcıların hizmetinde onların rahat konaklayabilmelerine imkan sağladı. Yarışlar Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste Boy, Dörtlü Taylar, Üçlü Taylar, İthal atlar ve Köylü Dörtnal olmak üzere 9 dalda yapıldı. Ayrıca bu sene bir ilk olma özelliği taşıyan bir yarışa imza atıldı. Bu yarışta ilk defa bayan atçılar da yarışarak, Rahvan At Yarışlarına yeni bir heyecan daha getirilmiş oldu.

 

Rahvan At Yarışları’nı izlemeye gelen vatandaşlar ve yarışçılara hitaben bir konuşma yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “ Gölcük’te, yöremizde bu spora önem veren çok insanımız var. Onların bu geleneksel sporumuza verdiği katkılar tartışılmaz. Bizde Belediye olarak dostlarımızın, hemşerilerimizin gönülden destekledikleri bu spora bir nebze olsun katkı koyalım istiyoruz. Bilindiği üzere sahamız ve konaklama tesisimiz mükemmel. Türkiye genelinde sadece İlçemizde her yıl 3 defa tertip edilen Rahvan At Yarışlarını organize ediyoruz. Sezonun son yarışı olan İhsaniye Koşusunu düzenlemenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu vesileyle uzaktan, yakından buraya teşrif eden tüm dostlarımıza ve sporcularımıza teşekkür ediyorum” dedi.

                                              

 

Nefes kesen yarışmalar sonunda dereceye giren atlar;

 

BAŞ ATLAR

  1. Metehan Kölemenoğlu
  2. Hasan Aslandağ
  3. İsmail Oka

BAŞ ALTI  ATLAR

  1. Erdoğan Harman
  2. Mehmet Barut
  3. Kadir Demir

BÜYÜK ORTA  ATLAR

  1. Aşcı Halil İbrahim
  2. Hakan Uğur

 

KÜÇÜK ORTA  ATLAR

  1. Recep Şimşir
  2. Mesut Akarer
  3. İrfan Sevindik

 

4’LÜ TAYLAR

  1. Metehan Kölemenoğlu
  2. Mehmet Barut
  3. Ekrem Akıncı

 

3’LÜ TAYLAR

  1. Mehmet Barut
  2. Halil Pekcanlı
  3. Gündoğan Kurumlu

 

İTHAL ATLAR

  1. Metehan Kölemenoğlu
  2. Ergüven Sevim

KÖYLÜ DÖRTNAL

  1. Engin Kesdoğan
  2. Engin İpek
  3. Engin Kesdoğan

 

DESTE ATLAR

  1. Ahçı Halil İbrahim
  2. Hasan Aslandağ
  3. Okan Karademir

 

BAYANLAR KOŞUSU

 

  • Melike Özpınar
  • Büşra Yılmaz
  • Berre Ardınç
  • Ayşenur Tokmak
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.