LASTİK İŞ

İKİNCİ EL ARABALARA ZAM

Ekonomi 04.12.2016 - 15:34, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

İKİNCİ EL ARABALARA ZAM

ÖTV oranlarının artış göstereceğinin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından vatandaşlar gözünü ikinci el araçlara çevirdi. Ancak ÖTV artışı ikinci el araçlarında fiyatının artmasına sebep oldu

Yeni yıla yaklaşırken zamlar yine kendini göstermeye başladı. 2017 yılında özel tüketim vergisi (ÖTV) oranlarının ne kadar olacağı Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni yılda 1.6 motora kadar olan ÖTV matrahı 40 bin TL'yi aşmayan otomobillerden yüzde 45, ÖTV matrahı 40 bin ile 70 bin TL arasındaki 1.6 motoru aşmayan otomobillerden yüzde 50 oranında ÖTV alınacak. Motor hacmi 1.6-2.0 litre arasında olan otomobillerden ÖTV matrahı üzerinden yüzde 100 ÖTV alınacak. Önceden bu oran yüzde 90'dı.   EN AZ BİN TL ARTTI ÖTV’nin yükselişi vatandaşı ikinci el araç almaya yönlendiriyor ancak sıfır araçların fiyatının artması ikinci el araçlarında fiyatlarının yükselmesine sebep oldu. ÖTV oranlarının yükseleceği haberi araç sahiplerini ve araç alacak vatandaşları harekete geçirdi. Araba pazarında haftasonu, geçtiğimiz haftalara göre daha az kişi vardı. Pazarda araç satan vatandaşta araç alacak vatandaşta ÖTV zammına karşı tepkili. Vatandaşlar sıfır araçlara gelen zammın ikinci el araçları da etkilediğini, ÖTV zam haberi çıktıktan sonra ikinci el araçlarda en az bin, 2 bin TL artış olduğunu söylüyor. 
ÖTV oranlarının artış göstereceğinin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından vatandaşlar gözünü ikinci el araçlara çevirdi. Ancak ÖTV artışı ikinci el araçlarında fiyatının artmasına sebep oldu

Yeni yıla yaklaşırken zamlar yine kendini göstermeye başladı. 2017 yılında özel tüketim vergisi (ÖTV) oranlarının ne kadar olacağı Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni yılda 1.6 motora kadar olan ÖTV matrahı 40 bin TL'yi aşmayan otomobillerden yüzde 45, ÖTV matrahı 40 bin ile 70 bin TL arasındaki 1.6 motoru aşmayan otomobillerden yüzde 50 oranında ÖTV alınacak. Motor hacmi 1.6-2.0 litre arasında olan otomobillerden ÖTV matrahı üzerinden yüzde 100 ÖTV alınacak. Önceden bu oran yüzde 90'dı.

 

EN AZ BİN TL ARTTI

ÖTV’nin yükselişi vatandaşı ikinci el araç almaya yönlendiriyor ancak sıfır araçların fiyatının artması ikinci el araçlarında fiyatlarının yükselmesine sebep oldu. ÖTV oranlarının yükseleceği haberi araç sahiplerini ve araç alacak vatandaşları harekete geçirdi. Araba pazarında haftasonu, geçtiğimiz haftalara göre daha az kişi vardı. Pazarda araç satan vatandaşta araç alacak vatandaşta ÖTV zammına karşı tepkili. Vatandaşlar sıfır araçlara gelen zammın ikinci el araçları da etkilediğini, ÖTV zam haberi çıktıktan sonra ikinci el araçlarda en az bin, 2 bin TL artış olduğunu söylüyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.