LASTİK İŞ
ismail

İLİMİZDEKİ GÖLETLERE SAZAN YAVRUSU BIRAKILDI

Gündem 01.06.2020 - 16:14, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

İLİMİZDEKİ GÖLETLERE SAZAN YAVRUSU BIRAKILDI

İl Müdürümüz Kerim METE ile Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Murat COŞKUN tarafından İlimizdeki Göletlere Toplam 45.000 Adet Yavru Sazan Balığı bırakıldı.

Tarım ve Orman bakanı Sayın Dr. Bekir PAKDEMİRLİ'nin büyük önem verdiği, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın kaliteli, ucuz ve sağlıklı gıda ihtiyaçlarının karşılanması, ticari ve sportif amaçlı balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynaklarımızın gelecek nesillere aktarılması için, su ürünleri kaynaklarımızı balıklandırmaya devam ediyoruz. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğümüz tarafından, yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tesislerinde üretilen sazan balığı yavrularından 45000 adeti 28/05/2020 tarihinde Sipahiler, Sevindikli, Safalı, Ütük, Arıklar, Şahinler, Bayraktar, Çayırköy ve Ketenciler Göletine bırakılmıştır. Ülkemiz biyoçeşitliliğin korunması ve su ürünleri kaynaklarımızın gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması suretiyle balık başta olmak üzere su ürünlerinin en az bir kez üremelerine imkân tanınması büyük önem arz etmektedir. 
İl Müdürümüz Kerim METE ile Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Murat COŞKUN tarafından İlimizdeki Göletlere Toplam 45.000 Adet Yavru Sazan Balığı bırakıldı.

Tarım ve Orman bakanı Sayın Dr. Bekir PAKDEMİRLİ'nin büyük önem verdiği, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın kaliteli, ucuz ve sağlıklı gıda ihtiyaçlarının karşılanması, ticari ve sportif amaçlı balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynaklarımızın gelecek nesillere aktarılması için, su ürünleri kaynaklarımızı balıklandırmaya devam ediyoruz.
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğümüz tarafından, yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tesislerinde üretilen sazan balığı yavrularından 45000 adeti 28/05/2020 tarihinde Sipahiler, Sevindikli, Safalı, Ütük, Arıklar, Şahinler, Bayraktar, Çayırköy ve Ketenciler Göletine bırakılmıştır.
Ülkemiz biyoçeşitliliğin korunması ve su ürünleri kaynaklarımızın gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması suretiyle balık başta olmak üzere su ürünlerinin en az bir kez üremelerine imkân tanınması büyük önem arz etmektedir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.