LASTİK İŞ
ismail

İLK AŞUREYİ YÖRÜKLER DAĞITTI

02.10.2017 - 17:12, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

İLK AŞUREYİ YÖRÜKLER DAĞITTI

Kocaeli- Gölcük Yörük Türkmen Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, hafta sonu başlayan Aşure günü dolayısıyla, Anıtpark Meydanı'nda bu senenin ilk Aşuresini dağıttı. Aşure Dağıtım etkinliğine, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ile sivil toplum kuruluşları, sağanak yağmura rağmen yoğun bir katılım gösterdi.

SAĞANAK YAĞMURA ALDIRMADILAR Kocaeli -Gölcük Yörük Türkmen Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından, geçtiğimiz Pazar günü Anıtpark'ta düzenlenen aşure dağıtım programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Aşure dağıtım etkinliğine Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Kocaeli Yörük Türkmen Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Karakaya ile yönetim kurulu üyeleri, STK başkanları ve vatandaşlar aşırıı yağan sağanak yağmura aldırmadılar.  “AŞURE DERTLERE DERMANDIR” Aşure dağıtımından önce konuşma yapan dernek başkanı Karakaya, “Aşure günü hicri takvime göre muharrem ayının onuncu gününe rastlayan gündür. İnanışa göre Nuh Gemisinin tufandan sonra sular çekildiğinde karaya oturduğu gündür. O gün ellerinde kalan ne kadar yiyecek içecek hepsini karıştırarak yemek pişirirler ve karınlarını doyururlar. Daha sonra bu kutlu gün Nuh (as)'ın sünneti olarak inananlar tarafından kutlanmaya başlanmış ve bugünlere kadar gelmiştir. Ayrıca yüce yaratıcı tarafından bugün olması takdir edilen bazı hadiseler gerçekleşmiştir. Dertlere derman, hastalara şifa olacağına inanılır. Müslüman Türklerin bulunduğu bütün coğrafyalarda binlerce yıldan beri kutlanarak gelmektedir. Müslüman Türkün birlik beraberlik bütünlük içinde gerçekleştirmiş olduğu bu gibi etkinlikler dosta gurur ve cesaret verirken düşmana korku salmaktadır. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi daim etsin. Rabbim zulüm altında olan bütün Müslüman Türk âleminin yar ve yardımcısı olsun. Bu mübarek gün hürmetine bu kardeşlerimizi rabbim muzaffer kılsın. Rabbim bu günün feyzinden bereketinden en iyi şekilde istifade eden kullarından eylesin.” dedi. İLK AŞURE KAYMAKAM ALTINTAŞ'A Başkan Karakaya'nın ardından söz alan Kaymakam Altıntaş, “Her Muharrem ayının onuncu günü Aşure günü olarak kutlanır. Bugünün anlamı çok büyüktür. Yani birlik, beraberlik ve paylaşma günüdür. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Herkesin Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Böylesine önemli ve anlamlı programı düzenleyen Yörük Türkmenler Derneğinin değerli başkanına ve emeği geçen herkeste teşekkürlerimi sunuyor, programa katılım sağladığınız için hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.  Konuşmaların ardından ilk Aşure Kaymakam Altıntaş'a ikram edilirken, daha sonra etkinliğe katılan herkese aşure dağıtıldı. Haber: Yılmaz DEĞİRMENCİ.  
Kocaeli- Gölcük Yörük Türkmen Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, hafta sonu başlayan Aşure günü dolayısıyla, Anıtpark Meydanı'nda bu senenin ilk Aşuresini dağıttı. Aşure Dağıtım etkinliğine, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ile sivil toplum kuruluşları, sağanak yağmura rağmen yoğun bir katılım gösterdi.

SAĞANAK YAĞMURA ALDIRMADILAR
Kocaeli -Gölcük Yörük Türkmen Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından, geçtiğimiz Pazar günü Anıtpark'ta düzenlenen aşure dağıtım programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Aşure dağıtım etkinliğine Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Kocaeli Yörük Türkmen Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Karakaya ile yönetim kurulu üyeleri, STK başkanları ve vatandaşlar aşırıı yağan sağanak yağmura aldırmadılar. 

“AŞURE DERTLERE DERMANDIR”
Aşure dağıtımından önce konuşma yapan dernek başkanı Karakaya, “Aşure günü hicri takvime göre muharrem ayının onuncu gününe rastlayan gündür. İnanışa göre Nuh Gemisinin tufandan sonra sular çekildiğinde karaya oturduğu gündür. O gün ellerinde kalan ne kadar yiyecek içecek hepsini karıştırarak yemek pişirirler ve karınlarını doyururlar. Daha sonra bu kutlu gün Nuh (as)'ın sünneti olarak inananlar tarafından kutlanmaya başlanmış ve bugünlere kadar gelmiştir. Ayrıca yüce yaratıcı tarafından bugün olması takdir edilen bazı hadiseler gerçekleşmiştir. Dertlere derman, hastalara şifa olacağına inanılır. Müslüman Türklerin bulunduğu bütün coğrafyalarda binlerce yıldan beri kutlanarak gelmektedir. Müslüman Türkün birlik beraberlik bütünlük içinde gerçekleştirmiş olduğu bu gibi etkinlikler dosta gurur ve cesaret verirken düşmana korku salmaktadır. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi daim etsin. Rabbim zulüm altında olan bütün Müslüman Türk âleminin yar ve yardımcısı olsun. Bu mübarek gün hürmetine bu kardeşlerimizi rabbim muzaffer kılsın. Rabbim bu günün feyzinden bereketinden en iyi şekilde istifade eden kullarından eylesin.” dedi.

İLK AŞURE KAYMAKAM ALTINTAŞ'A
Başkan Karakaya'nın ardından söz alan Kaymakam Altıntaş, “Her Muharrem ayının onuncu günü Aşure günü olarak kutlanır. Bugünün anlamı çok büyüktür. Yani birlik, beraberlik ve paylaşma günüdür. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Herkesin Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Böylesine önemli ve anlamlı programı düzenleyen Yörük Türkmenler Derneğinin değerli başkanına ve emeği geçen herkeste teşekkürlerimi sunuyor, programa katılım sağladığınız için hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi. 
Konuşmaların ardından ilk Aşure Kaymakam Altıntaş'a ikram edilirken, daha sonra etkinliğe katılan herkese aşure dağıtıldı. Haber: Yılmaz DEĞİRMENCİ.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.