İLK DERS ZİLİNİ VALİ AKSOY ÇALACAK

Eğitim 08.09.2019 - 11:21, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

İLK DERS ZİLİNİ VALİ AKSOY ÇALACAK

2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk ders zili yarın Karamürsel Yalakdere İlkokulu'nda saat 11.00'de kent protokolü ve öğrenciler tarafından çalınacak

Uzun bir yaz tatilinin ardından yarın 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çalacak. Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen resmi törenin ev sahipliğini bu yıl Karamürsel Yalakdere İlkokulu üstlenecek. Tören saat 11.00'de başlayacak. Program kapsamında ilk olarak saat 09.30'da Kültür Tepesi Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapılacak. Ardından kent protokolünün katılımıyla Karamürsel Yalakdere İlkokulu'nda program yapılacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayacak programda protokol konuşmaları ve öğrencilerin gösterilerinin ardından yeni dönemin ilk ders zili çalacak. 395 BİN 435 ÖĞRENCİ Kocaeli 2019-2020 eğitim öğretim yılındaki sayısal verilerine baktığımızda ilimizde resmi ve özel olmak üzere toplam bin 351 tane okul var. Yeni dönemde resmi ve özel okullarda toplam 25 bin 321 tane öğretmen, 395 bin 435 öğrenciye eğitim verecek. 16 bin 907 tane ise derslik mevcut. Derslik başına düşen öğrenci sayılarına baktığımız zaman ise ilkokul ve ortaokulda 25, genel öğretimde 23, meslek ve teknikte 24 öğrenci. SÜRELER KISALMAYACAK Milli Eğitim Bakanlığı, tatil ve okul zamanlarının daha dengeli ve verimli hale getirilmesi için yeni bir eğitim-öğretim çalışma takvimi modeli hazırladı. 13 haftalık yaz tatili süresi, öğrencilerin öğrenme motivasyonlarını kaybedecek kadar okuldan uzaklaşmamaları için 11 hafta olarak düzenlendi.Yaz tatilinden alınan 2 hafta ise nisan ve kasım aylarında birer haftalık ara tatil olarak verilecek. Yeni modele göre artık okullar bir hafta erken açılacak, bir hafta daha geç kapanacak. Ancak bu durum toplam tatil süresini kısaltmayacak. YAZ TATİLİ 11 HAFTA 18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün) yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün) ikinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak. 6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün) 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran’da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek. BU KEZ ZİL FARKLI Ders zili, yeni eğitim öğretim yılında farklı çalacak. Milli Eğitim Bakanlığı ilköğretim öğrencileri için kullanılacak yeni bir okul şarkısı ve ders zili hazırladı. Şarkının bestesini müzisyen Nil Karaibrahimgil yaptı. İlköğretim öğrencileri yeni eğitim yılına bu zil ile başlayacak. Okul zili hem şarkı sözlerinin yer aldığı hem de teneffüsler için sadece melodi olarak kullanılabilecek şekilde iki formatta hazırlandı. Şarkının bestesini müzisyen Nil Karaibrahimgil yaparken sözlerini Şermin Yaşar yazdı. Şarkının ve okul zilinin hazırlanmasında daha önce 23 Nisan şarkısını hazırlayan ekip görev aldı. Okul zili ve şarkısını tanıtan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bütün ilkokullarda aynı zilin, aynı şarkının kullanılması için hazırlık yaptıklarını belirtti.  
2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk ders zili yarın Karamürsel Yalakdere İlkokulu'nda saat 11.00'de kent protokolü ve öğrenciler tarafından çalınacak

Uzun bir yaz tatilinin ardından yarın 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çalacak. Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen resmi törenin ev sahipliğini bu yıl Karamürsel Yalakdere İlkokulu üstlenecek. Tören saat 11.00'de başlayacak. Program kapsamında ilk olarak saat 09.30'da Kültür Tepesi Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapılacak. Ardından kent protokolünün katılımıyla Karamürsel Yalakdere İlkokulu'nda program yapılacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayacak programda protokol konuşmaları ve öğrencilerin gösterilerinin ardından yeni dönemin ilk ders zili çalacak.


395 BİN 435 ÖĞRENCİ

Kocaeli 2019-2020 eğitim öğretim yılındaki sayısal verilerine baktığımızda ilimizde resmi ve özel olmak üzere toplam bin 351 tane okul var. Yeni dönemde resmi ve özel okullarda toplam 25 bin 321 tane öğretmen, 395 bin 435 öğrenciye eğitim verecek. 16 bin 907 tane ise derslik mevcut. Derslik başına düşen öğrenci sayılarına baktığımız zaman ise ilkokul ve ortaokulda 25, genel öğretimde 23, meslek ve teknikte 24 öğrenci.

SÜRELER KISALMAYACAK

Milli Eğitim Bakanlığı, tatil ve okul zamanlarının daha dengeli ve verimli hale getirilmesi için yeni bir eğitim-öğretim çalışma takvimi modeli hazırladı. 13 haftalık yaz tatili süresi, öğrencilerin öğrenme motivasyonlarını kaybedecek kadar okuldan uzaklaşmamaları için 11 hafta olarak düzenlendi.Yaz tatilinden alınan 2 hafta ise nisan ve kasım aylarında birer haftalık ara tatil olarak verilecek. Yeni modele göre artık okullar bir hafta erken açılacak, bir hafta daha geç kapanacak. Ancak bu durum toplam tatil süresini kısaltmayacak.

YAZ TATİLİ 11 HAFTA

18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün) yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün) ikinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak. 6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün) 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran’da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

BU KEZ ZİL FARKLI

Ders zili, yeni eğitim öğretim yılında farklı çalacak. Milli Eğitim Bakanlığı ilköğretim öğrencileri için kullanılacak yeni bir okul şarkısı ve ders zili hazırladı. Şarkının bestesini müzisyen Nil Karaibrahimgil yaptı. İlköğretim öğrencileri yeni eğitim yılına bu zil ile başlayacak. Okul zili hem şarkı sözlerinin yer aldığı hem de teneffüsler için sadece melodi olarak kullanılabilecek şekilde iki formatta hazırlandı. Şarkının bestesini müzisyen Nil Karaibrahimgil yaparken sözlerini Şermin Yaşar yazdı. Şarkının ve okul zilinin hazırlanmasında daha önce 23 Nisan şarkısını hazırlayan ekip görev aldı. Okul zili ve şarkısını tanıtan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bütün ilkokullarda aynı zilin, aynı şarkının kullanılması için hazırlık yaptıklarını belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.