LASTİK İŞ
ismail

İLK GÜN 400 KİŞİ BAŞVURDU

Gündem 10.12.2018 - 19:03, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

İLK GÜN 400 KİŞİ BAŞVURDU

2019 hac döneminde kutsal topraklara gidecek hacı adayları için ön kayıtlar başladı.

İl ve İlçe Müftülüklerinde başlayan hac ön kayıtları için dün öğlen saatlerine kadar yaklaşık 400 hacı adayı başvurusunu yaptı. Hac kayıt havuzunda halen yaklaşık 50 bin hacı adayı bulunuyor. Geçen yıl yaklaşık 1800 kişi kutsal topraklara gidip hacı olarak dönmüştü.  BANKALARA 20 TL ÖDEYİN Ön kayıt yaptırmak isteyen hacı adayları bankalara 20 TL ‘hac ön kayıt’ ücretini yatırdıktan sonra İl ve İlçe Müftülüklerine giderek ön kayıtlarını yaptırabiliyor. 2018 yılı hac kurasına girip, kurada çıkmayan hacı adaylarının ön kayıtları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik olarak yenileniyor. Bu vatandaşların ayrıca başka bir işlem yapmasına gerek kalmıyor. Dün başlayan ve 14 Aralık tarihine kadar devam edecek hac ön kayıtları için bilgi güncelleme, il-ilçe değişikliği, kategori değişikliği, telefon değişikliği gibi işlemler müftülüklerde yapılıyor.  KURALAR 28 ARALIK’TA Hacı adayları, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Sayfası www.hac.gov.tr adresinden de internet ortamında ön kayıt yaptırabiliyor. Hac kuraları 28 Aralık Cuma günü 15.00’te Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çekilecek. Kurada çıkan hacı adayları, 2-11 Ocak tarihlerinde de kesin kayıtlarını yaptıracak.  
2019 hac döneminde kutsal topraklara gidecek hacı adayları için ön kayıtlar başladı.

İl ve İlçe Müftülüklerinde başlayan hac ön kayıtları için dün öğlen saatlerine kadar yaklaşık 400 hacı adayı başvurusunu yaptı. Hac kayıt havuzunda halen yaklaşık 50 bin hacı adayı bulunuyor. Geçen yıl yaklaşık 1800 kişi kutsal topraklara gidip hacı olarak dönmüştü. 

BANKALARA 20 TL ÖDEYİN
Ön kayıt yaptırmak isteyen hacı adayları bankalara 20 TL ‘hac ön kayıt’ ücretini yatırdıktan sonra İl ve İlçe Müftülüklerine giderek ön kayıtlarını yaptırabiliyor. 2018 yılı hac kurasına girip, kurada çıkmayan hacı adaylarının ön kayıtları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik olarak yenileniyor. Bu vatandaşların ayrıca başka bir işlem yapmasına gerek kalmıyor. Dün başlayan ve 14 Aralık tarihine kadar devam edecek hac ön kayıtları için bilgi güncelleme, il-ilçe değişikliği, kategori değişikliği, telefon değişikliği gibi işlemler müftülüklerde yapılıyor. 

KURALAR 28 ARALIK’TA
Hacı adayları, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Sayfası www.hac.gov.tr adresinden de internet ortamında ön kayıt yaptırabiliyor. Hac kuraları 28 Aralık Cuma günü 15.00’te Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çekilecek. Kurada çıkan hacı adayları, 2-11 Ocak tarihlerinde de kesin kayıtlarını yaptıracak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.