İMAM CAMİYE OYUN PARKI YAPTI

03.06.2017 - 14:58, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

İMAM CAMİYE OYUN PARKI YAPTI

Kocaeli'de küçük yaşta camide koştuğu için büyükleri tarafından dayak yiyen Kadir Çelikiz, tayin olduğu camiye oyun parkı yaptırdı

Başiskele'de faaliyet gösteren Barbaros Camiinde imamlık yapan Kadir Çelikiz, küçük yaşta camide koşarken, büyükleri tarafından dayak yedi. Yaşanan bu olay karşısında camiye küsmeyen Çelikiz, eğitim hayatını başarıyla bitirerek imam oldu. İmamlık görevini başarıyla sürdüren Çelikiz, küçük yaşta yaşadığı olayı fırsata çevirerek, görev yaptığı caminin içerisine oyun parkı yaptırdı. Açılan oyun parkıyla birlikte çocukların dini, kültürel ve sosyal gelişimlerine destek olan Çelikiz, kısa süre içerisinde cami cemaatinin de sevilen ismi oldu. "ÇOCUKLARA CAMİLERİ SEVDİRMELİYİZ" Çocukları camilere yakınlaştırmak için bu çalışmayı yaptıklarını belirten imam Kadir Çelikiz, “Çocuklarımızı camilere bir şekilde sevdirmemiz lazım. Biz de bunu gördük ve neden bizde olmasın dedik. Biz de çocuklarımız için böyle bir alan oluşturduk. Camileri oyun parkına çevirdiler diye düşünceler olabiliyor. Burada öyle bir şey yok. Çocuklar hem burada eğleniyor hem de öğreniyor. Çocuk gelip burada sadece oyun oynamıyor. Çocukların temel eğitimlerini sağlayabileceği bütün kitaplar mevcut. Çocukları burada eğitiyoruz, onlarla birlikte namaz kılıyoruz. Çocukla çocuk olmaya çalışıyoruz ki şu kubbenin altında büyüsünler böylece yarın vatanına milletine faydalı nesiller olabilsinler diye mücadele ediyoruz” dedi. "CAMİDE KOŞTUM DİYE DAYAK YEMİŞ BİRİSİYİM" Küçükken camide koştuğu için dayak yediğini belirten Çelikiz, "Ben şahsen camide koştum, oynadım diye büyükleri tarafından dayak yemiş birisiyim. Ama küsmedik, darılmadık. Hiç küsmedik, darılmadık bugün Allah bize bu mihrabı emanet etti. Ama küsüp darılan nice kardeşlerimiz var. Zamanında camide yaramazlık yaptı diye küsüp darılan nice kardeşlerimiz var. Onlar da darılmasınlar, camiye küsülmez, cami herkesin. İnşallah bundan sonra bu süreci daha aktif bir şekilde yerine getireceğiz. "GÜZEL VAKİT GEÇİRİYORUZ" Oyun parkında güzel vakit geçirdiğini belirten Furkan Öz, “Burası gerçekten çok güzel olmuş. Her Cuma günü buraya geliyoruz. Arkadaşlarımla birlikte geliyoruz ve namaz kılıyoruz, oyun oynuyoruz” diye konuştu.  
Kocaeli'de küçük yaşta camide koştuğu için büyükleri tarafından dayak yiyen Kadir Çelikiz, tayin olduğu camiye oyun parkı yaptırdı

Başiskele'de faaliyet gösteren Barbaros Camiinde imamlık yapan Kadir Çelikiz, küçük yaşta camide koşarken, büyükleri tarafından dayak yedi. Yaşanan bu olay karşısında camiye küsmeyen Çelikiz, eğitim hayatını başarıyla bitirerek imam oldu. İmamlık görevini başarıyla sürdüren Çelikiz, küçük yaşta yaşadığı olayı fırsata çevirerek, görev yaptığı caminin içerisine oyun parkı yaptırdı. Açılan oyun parkıyla birlikte çocukların dini, kültürel ve sosyal gelişimlerine destek olan Çelikiz, kısa süre içerisinde cami cemaatinin de sevilen ismi oldu.

"ÇOCUKLARA CAMİLERİ SEVDİRMELİYİZ"

Çocukları camilere yakınlaştırmak için bu çalışmayı yaptıklarını belirten imam Kadir Çelikiz, “Çocuklarımızı camilere bir şekilde sevdirmemiz lazım. Biz de bunu gördük ve neden bizde olmasın dedik. Biz de çocuklarımız için böyle bir alan oluşturduk. Camileri oyun parkına çevirdiler diye düşünceler olabiliyor. Burada öyle bir şey yok. Çocuklar hem burada eğleniyor hem de öğreniyor. Çocuk gelip burada sadece oyun oynamıyor. Çocukların temel eğitimlerini sağlayabileceği bütün kitaplar mevcut. Çocukları burada eğitiyoruz, onlarla birlikte namaz kılıyoruz. Çocukla çocuk olmaya çalışıyoruz ki şu kubbenin altında büyüsünler böylece yarın vatanına milletine faydalı nesiller olabilsinler diye mücadele ediyoruz” dedi.

"CAMİDE KOŞTUM DİYE DAYAK YEMİŞ BİRİSİYİM"

Küçükken camide koştuğu için dayak yediğini belirten Çelikiz, "Ben şahsen camide koştum, oynadım diye büyükleri tarafından dayak yemiş birisiyim. Ama küsmedik, darılmadık. Hiç küsmedik, darılmadık bugün Allah bize bu mihrabı emanet etti. Ama küsüp darılan nice kardeşlerimiz var. Zamanında camide yaramazlık yaptı diye küsüp darılan nice kardeşlerimiz var. Onlar da darılmasınlar, camiye küsülmez, cami herkesin. İnşallah bundan sonra bu süreci daha aktif bir şekilde yerine getireceğiz.

"GÜZEL VAKİT GEÇİRİYORUZ"

Oyun parkında güzel vakit geçirdiğini belirten Furkan Öz, “Burası gerçekten çok güzel olmuş. Her Cuma günü buraya geliyoruz. Arkadaşlarımla birlikte geliyoruz ve namaz kılıyoruz, oyun oynuyoruz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.