LASTİK İŞ

İNAL BATU HAYATINI KAYBETTİ

Gündem 05.08.2013 - 15:10, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

İNAL BATU HAYATINI KAYBETTİ

Milliyet Gazetesi yazarı Pelin Batu 'nun babası, Emekli Büyükelçi ve milletvekili İnal Batu bir süredir İstanbul 'da bir hastanede tedavi görüyordu.

26 Temmuz'da yoğun bakıma alınan İnal Batu için sosyal medya üzerinden kan ihtiyacı anonsları yapılmıştı. Batu bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. İNAL BATU KİMDİR? Batu 24 Eylül 1936'da İstanbul'da dünyaya geldi. 1959-1960 eğitim-öğretim yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Diplomasi ve Dış İlişkiler bölümünden mezun olan Batu,Türkiye'yi büyükelçi unvanıyla Lefkoşe, Prag, Birleşmiş Milletler, İslamabad ve Roma'da temsil etti. Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı, TBMM'de 22'nci Dönemde Cumhuriyet Halk Partisi'ndenHatay milletvekiliği ile Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Üyeliği de yapan Batu,Türkiye'nin en saygıdeğer devlet adamlarından ve diplomatlarından biriydi. Batu aynı zamanda oyuncu Pelin Batu ile akademisyen Arda Batu'nun babalarıdır.
Milliyet Gazetesi yazarı Pelin Batu 'nun babası, Emekli Büyükelçi ve milletvekili İnal Batu bir süredir İstanbul 'da bir hastanede tedavi görüyordu.

26 Temmuz'da yoğun bakıma alınan İnal Batu için sosyal medya üzerinden kan ihtiyacı anonsları yapılmıştı. Batu bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti.
 
İNAL BATU KİMDİR?

Batu 24 Eylül 1936'da İstanbul'da dünyaya geldi. 1959-1960 eğitim-öğretim yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Diplomasi ve Dış İlişkiler bölümünden mezun olan Batu,Türkiye'yi büyükelçi unvanıyla Lefkoşe, Prag, Birleşmiş Milletler, İslamabad ve Roma'da temsil etti.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı, TBMM'de 22'nci Dönemde Cumhuriyet Halk Partisi'ndenHatay milletvekiliği ile Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Üyeliği de yapan Batu,Türkiye'nin en saygıdeğer devlet adamlarından ve diplomatlarından biriydi.

Batu aynı zamanda oyuncu Pelin Batu ile akademisyen Arda Batu'nun babalarıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.