LASTİK İŞ
ismail

İNSAN HAKLARI GÜNÜ KUTLANDI

Gündem 12.12.2017 - 18:06, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

İNSAN HAKLARI GÜNÜ KUTLANDI

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'in de katıldığı 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kervansaray 'da program düzenledi.

Gölcük Belediyesi Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısında gerçekleşen programa Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'in yanı sıra, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Ceyhan, CHP İlçe Başkanı ismet İşeri, Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram, Siyasi Parti Temsilcileri, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.  Günün Anlam Ve Önemini Anlatan Konuşma Yapıldı Konferansa 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. Daha sonra Çakabey Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Aysun Köse günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı. Köse, " Fransız ihtilalinin etkisiyle yeni arayışlar içine giren aydınlarımız tarafından eşitlik, hürriyet ve hak gibi kavramlar kabul görmüştür. Hürriyet, bütün hakların ortak kökenidir. O olmadan diğer haklara sahip olmamız mümkün olmaz. İnsan hakları 10 Aralık 1948'de başlamış bir olgu değildir. İnsan hakları ile ilgili bütün bu çalışmalar insanların daha çağdaş yaşama adapte olmasında insanlara yardımcı olmak için var olmuştur" dedi.  Öğrencilere Ödül Verildi Öğrencilerin hazırladığı insan hakları ile ilgili oratoryom konferansa katılanları adeta büyülerken, katılanlardan büyük alkış topladı. Oratoryomda insanların temel hak ve özgürlükleri ile ilgili öğrenciler şiirler okudu ve insan temel hak ve özgürlüklerini anlattı.  Programın sonunda İnsan Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen Resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül alan öğrenciler Ortaokullar arası “İnsanların Hakları Var” konulu resim yarışması 3. Tuana Aktaş - Kavaklı Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu  2. Sıla Turgut - Kavaklı Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu  1. Senanur Kiremitli - Cahit Külebi Ortaokulu  Liseler arası “İnsan Hakları” konulu kompozisyon yarışması 3. Hanife Önel – Gölcük Fen Lisesi  2. Aynel Çelik – İhsaniye Anadolu Lisesi  1. Rabia Doğan – Gölcük Anadolu Lisesi   
Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'in de katıldığı 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kervansaray 'da program düzenledi.

Gölcük Belediyesi Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısında gerçekleşen programa Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'in yanı sıra, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Ceyhan, CHP İlçe Başkanı ismet İşeri, Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram, Siyasi Parti Temsilcileri, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. 
Günün Anlam Ve Önemini Anlatan Konuşma Yapıldı
Konferansa 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. Daha sonra Çakabey Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Aysun Köse günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı. Köse, " Fransız ihtilalinin etkisiyle yeni arayışlar içine giren aydınlarımız tarafından eşitlik, hürriyet ve hak gibi kavramlar kabul görmüştür. Hürriyet, bütün hakların ortak kökenidir. O olmadan diğer haklara sahip olmamız mümkün olmaz. İnsan hakları 10 Aralık 1948'de başlamış bir olgu değildir. İnsan hakları ile ilgili bütün bu çalışmalar insanların daha çağdaş yaşama adapte olmasında insanlara yardımcı olmak için var olmuştur" dedi. 
Öğrencilere Ödül Verildi
Öğrencilerin hazırladığı insan hakları ile ilgili oratoryom konferansa katılanları adeta büyülerken, katılanlardan büyük alkış topladı. Oratoryomda insanların temel hak ve özgürlükleri ile ilgili öğrenciler şiirler okudu ve insan temel hak ve özgürlüklerini anlattı.  Programın sonunda İnsan Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen Resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Ödül alan öğrenciler
Ortaokullar arası “İnsanların Hakları Var” konulu resim yarışması
3. Tuana Aktaş - Kavaklı Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu 
2. Sıla Turgut - Kavaklı Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu 
1. Senanur Kiremitli - Cahit Külebi Ortaokulu 
Liseler arası “İnsan Hakları” konulu kompozisyon yarışması
3. Hanife Önel – Gölcük Fen Lisesi 
2. Aynel Çelik – İhsaniye Anadolu Lisesi 
1. Rabia Doğan – Gölcük Anadolu Lisesi 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.