LASTİK İŞ
ismail

İŞÇİLER VERGİDE ADALET İSTİYOR

Gündem 06.11.2019 - 17:24, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

İŞÇİLER VERGİDE ADALET İSTİYOR

İşçiler vergide adalet istiyor Türk-İş, meclis gündemine gelen yeni vergi düzenlemesinin işçi ve emekçilerin beklentilerini karşılamadığını, vergide adaleti sağlamadığı gerekçesi ile yaptığı açıklamada, vergide adalet talep etti.

EŞ ZAMANLI YAPILDI  Türk-İş TBMM'ye verilen vergi düzenindeki yeni değişikliklerle ilgili yasa taslağı hakkında tüm Türkiye'de eş zamanlı basın açıklaması yaparak imza kampanyası başlattı. Vergide adalet isteyen Türk-İş, 81 ilde işçilerle birlikte alanlarda hükümetin işçinin ve emekçinin taleplerine kulak vermesini istedi. Kocaeli'de Türk-İş İl Temsilciliği öncülüğünde Sabri Yalım Parkı'nda yapılan basın açıklamasında, işçilerin Anayasa'da belirtildiği gibi herkesin kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre vergi ödemesi istendi.  ANAYASADA BAŞKA UYGULAMADA BAŞKA  Türk-İş'e bağlı sendikaların şube başkanlarının katıldığı basın açıklamasını Türk-İş İl Temsilcisi Yakup Yıldız yaptı. Emekçilerin üzerindeki acımasız vergi yükünü protesto ettiklerini, adaletsiz vergi politikalarının emekçilerin lehine yeniden düzenlenmesini talep ettiklerini kaydetti. Anayasa'da yer alan vergi ödevi başlığını hatırlatan Yıldız, “Herkes kamu harcamalarını finanse etmek üzere vergi ödemekle yükümlüdür. Ancak herkesin bu ödemeyi mali gücüne göre yapması gerekiyor.   BEKLENTİLERİ KARŞILAMIYOR  Ülkemizde uygulanan vergi politikaları nedeniyle işçinin ve emekçinin omuzunda ciddi bir vergi yükü bulunuyor. Ücretli çalışanların ücretleri bir yandan enasyon nedeniyle gerilerken diğer yandan ağır vergi yükü nedeniyle azalıyor. Bu vergi sistemi adil değildir, hakka ve hukuka uygun değildir. Anayasanın ilgili maddesi ile uyuşmuyor. Bizler meclise getirilen vergi düzenindeki yeni değişiklikleri içeren yasa taslağının emekçilerin beklentilerini karşılamadığını bir kez daha haykırıyoruz.   İŞVERENLE AYNI OLMASI HAKSIZLIKTIR  Yeni düzenleme vergi adaletsizliğini ortadan kaldırmıyor. Türkiye'de uygulanan tüm vergi kanunlarında öncelik vergi adaletinin sağlanması olmalı. Bu yönde atılacak tüm adımları konfederasyonumuz olumlu karşılayacaktır. Ancak doğrudan ve dolaylı vergilerin en büyük ödeyicisi olan işçileri, işverenle aynı oranda vergilendirmek haksızlıktır, adaletsizliktir. Biz bu adaletsizliğin ortadan kalkması için Türkiye genelinde başlattığımız imza kampanyasını Cuma günü sonlandırıp, imzaları TBMM'ye sunacağız” dedi.
İşçiler vergide adalet istiyor Türk-İş, meclis gündemine gelen yeni vergi düzenlemesinin işçi ve emekçilerin beklentilerini karşılamadığını, vergide adaleti sağlamadığı gerekçesi ile yaptığı açıklamada, vergide adalet talep etti.

EŞ ZAMANLI YAPILDI 
Türk-İş TBMM'ye verilen vergi düzenindeki yeni değişikliklerle ilgili yasa taslağı hakkında tüm Türkiye'de eş zamanlı basın açıklaması yaparak imza kampanyası başlattı. Vergide adalet isteyen Türk-İş, 81 ilde işçilerle birlikte alanlarda hükümetin işçinin ve emekçinin taleplerine kulak vermesini istedi. Kocaeli'de Türk-İş İl Temsilciliği öncülüğünde Sabri Yalım Parkı'nda yapılan basın açıklamasında, işçilerin Anayasa'da belirtildiği gibi herkesin kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre vergi ödemesi istendi. 

ANAYASADA BAŞKA UYGULAMADA BAŞKA 
Türk-İş'e bağlı sendikaların şube başkanlarının katıldığı basın açıklamasını Türk-İş İl Temsilcisi Yakup Yıldız yaptı. Emekçilerin üzerindeki acımasız vergi yükünü protesto ettiklerini, adaletsiz vergi politikalarının emekçilerin lehine yeniden düzenlenmesini talep ettiklerini kaydetti. Anayasa'da yer alan vergi ödevi başlığını hatırlatan Yıldız, “Herkes kamu harcamalarını finanse etmek üzere vergi ödemekle yükümlüdür. Ancak herkesin bu ödemeyi mali gücüne göre yapması gerekiyor.  

BEKLENTİLERİ KARŞILAMIYOR
 Ülkemizde uygulanan vergi politikaları nedeniyle işçinin ve emekçinin omuzunda ciddi bir vergi yükü bulunuyor. Ücretli çalışanların ücretleri bir yandan enasyon nedeniyle gerilerken diğer yandan ağır vergi yükü nedeniyle azalıyor. Bu vergi sistemi adil değildir, hakka ve hukuka uygun değildir. Anayasanın ilgili maddesi ile uyuşmuyor. Bizler meclise getirilen vergi düzenindeki yeni değişiklikleri içeren yasa taslağının emekçilerin beklentilerini karşılamadığını bir kez daha haykırıyoruz.
 
İŞVERENLE AYNI OLMASI HAKSIZLIKTIR
 Yeni düzenleme vergi adaletsizliğini ortadan kaldırmıyor. Türkiye'de uygulanan tüm vergi kanunlarında öncelik vergi adaletinin sağlanması olmalı. Bu yönde atılacak tüm adımları konfederasyonumuz olumlu karşılayacaktır. Ancak doğrudan ve dolaylı vergilerin en büyük ödeyicisi olan işçileri, işverenle aynı oranda vergilendirmek haksızlıktır, adaletsizliktir. Biz bu adaletsizliğin ortadan kalkması için Türkiye genelinde başlattığımız imza kampanyasını Cuma günü sonlandırıp, imzaları TBMM'ye sunacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.