LASTİK İŞ

İŞÇİLER YÜZDE 26 İSTEDİ

Gündem 20.01.2020 - 12:10, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

İŞÇİLER YÜZDE 26 İSTEDİ

MES le anlaşamayan Türk Metal Sendikası tarafından TOFAŞ, BORUSAN MANNESMANN, BOSCH ve OYAK RENAULT gibi büyük otomobil fabrikalarının da aralarında bulunduğu 200 iş yerinde 130 bin otomotiv ve yan sanayi işçisi miting kararı almıştı. Alınan miting kararı Bursa’da düzenlenen mitinge Türk Metal Sendikası Gölcük Şubesi üyelerinden 4500 kişi katıldı.

Yüzde 8'lik zamma karşı çıkan işçiler yüzde 26 zam taleplerini bugün Bursa'dan tekrar yineledi. Mitingde konuşan Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak; “Biz bu açıklanan resmi enflasyona göre sözleşme yapamayız. Bizim enflasyonumuz sokakta, çarşıda, pazarda, mutfakta" ifadelerini kullandı. Sözlerine devam eden Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak; “çarşamba günü alınan grev kararını uygulamaya devam ettiklerini belirterek, Grevse grev eylemse eylem, MES bize ısrarla enflasyondan bahsediyor. Ne enflasyonu bu Kimin enflasyonu? Efendim TÜİK enflasyonu’ diyorlar. Biz o enflasyonu tanımıyoruz. İnanmıyoruz. Bizim enflasyonumuz sokakta, çarşıda, pazarda, mutfakta Buradan sesleniyorum bu enflasyon rakamlarını icat edenler, siz hiç pazara gidiyor musunuz? Bir gidin de görün soğanın, patatesin kilosu kaç para! Bir gidinde görün. Biz neler yaşıyoruz. Ne sıkıntılar çekiyoruz. Biz bu açıklanan resmi enflasyona göre sözleşme yapamayız. Bu rakamların bizim gerçeğimizle uzaktan yakından ilgisi yok. Buradan TÜİK yetkililerine sesleniyorum. Alışverişi nereden yapıyorsanız bize de söyleyin bizde oradan yapalım. Çünkü biz ekmeği, peyniri, zeytini sizin söylediğiniz fiyatlara bulamıyoruz. Biz enflasyon sepetine koyduğunuz deniz topunu, yurt dışı tatili, parfümü rüyamızda bile göremiyoruz. Bizim karnımız ete, peynire, zeytine aç ama sizin palavralarınıza tok.” dedi.  
MES le anlaşamayan Türk Metal Sendikası tarafından TOFAŞ, BORUSAN MANNESMANN, BOSCH ve OYAK RENAULT gibi büyük otomobil fabrikalarının da aralarında bulunduğu 200 iş yerinde 130 bin otomotiv ve yan sanayi işçisi miting kararı almıştı. Alınan miting kararı Bursa’da düzenlenen mitinge Türk Metal Sendikası Gölcük Şubesi üyelerinden 4500 kişi katıldı.

Yüzde 8'lik zamma karşı çıkan işçiler yüzde 26 zam taleplerini bugün Bursa'dan tekrar yineledi. Mitingde konuşan Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak; “Biz bu açıklanan resmi enflasyona göre sözleşme yapamayız. Bizim enflasyonumuz sokakta, çarşıda, pazarda, mutfakta" ifadelerini kullandı. Sözlerine devam eden Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak; “çarşamba günü alınan grev kararını uygulamaya devam ettiklerini belirterek, Grevse grev eylemse eylem, MES bize ısrarla enflasyondan bahsediyor. Ne enflasyonu bu Kimin enflasyonu? Efendim TÜİK enflasyonu’ diyorlar.

Biz o enflasyonu tanımıyoruz. İnanmıyoruz. Bizim enflasyonumuz sokakta, çarşıda, pazarda, mutfakta Buradan sesleniyorum bu enflasyon rakamlarını icat edenler, siz hiç pazara gidiyor musunuz? Bir gidin de görün soğanın, patatesin kilosu kaç para! Bir gidinde görün. Biz neler yaşıyoruz. Ne sıkıntılar çekiyoruz. Biz bu açıklanan resmi enflasyona göre sözleşme yapamayız. Bu rakamların bizim gerçeğimizle uzaktan yakından ilgisi yok. Buradan TÜİK yetkililerine sesleniyorum. Alışverişi nereden yapıyorsanız bize de söyleyin bizde oradan yapalım. Çünkü biz ekmeği, peyniri, zeytini sizin söylediğiniz fiyatlara bulamıyoruz. Biz enflasyon sepetine koyduğunuz deniz topunu, yurt dışı tatili, parfümü rüyamızda bile göremiyoruz. Bizim karnımız ete, peynire, zeytine aç ama sizin palavralarınıza tok.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.