İŞÇİNİN KABUSU ''KOD 29''

Ekonomi 14.12.2020 - 08:51, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

İŞÇİNİN KABUSU ''KOD 29''

Pandemi nedeni ile işçi çıkartmanın yasaklanması, fabrikaların bazılarında çıkartmak istenilen işçiler üzerinde KOD 29. uygulanması ile gerçekleştirilmeye başlandığı iddia edildi.

Mart ayında bşlayan pandemi nedeni ile fabrikalar ve iş veren hükümetin kararı ile  işçi çıkartamıyor. Ancak, kimi fabrikaların bu kararı aşmak için KOD 29 denilen "29.madde" de denilen madddesini kullanmasına neden oluyor. Bu şekilde onlarca işçinin pandemi döneminde sudan bahanelerle iş akdinin sonlandığı belirtiliyor. İddalara göre, İşten çıkartılmak istenen işçi, iş yasasının kod 29 denilen maddesinde yer alan , işçinin ahlaki nedenler ya da işverenin niyetini kötüye kullanma maddesi arkasına sığınılarak   günahı olmayan işçiyi bu madde ile kapı önüne koyuyor. Kod 29. nedeni ile tazminat hakkından da mahrum bırakılan işçilerin başka bir yerde iş bulma şansı ise  bulunamıyor. Özellikle tersane işçiler üzerinde,haksız ve mesnetsiz şekilde oluşturulan iddalar üzerinden uygulanan Kod 29'un pandemi günlerinde işçinin üzerinde baskı aracı olarak kullanıldığı ifade ediliyor.
Pandemi nedeni ile işçi çıkartmanın yasaklanması, fabrikaların bazılarında çıkartmak istenilen işçiler üzerinde KOD 29. uygulanması ile gerçekleştirilmeye başlandığı iddia edildi.

Mart ayında bşlayan pandemi nedeni ile fabrikalar ve iş veren hükümetin kararı ile  işçi çıkartamıyor. Ancak, kimi fabrikaların bu kararı aşmak için KOD 29 denilen "29.madde" de denilen madddesini kullanmasına neden oluyor.

Bu şekilde onlarca işçinin pandemi döneminde sudan bahanelerle iş akdinin sonlandığı belirtiliyor.

İddalara göre, İşten çıkartılmak istenen işçi, iş yasasının kod 29 denilen maddesinde yer alan , işçinin ahlaki nedenler ya da işverenin niyetini kötüye kullanma maddesi arkasına sığınılarak   günahı olmayan işçiyi bu madde ile kapı önüne koyuyor.

Kod 29. nedeni ile tazminat hakkından da mahrum bırakılan işçilerin başka bir yerde iş bulma şansı ise  bulunamıyor.

Özellikle tersane işçiler üzerinde,haksız ve mesnetsiz şekilde oluşturulan iddalar üzerinden uygulanan Kod 29'un pandemi günlerinde işçinin üzerinde baskı aracı olarak kullanıldığı ifade ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.