İŞERİ ''BASIN YANSIZ VE ÖZGÜR OLMALI''

Gündem 24.07.2017 - 21:09, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

İŞERİ ''BASIN YANSIZ VE ÖZGÜR OLMALI''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı İsmet İşeri ve İlçe yöneticilerinden Metin Kaya, Murat Ağacan ve Yusuf Sirmen, dün gazetemizi ziyaret ederek, 24 Temmuz Türk Basınından Sansürün kalmasının 109'uncu yılı münasebetiyle, bu anlamlı günümüzü kutladı. Başkan İşeri, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, düşünceyi açıklama özgürlüğünün etkili araçlarından biri olan basının, demokratik rejimin yaşamsal kurumlarından biri olduğunu kaydetti

CHP ilçe Başkanı İsmet İşeri, kutlama ziyaretinde yaptığı ziyarette, şu görüşlere yer verdi: “Basın toplum adına üstlendiği görevlerini yerine getirebilmesinin vazgeçilmez koşulunun, basın özgürlüğüdür. Basının özgür ve yansız olmadığı bir ülkede, demokrasi ve insan haklarından söz etmek olanaklı değildir. Basının, toplumun çıkarlarını gözeten ve özgürlüklerin gelişmesine katkıda bulunan bir güç olarak özgür ve yansız konumu her koşulda korunmalıdır. Haber alma ve yayma özgürlüğünün etkili aracı olan, farklı görüşlerin seslendirilmesine olanak sağlayan basın, uzlaşma ve özgürlükler rejimi demokrasinin temel kurumlarından biridir. Doğru ve yansız haberlerle bilgilendirilen kamuoyunun, dünya ve ülke sorunlarına duyarlı olması, geleceğe ilişkin kararlarda söz hakkının bulunması, özgür bir ortamda tepkisini dile getirebilmesi demokrasiye işlerlik kazandırır. Bu yönüyle yansız ve özgür basın, demokrasinin sağlıklı temeller üzerinde yükselmesinde vazgeçilmez öğedir.”  “ÖZGÜR BASINDAN SÖZ EDEMİYORUZ” Günümüzde tutuklu onlarca gazetecimiz varken, özgür basından söz edebilmenin zorluğu ve bayram olarak kutlayamamanın burukluğu içerisindeyiz diyerek, sözlerine devam eden Başkan İşeri, “Değerli basınımızın, Cumhuriyet'in temel niteliklerinin, Atatürk ilke ve devrimlerinin korunmasında, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de sorumluluklarını bilinçli biçimde yerine getireceğinden kuşku duymuyor ve basın özgür olana ve ülkece adalete kavuşana kadar, mesleğini onuruyla yapan tüm gazetecilerle beraber demokrasi için mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren tüm basın çalışanlarını saygıyla anıyorum. Basınımızın sorunlarının bir an önce çözülmesini umut ediyoruz. Basınımıza, özgür, ilkeli ve yansız bir anlayışla sürdüreceğine inandığım çalışmalarında başarılar, basın dünyamızın değerli çalışanlarına esenlikler diliyorum.” 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı İsmet İşeri ve İlçe yöneticilerinden Metin Kaya, Murat Ağacan ve Yusuf Sirmen, dün gazetemizi ziyaret ederek, 24 Temmuz Türk Basınından Sansürün kalmasının 109'uncu yılı münasebetiyle, bu anlamlı günümüzü kutladı. Başkan İşeri, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, düşünceyi açıklama özgürlüğünün etkili araçlarından biri olan basının, demokratik rejimin yaşamsal kurumlarından biri olduğunu kaydetti

CHP ilçe Başkanı İsmet İşeri, kutlama ziyaretinde yaptığı ziyarette, şu görüşlere yer verdi: “Basın toplum adına üstlendiği görevlerini yerine getirebilmesinin vazgeçilmez koşulunun, basın özgürlüğüdür. Basının özgür ve yansız olmadığı bir ülkede, demokrasi ve insan haklarından söz etmek olanaklı değildir. Basının, toplumun çıkarlarını gözeten ve özgürlüklerin gelişmesine katkıda bulunan bir güç olarak özgür ve yansız konumu her koşulda korunmalıdır. Haber alma ve yayma özgürlüğünün etkili aracı olan, farklı görüşlerin seslendirilmesine olanak sağlayan basın, uzlaşma ve özgürlükler rejimi demokrasinin temel kurumlarından biridir. Doğru ve yansız haberlerle bilgilendirilen kamuoyunun, dünya ve ülke sorunlarına duyarlı olması, geleceğe ilişkin kararlarda söz hakkının bulunması, özgür bir ortamda tepkisini dile getirebilmesi demokrasiye işlerlik kazandırır. Bu yönüyle yansız ve özgür basın, demokrasinin sağlıklı temeller üzerinde yükselmesinde vazgeçilmez öğedir.” 
“ÖZGÜR BASINDAN SÖZ EDEMİYORUZ”
Günümüzde tutuklu onlarca gazetecimiz varken, özgür basından söz edebilmenin zorluğu ve bayram olarak kutlayamamanın burukluğu içerisindeyiz diyerek, sözlerine devam eden Başkan İşeri, “Değerli basınımızın, Cumhuriyet'in temel niteliklerinin, Atatürk ilke ve devrimlerinin korunmasında, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de sorumluluklarını bilinçli biçimde yerine getireceğinden kuşku duymuyor ve basın özgür olana ve ülkece adalete kavuşana kadar, mesleğini onuruyla yapan tüm gazetecilerle beraber demokrasi için mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren tüm basın çalışanlarını saygıyla anıyorum. Basınımızın sorunlarının bir an önce çözülmesini umut ediyoruz. Basınımıza, özgür, ilkeli ve yansız bir anlayışla sürdüreceğine inandığım çalışmalarında başarılar, basın dünyamızın değerli çalışanlarına esenlikler diliyorum.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.