LASTİK İŞ
ismail

İŞERİ “CHP TARİHİ ADIM ATMIŞTIR”

Asayiş 23.04.2018 - 18:05, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

İŞERİ “CHP TARİHİ ADIM ATMIŞTIR”

İYİ Parti’nin seçimlere katılabilmesi için, aralarında Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet'inde olduğu, 15 CHP’li Milletvekilinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla istifa ederek İYİ Parti’ye geçmesi ile birlikte oluşan ittifak konusunda CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, ''En büyük siyasi rakibinin dahi, siyasi yasağının kaldırılmasını sağlamış, bu sayede en yüksek makamı temsil etme olanağına partimiz sayesinde kavuşmuştur’’ dedi.

Başkan İşeri ''CHP, demokrasiye olan bağlılığını her zaman sürdürmüş bir partidir. En büyük siyasi rakibinin dahi, siyasi yasağının kaldırılmasını sağlamış, bu sayede en yüksek makamı temsil etme olanağına partimiz sayesinde kavuşmuştur. Fakat ne yazıktır ki, demokrasi sayesinde gelinen bu makam tüm iradeyi kendi bünyesinde toplayarak, kanla, irfanla kazanılan Cumhuriyet değerlerimizi yok etme gayreti içerisinde olması ülkemiz üzerinde onarılması güç tahribatlar meydana getirmektedir. Bu nedenle demokrasimizin daha fazla tahrip edilmemesi, toplumuzun daha fazla kutuplaşmaması için CHP olarak bu demokrasi ayıbına karşı demokrasi arayışımızı sürdüreceğiz'' dedi. CHP TARİHİ ADIM ATMIŞTIR Başkan İşeri “Demokrasinin kazanılması için 15 milletvekilimiz partimizden istifa edip İYİ Parti’ye katılmaları demokrasi gaspına zırh olmuştur. Bu tarihi bir sorumluluk, tarihi bir görevdir. Tarih onları partilerden ayrılan değil, partisinin verdiği görev nedeniyle demokrasiyi kurtaran kahramanlar olarak yazacaktır. Bu zor bir görevdir. Atılan bu adım demokrasinin önüne kurulan tuzağı temizleme adımıdır. Bu tuzak Yargıtay, Cumhuriyet Başsavcılığının seçime katılacak siyasi partilerin arasında İYİ Parti’nin de olmasına rağmen, YSK’nın bunu açıklamaması, kararını Pazartesi’ye ertelemesi sinsi planların ve siyasi baskıların etkisinde olabileceğini açıkça ortaya koyuyordu. 81 milyon vatandaşımızın sorumluluğunu omuzlarında taşıyan partimiz, 24 Haziran’a kadar başka tuzaklarında kurulabileceği düşüncesiyle büyük demokrasi davasını zafere ulaştırmak için böyle bir tarihi adım atmıştır. Atılan bu adım Türkiye’yi demokrasiye taşıma adımıdır’’ dedi. HAZİRAN GÜNEŞİ ZAFERE ULAŞACAK Başkan İşeri; ''Atatürk’ün ifadesiyle; ‘’Şimdiye kadar milletimizin başına gelen bütün felaketler kendi talih ve geleceğini başka birinin eline terk etmesinden kaynaklanmıştır.’’ Tarihe hakkını, hukukunu, iradesini tek bir adama bırakan hiçbir millet huzur ve refaha ulaşamamıştır. Milletimiz bu hatayı asla yapmayacak, kendi haklarına< kararlılıkla sahip çıkacaktır. Demokrasinin gelişmesi, adaletin sağlanması, hukuk devletinin güçlenmesi, ülkemizde barışın ve kalkınmanın teminatı olacaktır. Bu anlayış bizi Haziran güneşi gibi sıcak bir zafere hep birlikte ulaştıracaktır’’ diye konuştu.  
İYİ Parti’nin seçimlere katılabilmesi için, aralarında Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet'inde olduğu, 15 CHP’li Milletvekilinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla istifa ederek İYİ Parti’ye geçmesi ile birlikte oluşan ittifak konusunda CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, ''En büyük siyasi rakibinin dahi, siyasi yasağının kaldırılmasını sağlamış, bu sayede en yüksek makamı temsil etme olanağına partimiz sayesinde kavuşmuştur’’ dedi.

Başkan İşeri ''CHP, demokrasiye olan bağlılığını her zaman sürdürmüş bir partidir. En büyük siyasi rakibinin dahi, siyasi yasağının kaldırılmasını sağlamış, bu sayede en yüksek makamı temsil etme olanağına partimiz sayesinde kavuşmuştur. Fakat ne yazıktır ki, demokrasi sayesinde gelinen bu makam tüm iradeyi kendi bünyesinde toplayarak, kanla, irfanla kazanılan Cumhuriyet değerlerimizi yok etme gayreti içerisinde olması ülkemiz üzerinde onarılması güç tahribatlar meydana getirmektedir. Bu nedenle demokrasimizin daha fazla tahrip edilmemesi, toplumuzun daha fazla kutuplaşmaması için CHP olarak bu demokrasi ayıbına karşı demokrasi arayışımızı sürdüreceğiz'' dedi.

CHP TARİHİ ADIM ATMIŞTIR
Başkan İşeri “Demokrasinin kazanılması için 15 milletvekilimiz partimizden istifa edip İYİ Parti’ye katılmaları demokrasi gaspına zırh olmuştur. Bu tarihi bir sorumluluk, tarihi bir görevdir. Tarih onları partilerden ayrılan değil, partisinin verdiği görev nedeniyle demokrasiyi kurtaran kahramanlar olarak yazacaktır. Bu zor bir görevdir. Atılan bu adım demokrasinin önüne kurulan tuzağı temizleme adımıdır. Bu tuzak Yargıtay, Cumhuriyet Başsavcılığının seçime katılacak siyasi partilerin arasında İYİ Parti’nin de olmasına rağmen, YSK’nın bunu açıklamaması, kararını Pazartesi’ye ertelemesi sinsi planların ve siyasi baskıların etkisinde olabileceğini açıkça ortaya koyuyordu. 81 milyon vatandaşımızın sorumluluğunu omuzlarında taşıyan partimiz, 24 Haziran’a kadar başka tuzaklarında kurulabileceği düşüncesiyle büyük demokrasi davasını zafere ulaştırmak için böyle bir tarihi adım atmıştır. Atılan bu adım Türkiye’yi demokrasiye taşıma adımıdır’’ dedi.

HAZİRAN GÜNEŞİ ZAFERE ULAŞACAK
Başkan İşeri; ''Atatürk’ün ifadesiyle; ‘’Şimdiye kadar milletimizin başına gelen bütün felaketler kendi talih ve geleceğini başka birinin eline terk etmesinden kaynaklanmıştır.’’ Tarihe hakkını, hukukunu, iradesini tek bir adama bırakan hiçbir millet huzur ve refaha ulaşamamıştır. Milletimiz bu hatayı asla yapmayacak, kendi haklarına< kararlılıkla sahip çıkacaktır. Demokrasinin gelişmesi, adaletin sağlanması, hukuk devletinin güçlenmesi, ülkemizde barışın ve kalkınmanın teminatı olacaktır. Bu anlayış bizi Haziran güneşi gibi sıcak bir zafere hep birlikte ulaştıracaktır’’ diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.