İŞERİ ''CORONAVİRÜS BÜYÜK BİR EKONOMİK ENKAZ BIRAKTI''

Asayiş 20.10.2020 - 15:03, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

İŞERİ ''CORONAVİRÜS BÜYÜK BİR EKONOMİK ENKAZ BIRAKTI''

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşleri gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkan İşeri Mart Ayından beri ülkemizde etkisini gösteren Covid-19 pandemisinin çok büyük bir ekonomik enkaz bıraktığını ifade etti.

“Bu mücadelenin başından beri uzun süreceğini hayal edebiliyorduk” CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri yaptığı açıklamada, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid -19 pandemisi hakkında düşüncelerini dile getiren Başkan İşeri,  “Mart ayında başlayan pandemi süreci devam etmekte ve bilanço bizi henüz umutlandırmamaktadır. Doktorlar kısa vadede çözüm olmayacağını ve koruyuculuk etkisinin 60 gibi bir oranlarda seyredeceğini ve bununda maske takmaktan ve sosyal mesafeyi korumaktan daha az koruyucu olduğu gözlerden kaç olmaktadır. Dolayısıyla bu süreci sağlık açısından en az zararla atlatmak için herhangi bir rehavete kapılmamak gerektiğini düşünüyor ve ilk olarak yapılabilecek şeyin her zaman kendimizi ve çevremizi pandemi ile mücadele konusunda eğitmek ve motive etmek olduğunu düşünüyorum. Bu mücadelenin başından beri uzun süreceğini hayal edebiliyorduk. Maalesef ki başımıza gelen şeylerin ise kendi irademizle değil devletin ve yönetenlerin iradesi ile olduğunu görünce bir vatandaş olarak üzülüyorum. Virüsle mücadelenin sadece hastanelerde ve sokakta olmadığını başından beri söyleyen biri olarak asıl enkazın bu süreçle birlikte gelen ekonomik enkaz olduğunu düzenli olarak hatırlatıyor ve Devleti yönetenlerin de bunu geç de olsa hatırlamalarını ümit ediyorum. Ancak devletin bu enkazı ne kaldırmak ne de etkisini hafifletmek gibi bir gayesi olduğunu düşünmüyorum. Hazine Bakanlığı bütçesini, Hazine Bakanı ve Cumhurbaşkanı isteği ile yüzde 5’er arttırma yetkisi kullanılarak 154 Milyar Türk Lirası’na yetmeyip geçen hafta meclisin hazine’ye iki kat borçlanabilme yetkisi verilmesi gündeme getiren iktidar sözüm ona pandemi sürecini bahane ederek iki kat borçlanma talebi gündeme getirildi. Ancak hükümetin bu süreçte vatandaşlara yaptığı yardımın 8 Milyar Türk Lirası’nı geçmediğine dikkatinizi çekerim. Kalan 146 milyar Türk Lirası’na tekabül eden kısın ne maksatla ve ne için talep edildiğine dair hiçbir fikrimiz yok. Maalesef ki vatandaşımız pandemiyle  mücadelesinde bırakın arkasında yanında veya köşesinde hükümetin herhangi bir gölgesini hissetmem ektedir” dedi.
CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşleri gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkan İşeri Mart Ayından beri ülkemizde etkisini gösteren Covid-19 pandemisinin çok büyük bir ekonomik enkaz bıraktığını ifade etti.

“Bu mücadelenin başından beri uzun süreceğini hayal edebiliyorduk”

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri yaptığı açıklamada, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid -19 pandemisi hakkında düşüncelerini dile getiren Başkan İşeri,  “Mart ayında başlayan pandemi süreci devam etmekte ve bilanço bizi henüz umutlandırmamaktadır. Doktorlar kısa vadede çözüm olmayacağını ve koruyuculuk etkisinin 60 gibi bir oranlarda seyredeceğini ve bununda maske takmaktan ve sosyal mesafeyi korumaktan daha az koruyucu olduğu gözlerden kaç olmaktadır. Dolayısıyla bu süreci sağlık açısından en az zararla atlatmak için herhangi bir rehavete kapılmamak gerektiğini düşünüyor ve ilk olarak yapılabilecek şeyin her zaman kendimizi ve çevremizi pandemi ile mücadele konusunda eğitmek ve motive etmek olduğunu düşünüyorum. Bu mücadelenin başından beri uzun süreceğini hayal edebiliyorduk. Maalesef ki başımıza gelen şeylerin ise kendi irademizle değil devletin ve yönetenlerin iradesi ile olduğunu görünce bir vatandaş olarak üzülüyorum. Virüsle mücadelenin sadece hastanelerde ve sokakta olmadığını başından beri söyleyen biri olarak asıl enkazın bu süreçle birlikte gelen ekonomik enkaz olduğunu düzenli olarak hatırlatıyor ve Devleti yönetenlerin de bunu geç de olsa hatırlamalarını ümit ediyorum. Ancak devletin bu enkazı ne kaldırmak ne de etkisini hafifletmek gibi bir gayesi olduğunu düşünmüyorum. Hazine Bakanlığı bütçesini, Hazine Bakanı ve Cumhurbaşkanı isteği ile yüzde 5’er arttırma yetkisi kullanılarak 154 Milyar Türk Lirası’na yetmeyip geçen hafta meclisin hazine’ye iki kat borçlanabilme yetkisi verilmesi gündeme getiren iktidar sözüm ona pandemi sürecini bahane ederek iki kat borçlanma talebi gündeme getirildi. Ancak hükümetin bu süreçte vatandaşlara yaptığı yardımın 8 Milyar Türk Lirası’nı geçmediğine dikkatinizi çekerim. Kalan 146 milyar Türk Lirası’na tekabül eden kısın ne maksatla ve ne için talep edildiğine dair hiçbir fikrimiz yok. Maalesef ki vatandaşımız pandemiyle  mücadelesinde bırakın arkasında yanında veya köşesinde hükümetin herhangi bir gölgesini hissetmem ektedir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.