LASTİK İŞ

İŞERİ “İMARA UYGUN OLMAYAN ALAN İMARA AÇILDI”

Asayiş 12.06.2018 - 16:05, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

İŞERİ “İMARA UYGUN OLMAYAN ALAN İMARA AÇILDI”

CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri haziran ayı Belediye Meclis toplantısı için basın açıklaması yaptı. Başkan İşeri “Parti grubumuzun ısrarlı itirazlarına rağmen, hiç bir kamu yararı olmayan, şehrin coğrafi dokusunu tahrip edecek kararlar AKP'li meclis üyelerinin oyları ile kabul edilmektedir. Kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklarda, zaman içinde kime hizmet ettiği belli olacak olan bu kararları ve olası sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmak istedik”dedi.

Başkan İşeri “Gölcük Cumhuriyet Mahallesi G23C-01C-1C uygulama imar planı 177 ada 5 nolu parsel imar planında yapı yapılması uygun olmayan alanda kalmasına rağmen Belediye Meclisimizin 05-06-2018 tarihli oturumunda AKP'li meclis üyelerinin oylarıyla söz konusu parsel yapılaşmaya uygun hale getirilmiştir. 17 Ağustos depremininden sonra bölgemizdeki tüm belediyeler mevcut planlarının uygulamaya esas jeolojik, jeoteknik zemin etütlerini yaptırarak 1/1000 luk uygulama planlarını revize etmiştir. Plan değişiklikleri; plan ana kararlarını, sürekliliğini, bütünlüğünü, teknik ve sosyal donatı dengesini bozmayacak nitelikte, bilimsel ve teknik gerekçelere dayanan, kamu yararının zorunlu kılınması halinde yapılması gerekir. O nedenle parsel bazında yapılan bu değişiklik 3194 sayılı imar kanunu ve bağlı yönetmeliklere aykırıdır.  İlçemiz uygulama imar planında kat adedi maksimum üç kat ile sınırlıdır. Çevremize baktığımızda yapılaşmanın kottan dolayı beş hatta altı kat olarak uygulandığı görülmektedir. Planda üç katın getirdiği nüfusa göre ayrılan sosyal donatı ve teknik altyapı alanları, kat artışından kaynaklanan artan nüfusun ihtiyacını karşılayamaz duruma gelmiştir. Bu kanun,kural tanımaz çarpık yapılaşmanın sonuçları değişik yer ve zamanlarda karşımıza çıkmaktadır. Aşırı yağışlarda ilçemizde bir çok yeri su basmakta, altyapı yetersiz kalmaktadır. Artan nüfus ile trafik ve otopark sorunu her geçen gün çözülemez hale gelmektedir. Sağlıklı bir kent için uzman şehir plancılarının yaptığı imar planına sadık olmak, Belediyelerin birinci önceliği olması gerekirken kanunsuz yapılaşmaya onay veren AKP'li Belediye Meclis üyeleri, altyapı yetersizliğinden kaynaklanan her türlü olumsuzluğun vebalini omuzlarında taşıyacaklardır.  
CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri haziran ayı Belediye Meclis toplantısı için basın açıklaması yaptı. Başkan İşeri “Parti grubumuzun ısrarlı itirazlarına rağmen, hiç bir kamu yararı olmayan, şehrin coğrafi dokusunu tahrip edecek kararlar AKP'li meclis üyelerinin oyları ile kabul edilmektedir. Kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklarda, zaman içinde kime hizmet ettiği belli olacak olan bu kararları ve olası sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmak istedik”dedi.

Başkan İşeri “Gölcük Cumhuriyet Mahallesi G23C-01C-1C uygulama imar planı 177 ada 5 nolu parsel imar planında yapı yapılması uygun olmayan alanda kalmasına rağmen Belediye Meclisimizin 05-06-2018 tarihli oturumunda AKP'li meclis üyelerinin oylarıyla söz konusu parsel yapılaşmaya uygun hale getirilmiştir.
17 Ağustos depremininden sonra bölgemizdeki tüm belediyeler mevcut planlarının uygulamaya esas jeolojik, jeoteknik zemin etütlerini yaptırarak 1/1000 luk uygulama planlarını revize etmiştir.
Plan değişiklikleri; plan ana kararlarını, sürekliliğini, bütünlüğünü, teknik ve sosyal donatı dengesini bozmayacak nitelikte, bilimsel ve teknik gerekçelere dayanan, kamu yararının zorunlu kılınması halinde yapılması gerekir. O nedenle parsel bazında yapılan bu değişiklik 3194 sayılı imar kanunu ve bağlı yönetmeliklere aykırıdır. 
İlçemiz uygulama imar planında kat adedi maksimum üç kat ile sınırlıdır. Çevremize baktığımızda yapılaşmanın kottan dolayı beş hatta altı kat olarak uygulandığı görülmektedir. Planda üç katın getirdiği nüfusa göre ayrılan sosyal donatı ve teknik altyapı alanları, kat artışından kaynaklanan artan nüfusun ihtiyacını karşılayamaz duruma gelmiştir.
Bu kanun,kural tanımaz çarpık yapılaşmanın sonuçları değişik yer ve zamanlarda karşımıza çıkmaktadır. Aşırı yağışlarda ilçemizde bir çok yeri su basmakta, altyapı yetersiz kalmaktadır. Artan nüfus ile trafik ve otopark sorunu her geçen gün çözülemez hale gelmektedir.
Sağlıklı bir kent için uzman şehir plancılarının yaptığı imar planına sadık olmak, Belediyelerin birinci önceliği olması gerekirken kanunsuz yapılaşmaya onay veren AKP'li Belediye Meclis üyeleri, altyapı yetersizliğinden kaynaklanan her türlü olumsuzluğun vebalini omuzlarında taşıyacaklardır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.