LASTİK İŞ

İŞERİ ''ÖĞRENCİLER VE VELİLERİ, KAYGI YAŞIYOR''

Asayiş 07.09.2020 - 18:26, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

İŞERİ ''ÖĞRENCİLER VE VELİLERİ, KAYGI YAŞIYOR''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, ülke gündemi ve yeni eğitim döneminin başlaması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, ülkemiz gündemi ve yeni eğitim - öğretim döneminin başlaması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan İşeri, ilk olarak ülke gündemine değindi ve “Her yıl olduğu gibi bu yılda da 3-9 Eylül tarihleri arasında Halk Sağlığı Haftası kutlanmaktadır. Koruyucu sağlık hizmetleri ile toplum bilincini arttırarak hastalık meydana gelmeden önlemek ve hayat standartlarını yükseltmek, halk sağlığı çalışmalarının ana amaçlarıdır. Halk sağlığını koruma görevini üstlenen organlar, yurdun en ücra köşelerine kadar ulaşan personeliyle vatandaşlarımıza hizmet vermektedirler. Aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezlerinde çalışan sağlık personellerinin yanı sıra çok farklı unvan ve meslek sınıfından insanlar, profesyonel ekip ruhu içerisinde hizmet vermektedirler. Dünyayı saran Covid-19 virüsü, bize toplum sağlığının ne kadar önemli olduğunu acımasızca gösterdi” ifadelerini kullandı. ‘ÜLKEMİZİN DOĞAL VARLIKLARINI TEHDİT EDİYOR’ Sözlerine devam eden Başkan İşeri, “Maalesef ki bu uzun süreçte yapılan birçok hatanın yanında, geçtiğimiz günlerde her ne kadar konudan bağımsız gibi gözükse de doğayı ve dolayısıyla da halk sağlığını tehdit eden bir karar gündeme geldi. Maden sahalarının toplu olarak ihaleye çıkarılması, böylesi önemli bir haftada devletimizin ne kadar insana ve doğaya önem verdiğinin gülünç bir tescilidir. İhaleye çıkarılan alanların toplamının Kayseri’den daha büyük bir alanı kapladığı ve ülkemizin doğal varlıklarını, tarım alanlarını ve içme suyu havzalarını tehdit ettiği gözlerden kaçmamaktadır. İhale alanlarının büyük bir kısmı birinci sınıf tarım alanı ve içme suyu havzası olduğundan bu alanlarda madencilik faaliyetlerinin başlaması halinde pek çok insan yaşamı ve tarım, bu faaliyetlerden olumsuz etkilenecektir. Devlet yetkililerinin doğanın, insanın ve sağlığın değerini anlaması için başımıza daha ne kadar büyük felaketler gelmesi gerektiğini gerçekten merak ediyor ve aldıkları kararların biz vatandaşları olumsuz etkilediğini belirtmek istiyorum” dedi. ‘ÖĞRENCİLER VE VELİLERİ, KAYGI YAŞIYOR’ Son olarak yeni eğitim - öğretim döneminin başlamasına değinen Başkan İşeri, “Covid-19 sebebiyle eğitim, okullarda online olarak EBA TV üzerinden yapılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı, 21 Eylül’de okullarda seyreltilmiş eğitim modeliyle yüz yüze eğitimin başlayacağını duyurmuştu. Dolayısıyla artan koronavirüs vakaları sebebiyle öğrenciler ve velileri, okulların açılıp açılmayacağı konusunda kaygı taşımaktadır. 2020-2021 eğitim ve öğretim dönemi, Eylül’ün ilk haftasında online olarak başlamıştır. Yeni eğitim - öğretim yılını kutluyor, yüz yüze eğitimin en kısa zamanda başlaması ümidi içerisinde çocuklarımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, ülke gündemi ve yeni eğitim döneminin başlaması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, ülkemiz gündemi ve yeni eğitim - öğretim döneminin başlaması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan İşeri, ilk olarak ülke gündemine değindi ve “Her yıl olduğu gibi bu yılda da 3-9 Eylül tarihleri arasında Halk Sağlığı Haftası kutlanmaktadır. Koruyucu sağlık hizmetleri ile toplum bilincini arttırarak hastalık meydana gelmeden önlemek ve hayat standartlarını yükseltmek, halk sağlığı çalışmalarının ana amaçlarıdır. Halk sağlığını koruma görevini üstlenen organlar, yurdun en ücra köşelerine kadar ulaşan personeliyle vatandaşlarımıza hizmet vermektedirler. Aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezlerinde çalışan sağlık personellerinin yanı sıra çok farklı unvan ve meslek sınıfından insanlar, profesyonel ekip ruhu içerisinde hizmet vermektedirler. Dünyayı saran Covid-19 virüsü, bize toplum sağlığının ne kadar önemli olduğunu acımasızca gösterdi” ifadelerini kullandı.

‘ÜLKEMİZİN DOĞAL VARLIKLARINI TEHDİT EDİYOR’

Sözlerine devam eden Başkan İşeri, “Maalesef ki bu uzun süreçte yapılan birçok hatanın yanında, geçtiğimiz günlerde her ne kadar konudan bağımsız gibi gözükse de doğayı ve dolayısıyla da halk sağlığını tehdit eden bir karar gündeme geldi. Maden sahalarının toplu olarak ihaleye çıkarılması, böylesi önemli bir haftada devletimizin ne kadar insana ve doğaya önem verdiğinin gülünç bir tescilidir. İhaleye çıkarılan alanların toplamının Kayseri’den daha büyük bir alanı kapladığı ve ülkemizin doğal varlıklarını, tarım alanlarını ve içme suyu havzalarını tehdit ettiği gözlerden kaçmamaktadır. İhale alanlarının büyük bir kısmı birinci sınıf tarım alanı ve içme suyu havzası olduğundan bu alanlarda madencilik faaliyetlerinin başlaması halinde pek çok insan yaşamı ve tarım, bu faaliyetlerden olumsuz etkilenecektir. Devlet yetkililerinin doğanın, insanın ve sağlığın değerini anlaması için başımıza daha ne kadar büyük felaketler gelmesi gerektiğini gerçekten merak ediyor ve aldıkları kararların biz vatandaşları olumsuz etkilediğini belirtmek istiyorum” dedi.

‘ÖĞRENCİLER VE VELİLERİ, KAYGI YAŞIYOR’

Son olarak yeni eğitim - öğretim döneminin başlamasına değinen Başkan İşeri, “Covid-19 sebebiyle eğitim, okullarda online olarak EBA TV üzerinden yapılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı, 21 Eylül’de okullarda seyreltilmiş eğitim modeliyle yüz yüze eğitimin başlayacağını duyurmuştu. Dolayısıyla artan koronavirüs vakaları sebebiyle öğrenciler ve velileri, okulların açılıp açılmayacağı konusunda kaygı taşımaktadır. 2020-2021 eğitim ve öğretim dönemi, Eylül’ün ilk haftasında online olarak başlamıştır. Yeni eğitim - öğretim yılını kutluyor, yüz yüze eğitimin en kısa zamanda başlaması ümidi içerisinde çocuklarımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.