LASTİK İŞ

İŞERİ “TÜRK DİL BAYRAMI'NIN 84. YILI KUTLU OLSUN”

Asayiş 25.09.2016 - 17:26, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

İŞERİ “TÜRK DİL BAYRAMI'NIN 84. YILI KUTLU OLSUN”

Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, Türk Dil Bayramı'nın 84. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.İşeri “Dil; millî hafızanın, millî hatıraların, duyguların ve düşüncelerin, bütün maddî ve manevî değerlerin ortak hazinesidir. Millet denilen insan topluluğunun en önemli sosyal varlığıdır. Kültürün ilk ve temel unsurudur”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, Türk Dil Bayramı'nın 84. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, yayınladığı mesajında Dil; millî hafızanın, millî hatıraların, duyguların ve düşüncelerin, bütün maddî ve manevî değerlerin ortak hazinesidir. Millet denilen insan topluluğunun en önemli sosyal varlığıdır. Kültürün ilk ve temel unsurudur.” “Dil, bir kültür taşıyıcısı olduğu gibi siyasal bağımsızlığın da bir parçasıdır” “Atatürk; milletlerin doğuşu, sürekliliği, bağımsızlığı ve yükselişi için dilin ne kadar önemli olduğunu bildiğinden dil çalışmalarını başlatmış ve bu çalışmalarda kendisi de bulunmuştur. Türk dilinin; kendi benliğine, aslındaki güzellik ve zenginliğine kavuşması için bütün devlet kuruluşlarının dikkatli ve ilgili olmasını istemiştir. Dil, bir kültür taşıyıcısı olduğu gibi siyasal bağımsızlığın da bir parçasıdır.” “Büyük Önder Türkiye Cumhuriyeti'nde dil ve tarih çalışmalarına büyük önem vermişti” “Büyük Önder, yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nde dil ve tarih çalışmalarına büyük önem vermiş; öncelikle Türk Tarih Tetkik Cemiyeti ardından da 12 Temmuz 1932 de Türk Dili Tetkik Cemiyeti'nin kurulmasını sağlamıştır. Böylece Türk Dil Kurumu'nun temelleri atılmış ve yoğun bir çalışma başlatılmıştır. 26 Eylül 1932'de ilk Türk Dil Kurultayı gerçekleştirilmiş ve Atatürk bu kurultayda bulunarak tüm çalışmaları yakından takip etmiştir. Türk Dil Kurultayı'nın toplandığı tarih olan 26 Eylül, ülkemizde “Türk Dil Bayramı” olarak kutlanmaktadır.” “Türk demek, dil demektir” “Türkçenin yabancı sözcüklerden arındırılması, gelişmesi, zenginleşmesi yolunda Türk Dil Kurultaylarının çok önemli yeri vardır. Atatürk “Türk dilinin, kendi benliğine, aslındaki güzellik ve zenginliğine kavuşması için, bütün devlet örgütümüzün dikkatli, ilgili olmasını isteriz.” ve “Türk demek, dil demektir. Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk ulusu, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır.”   diyerek herkesin diline sahip çıkması gerektiğini belirtmiştir.” “CHP olarak tüm halkımızın Türk Dil Bayramı”nı kutluyoruz” “Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir ulusun dilini kaybettiğinde özgürlüğünü de kaybedeceğinin bilincindeyiz. Bu nedenle dilimizin doğru kullanımı, yabancı kelimelerden arındırılması, gelişmesi ve dünya dilleri arasında kendine yakışan yeri alması için yapılan tüm çalışmaları destekliyoruz. Tüm halkımızın Türk Dil Bayramı”nı kutluyor ve herkesin diline, kültürüne hassasiyetle sahip çıkmasını temenni ediyoruz.”
Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, Türk Dil Bayramı'nın 84. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.İşeri “Dil; millî hafızanın, millî hatıraların, duyguların ve düşüncelerin, bütün maddî ve manevî değerlerin ortak hazinesidir. Millet denilen insan topluluğunun en önemli sosyal varlığıdır. Kültürün ilk ve temel unsurudur”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, Türk Dil Bayramı'nın 84. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, yayınladığı mesajında Dil; millî hafızanın, millî hatıraların, duyguların ve düşüncelerin, bütün maddî ve manevî değerlerin ortak hazinesidir. Millet denilen insan topluluğunun en önemli sosyal varlığıdır. Kültürün ilk ve temel unsurudur.”

“Dil, bir kültür taşıyıcısı olduğu gibi siyasal bağımsızlığın da bir parçasıdır”
“Atatürk; milletlerin doğuşu, sürekliliği, bağımsızlığı ve yükselişi için dilin ne kadar önemli olduğunu bildiğinden dil çalışmalarını başlatmış ve bu çalışmalarda kendisi de bulunmuştur. Türk dilinin; kendi benliğine, aslındaki güzellik ve zenginliğine kavuşması için bütün devlet kuruluşlarının dikkatli ve ilgili olmasını istemiştir. Dil, bir kültür taşıyıcısı olduğu gibi siyasal bağımsızlığın da bir parçasıdır.”

“Büyük Önder Türkiye Cumhuriyeti'nde dil ve tarih çalışmalarına büyük önem vermişti”
“Büyük Önder, yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nde dil ve tarih çalışmalarına büyük önem vermiş; öncelikle Türk Tarih Tetkik Cemiyeti ardından da 12 Temmuz 1932 de Türk Dili Tetkik Cemiyeti'nin kurulmasını sağlamıştır. Böylece Türk Dil Kurumu'nun temelleri atılmış ve yoğun bir çalışma başlatılmıştır. 26 Eylül 1932'de ilk Türk Dil Kurultayı gerçekleştirilmiş ve Atatürk bu kurultayda bulunarak tüm çalışmaları yakından takip etmiştir. Türk Dil Kurultayı'nın toplandığı tarih olan 26 Eylül, ülkemizde “Türk Dil Bayramı” olarak kutlanmaktadır.”

“Türk demek, dil demektir”
“Türkçenin yabancı sözcüklerden arındırılması, gelişmesi, zenginleşmesi yolunda Türk Dil Kurultaylarının çok önemli yeri vardır. Atatürk “Türk dilinin, kendi benliğine, aslındaki güzellik ve zenginliğine kavuşması için, bütün devlet örgütümüzün dikkatli, ilgili olmasını isteriz.” ve “Türk demek, dil demektir. Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk ulusu, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır.”   diyerek herkesin diline sahip çıkması gerektiğini belirtmiştir.”

“CHP olarak tüm halkımızın Türk Dil Bayramı”nı kutluyoruz”
“Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir ulusun dilini kaybettiğinde özgürlüğünü de kaybedeceğinin bilincindeyiz. Bu nedenle dilimizin doğru kullanımı, yabancı kelimelerden arındırılması, gelişmesi ve dünya dilleri arasında kendine yakışan yeri alması için yapılan tüm çalışmaları destekliyoruz. Tüm halkımızın Türk Dil Bayramı”nı kutluyor ve herkesin diline, kültürüne hassasiyetle sahip çıkmasını temenni ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.