İŞERİ ''YENİ ANAYASAYA HAYIR''

Asayiş 26.01.2017 - 17:28, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

İŞERİ ''YENİ ANAYASAYA HAYIR''

CHP Gölcük İlçe örgütü yeni anayasa taslağı konusunda üyelerini bilgilendirerek referandum çalışmalarına hazırlamak amacıyla düzenlediği toplantıların dördüncüsünü Değirmendere parti temsilciliğinde gerçekleştirdi. Değirmendere Merkez ve Yüzbaşılar mahallesinden yaklaşık 230 üyenin katıldığı toplantıda konuşma yapan başkan İsmet İşeri yerel ve ulusal gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan İsmet İşeri konuşmasında dayatılan anayasa değişikliğinin ne getirdiğinin kamuoyu tarafından bilinmediğini, değiştirilmek istenen maddelerin bilinmesi halinde aklı selim hiç bir vatandaşın bu anayasa değişikliğine evet demeyeceğini, parlamenter sistemi tek adamlığa devşiren sistemi reddeceğini belirterek CHP nin tüm üye ve gönüllülerinin bu anayasa değişikliğinin sakıncalarını halkımıza anlatmak üzere seferber olduğunu söyledi. İşeri nin konuşmasından satır başları. - CHP nin her gönüllüsü,bunun siyasetin dışında bir şey, Cumhuriyet'e bir tehdit olduğunun farkında, - CHP nin her gönüllüsü yapılmak istenenin bir hükümet sistemi değişikliği değil rejim değişikliği olduğunun farkında , - CHP nin her gönüllüsü teklifin, demokrasinin vazgeçilmez üçlüsü kuvvetler ayrılığını yok ettiğini, yürütme, yasama ve yargının tek bir adamın eline teslim edildiği bir dikta rejimi getirdiğinin farkında, - CHP nin her gönüllüsü getirilmek istenen rejimde denge ve denetleme mekanizmalarının olmadığını,sistemin Cumhurbaşkanında toplanan yetkililerin hiçbir şekilde sınırlanmaması üzerine kurgulandığının farkında, - CHP nin her gönüllüsü getirilmek istenen rejimde, Cumhurbaşkanı Meclisi tek başına vereceği kararla fesih edebilirken, Meclisin Cumhurbaşkanının görevine ancak 3/5 çoğunlukla yani 360 oyla son verebildiği bir garabetin farkında ve bütün bunları vatandaşlarımıza anlatmak için her türlü fedakarlığı yapacağından hiç kuşkum yok. Son olarak yerel basında CHP nin meclis çalışmalarını tıkadığı beyanlarını gülümseyerek okuduğum siyasilere söyleyeceğim birkaç   cümlem var. Bu ülkenin mevcudiyetinin bir nevi tapusu niteliğindeki Lozan Antlaşmasını dahi değersizleştirmeye çalışan bir siyasi anlayışın temsilcilerinden farklı bir söylem beklememekle beraber, çok eminim ki bu  vatanı canları pahasına savunan ataları(mız), Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar olması ülkümüze en az bizim kadar sahiplenmelerini istemişlerdir. Çünkü bizim Meclis'te verdiğimiz mücadele parlamenter demokrasi, cumhuriyet ve hukuk mücadelesi idi. Bu mücadeleyi meclis çalışmalarını tıkamak olarak görüyorsanız size göstereceğim adres vicdanınız olacaktır
CHP Gölcük İlçe örgütü yeni anayasa taslağı konusunda üyelerini bilgilendirerek referandum çalışmalarına hazırlamak amacıyla düzenlediği toplantıların dördüncüsünü Değirmendere parti temsilciliğinde gerçekleştirdi. Değirmendere Merkez ve Yüzbaşılar mahallesinden yaklaşık 230 üyenin katıldığı toplantıda konuşma yapan başkan İsmet İşeri yerel ve ulusal gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan İsmet İşeri konuşmasında dayatılan anayasa değişikliğinin ne getirdiğinin kamuoyu tarafından bilinmediğini, değiştirilmek istenen maddelerin bilinmesi halinde aklı selim hiç bir vatandaşın bu anayasa değişikliğine evet demeyeceğini, parlamenter sistemi tek adamlığa devşiren sistemi reddeceğini belirterek CHP nin tüm üye ve gönüllülerinin bu anayasa değişikliğinin sakıncalarını halkımıza anlatmak üzere seferber olduğunu söyledi.
İşeri nin konuşmasından satır başları.
- CHP nin her gönüllüsü,bunun siyasetin dışında bir şey, Cumhuriyet'e bir tehdit olduğunun farkında,
- CHP nin her gönüllüsü yapılmak istenenin bir hükümet sistemi değişikliği değil rejim değişikliği olduğunun farkında ,
- CHP nin her gönüllüsü teklifin, demokrasinin vazgeçilmez üçlüsü kuvvetler ayrılığını yok ettiğini, yürütme, yasama ve yargının tek bir adamın eline teslim edildiği bir dikta rejimi getirdiğinin farkında,
- CHP nin her gönüllüsü getirilmek istenen rejimde denge ve denetleme mekanizmalarının olmadığını,sistemin Cumhurbaşkanında toplanan yetkililerin hiçbir şekilde sınırlanmaması üzerine kurgulandığının farkında,
- CHP nin her gönüllüsü getirilmek istenen rejimde, Cumhurbaşkanı Meclisi tek başına vereceği kararla fesih edebilirken, Meclisin Cumhurbaşkanının görevine ancak 3/5 çoğunlukla yani 360 oyla son verebildiği bir garabetin farkında ve bütün bunları vatandaşlarımıza anlatmak için her türlü fedakarlığı yapacağından hiç kuşkum yok.
Son olarak yerel basında CHP nin meclis çalışmalarını tıkadığı beyanlarını gülümseyerek okuduğum siyasilere söyleyeceğim birkaç   cümlem var. Bu ülkenin mevcudiyetinin bir nevi tapusu niteliğindeki Lozan Antlaşmasını dahi değersizleştirmeye çalışan bir siyasi anlayışın temsilcilerinden farklı bir söylem beklememekle beraber, çok eminim ki bu  vatanı canları pahasına savunan ataları(mız), Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar olması ülkümüze en az bizim kadar sahiplenmelerini istemişlerdir.
Çünkü bizim Meclis'te verdiğimiz mücadele parlamenter demokrasi, cumhuriyet ve hukuk mücadelesi idi. Bu mücadeleyi meclis çalışmalarını tıkamak olarak görüyorsanız size göstereceğim adres vicdanınız olacaktır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.