LASTİK İŞ

IŞIK "YERLİ AKILLI TELFON GELİYOR"

27.07.2014 - 12:25, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

IŞIK "YERLİ AKILLI TELFON GELİYOR"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli akıllı cep telefonunun yolda olduğunu belirtirken çipli kimlikler için de tarih verdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, eönemli açıklamalarda bulundu.YERLİ AKILLI TELFON GELİYORTÜBİTAK'ın yürüttüğü yerli akıllı telefon çalışmalarını anlatan Işık, üreticilerin bu konuda çok istekli olduklarını bildirdi.Türkiye'deki cep telefonu kullanımının çok yaygın olduğuna işaret eden Işık, yerli akıllı telefon üretimiyle maliyetin düşeceğini ve dövizin yurt dışına gitmemesiyle cari açığın da azalacağını ifade etti.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, akıllı telefon üretimi için şu ana kadar 17 taliplinin bulunduğunu belirterek, yapılacak değerlendirme sonunda uygun görülen firmalara 5 milyon liraya kadar destek verecekleri açıkladı. Işık, 17 firmanın TÜBİTAK'a 15 proje ile başvuruda bulunduğunu hatırlatarak, firmaların projelerinin toplam bütçesinin ise 32 milyon 623 bin lira olduğunu kaydetti.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli akıllı cep telefonunun yolda olduğunu belirtirken çipli kimlikler için de tarih verdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, eönemli açıklamalarda bulundu.

YERLİ AKILLI TELFON GELİYOR
TÜBİTAK'ın yürüttüğü yerli akıllı telefon çalışmalarını anlatan Işık, üreticilerin bu konuda çok istekli olduklarını bildirdi.

Türkiye'deki cep telefonu kullanımının çok yaygın olduğuna işaret eden Işık, yerli akıllı telefon üretimiyle maliyetin düşeceğini ve dövizin yurt dışına gitmemesiyle cari açığın da azalacağını ifade etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, akıllı telefon üretimi için şu ana kadar 17 taliplinin bulunduğunu belirterek, yapılacak değerlendirme sonunda uygun görülen firmalara 5 milyon liraya kadar destek verecekleri açıkladı. Işık, 17 firmanın TÜBİTAK'a 15 proje ile başvuruda bulunduğunu hatırlatarak, firmaların projelerinin toplam bütçesinin ise 32 milyon 623 bin lira olduğunu kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.