İŞİNİZDE NASIL BAŞARILI OLURSUNUZ?

Eğitim 16.04.2019 - 17:25, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

İŞİNİZDE NASIL BAŞARILI OLURSUNUZ?

Gölcük Farabi Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Kariyer günleri adlı seminerde Suna Çetin, Afet Mishal ve Avukat Filiz Aykan tarafından öğrencilere işlerinde nasıl başarılı olmaları gerektiği anlatıldı.

Gölcük Farabi Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi Müdürü Emine Köse ve okul idaresi tarafından Gölcük Kongre Sarayında Kariyer Adlı Seminer programını düzenlediler. Düzenlenen programa Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Okul müdürü Emine Köse, konuşmacı olarak Suna Çetin, Afet Mishal ve Avukat Filiz Aykan, okul öğretmenleri ve öğrenciler katılım sağladılar. Seminer programı saygı duruşu ve ardından istiklal marşı okunduktan sora program başladı.  İŞ HAYATI OKUL HAYATINDAN FARKLI Programda günün anlam ve önemini anlatan Okul Müdürü Emine Köse şunları dile getirdi. Emine Köse; “günümüzde iyi bir Üniversiteden başarıyla mezun olmak yada bir yabancı dili çok iyi konuşmak iş bulmada yeterli olmuyor. İşverenler artık gençlerde farklı özellikler arıyor. İş hayatında iyi bir kurumda, iyi bir pozisyonda çalışabilmek, çalıştığı kurumda fark yaratıp, fark edilir olmak için akademik eğitim yeterli değil, iş dünyasında hayatın farklı anlamlarında yer almış ufku geniş, kendilerinin farkında ve yaratıcı gençleri istidam etmek istiyor. Kendileri ve gelecekte yapacakları mesleklerle ilgili öğrenme isteği ve hedefi olmayan birinin çalıştığı kuruma katkısı olmayacağına inanıyorlar. GELECEĞİNİZE YÖN VERİN Değişim çağımızın öncelikli gereklerindendir. Gelişim ve değişim hızlı olduğu günümüzde, asıl sorumluluğumuz bu sürece uyumlanabilmek ve bu hızı yakalayabilmektir. Bunun için öncelikle kendimizi tanımlamalı, ne yapmak istediğimizi bilerek ve hayal ederek harekete geçmeliyiz. Kendini gerçekten iyi tanıyan, güçlü ve zayıf yönlerini bilen kişiler başkalarının olumsuz düşüncelerinden etkilenmezler. Sevgili gençler eğitim adına atılan her bir adım, güzel ülkemizin geleceğini yapılandırmaktadır. O nedenler sizler geleceğe yön verecek olan umudumuzsunuz. Başarısız olmaktan korkmayın.  GÖZLERİNİZİ HEDEFİNİZDEN AYIRMAYIN Başarı sıkı çalışmayla üstesinden gelinmiş başarısızlıktır. Gözlerinizi hedefinizden ayırırsanız, engelleri görmeye başlarsınız. Büyük yolculuklar küçük adımlarla başlar. Öğrendiklerimiz sürekli değişiyor. Kariyer yolculuğunuzda sürekli olarak kendinizi ve deneyimlerinizi gözden geçirmelisiniz. Bir noktadan sonra yaptığınız iş size veya siz yaptığınız işe bir şey katamıyorsanız, yenilenme yada kendinizi geliştirme zamanı gelmiş demektir. Sorun kuyunun derinliği değil, hedefe ulaştırmayan ipin kısalığıdır. Bu sebeple iş yapış şeklimizi sürekli gözden geçirmeli ve yeni yöntemler geliştirmeliyiz. Bilginiz artıkça başarıya bir adım daha yaklaştığınızı göreceksiniz” dedi. Konuşmacı olarak seminer programına katılan Suna Çetin, Afet Mishal ve Avukat Filiz Aykan, meslek konusunda bilgi verirken etik, konusunda ise etiğin gücü insanın vicdanıdır. İnsan duygusunu, düşüncesini, davranışını vicdanın sesine kulak vererek doğruyu yanlışı, iyiyi, kötü, olumlu, olumsuz olarak değerlendirilir. Gibi bilgilendirmeler yaptılar. Fahri Haner  
Gölcük Farabi Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Kariyer günleri adlı seminerde Suna Çetin, Afet Mishal ve Avukat Filiz Aykan tarafından öğrencilere işlerinde nasıl başarılı olmaları gerektiği anlatıldı.

Gölcük Farabi Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi Müdürü Emine Köse ve okul idaresi tarafından Gölcük Kongre Sarayında Kariyer Adlı Seminer programını düzenlediler. Düzenlenen programa Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Okul müdürü Emine Köse, konuşmacı olarak Suna Çetin, Afet Mishal ve Avukat Filiz Aykan, okul öğretmenleri ve öğrenciler katılım sağladılar. Seminer programı saygı duruşu ve ardından istiklal marşı okunduktan sora program başladı. 


İŞ HAYATI OKUL HAYATINDAN FARKLI
Programda günün anlam ve önemini anlatan Okul Müdürü Emine Köse şunları dile getirdi. Emine Köse; “günümüzde iyi bir Üniversiteden başarıyla mezun olmak yada bir yabancı dili çok iyi konuşmak iş bulmada yeterli olmuyor. İşverenler artık gençlerde farklı özellikler arıyor. İş hayatında iyi bir kurumda, iyi bir pozisyonda çalışabilmek, çalıştığı kurumda fark yaratıp, fark edilir olmak için akademik eğitim yeterli değil, iş dünyasında hayatın farklı anlamlarında yer almış ufku geniş, kendilerinin farkında ve yaratıcı gençleri istidam etmek istiyor. Kendileri ve gelecekte yapacakları mesleklerle ilgili öğrenme isteği ve hedefi olmayan birinin çalıştığı kuruma katkısı olmayacağına inanıyorlar.
GELECEĞİNİZE YÖN VERİN
Değişim çağımızın öncelikli gereklerindendir. Gelişim ve değişim hızlı olduğu günümüzde, asıl sorumluluğumuz bu sürece uyumlanabilmek ve bu hızı yakalayabilmektir. Bunun için öncelikle kendimizi tanımlamalı, ne yapmak istediğimizi bilerek ve hayal ederek harekete geçmeliyiz. Kendini gerçekten iyi tanıyan, güçlü ve zayıf yönlerini bilen kişiler başkalarının olumsuz düşüncelerinden etkilenmezler. Sevgili gençler eğitim adına atılan her bir adım, güzel ülkemizin geleceğini yapılandırmaktadır. O nedenler sizler geleceğe yön verecek olan umudumuzsunuz. Başarısız olmaktan korkmayın. 
GÖZLERİNİZİ HEDEFİNİZDEN AYIRMAYIN
Başarı sıkı çalışmayla üstesinden gelinmiş başarısızlıktır. Gözlerinizi hedefinizden ayırırsanız, engelleri görmeye başlarsınız. Büyük yolculuklar küçük adımlarla başlar. Öğrendiklerimiz sürekli değişiyor. Kariyer yolculuğunuzda sürekli olarak kendinizi ve deneyimlerinizi gözden geçirmelisiniz. Bir noktadan sonra yaptığınız iş size veya siz yaptığınız işe bir şey katamıyorsanız, yenilenme yada kendinizi geliştirme zamanı gelmiş demektir. Sorun kuyunun derinliği değil, hedefe ulaştırmayan ipin kısalığıdır. Bu sebeple iş yapış şeklimizi sürekli gözden geçirmeli ve yeni yöntemler geliştirmeliyiz. Bilginiz artıkça başarıya bir adım daha yaklaştığınızı göreceksiniz” dedi.

Konuşmacı olarak seminer programına katılan Suna Çetin, Afet Mishal ve Avukat Filiz Aykan, meslek konusunda bilgi verirken etik, konusunda ise etiğin gücü insanın vicdanıdır. İnsan duygusunu, düşüncesini, davranışını vicdanın sesine kulak vererek doğruyu yanlışı, iyiyi, kötü, olumlu, olumsuz olarak değerlendirilir. Gibi bilgilendirmeler yaptılar.
Fahri Haner  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.