İSLAMİYETTE KADININ ÖNEMİ

10.03.2017 - 09:08, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

İSLAMİYETTE KADININ ÖNEMİ

Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi birliteliğinde, Gölcük İlçe Müftülüğü’nün katkılarıyla Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nde, 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla “İSLAMİYET’TE KADININ YERİ VE ÖNEMİ” konulu panel düzenlendi.

Programa Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı, kadınlar ve öğrenciler katılım gösterdi. Kadınlar İstediklerinde Herşeyi Başarabilirler Kadın Meclisi Başkanı Turnalı yaptığı konuşmada, “Modernitenin kadına dayattığı sokağa çıkın sloganının kadını modern köleliğe ittiğini, kadının karşılığı Allah tarafından verilecek olan “Annelik” mesleğini asla ihmal etmemesi gerektiğini ifade ederek eğitimli ve bilinçli annelerin gelecek nesilleri yetiştireceğine dikkat çekti. Kadınların güçlü olması gerektiğini bunu da eğitimle başaracağını ifade eden Turnalı, kadınların istediklerinde her şeyi yapabileceklerini ve başarabileceklerini, ifade etti. Kadınlarımız Mevcut Değerlerimizi Unutmamalı Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı İslamiyet öncesi dönemde kadına değer verilmediğini belirterek kadına hak ettiği değeri İslam’ın verdiğini ifade ettiği konuşmada, “Hristiyanlık ve Yahudilik’te kadının günah sebebi sayılıyor ve kadın insan yerine konulmuyordu. İslamiyet’te böyle bir düşünce yer almıyor. İnsanlar İslamiyet’te olmayan uygulamaları varmış gibi göstererek yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebiliyor. Bunun sonucunda da İslamiyet şiddet yanlısı, kadına değer vermeyen bir din gibi algılanabiliyor. Günümüzde kadın konusunda müthiş bir dejenerasyonun var olduğunu bu dejenerasyonunda Sanayi devriminden sonra ucuz iş gücü elde etmek için kadınları iş sahasına atan düşünce tarafından meydana getirildiğini ifade eden Yazıcı, Kadının toplumda yer alması gerektiğini ancak bunu yaparken kendi değerini kaybetmemesi gerektiğini, bir kadının eğitilmemesi demek; tek gözle görmek, tek ayakla yürümek, tek elle tutmak gibidir” , kadının muhakkak eğitilmesi gerektiğini Yüce Allah’ın ilk ayette insana “Oku” diyerek seslendiğini, kadının yetiştireceği çocuklarıyla geleceği inşa edeceğini belirtti. Programda Başkan Ellibeş ve Kaymakam Altıntaş tarafından, Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı’ya, Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi Çini atölyesinde özel olarak hazırlanan çini eser ve kitap hediye edildi.
Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi birliteliğinde, Gölcük İlçe Müftülüğü’nün katkılarıyla Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nde, 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla “İSLAMİYET’TE KADININ YERİ VE ÖNEMİ” konulu panel düzenlendi.

Programa Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı, kadınlar ve öğrenciler katılım gösterdi.

Kadınlar İstediklerinde Herşeyi Başarabilirler

Kadın Meclisi Başkanı Turnalı yaptığı konuşmada, “Modernitenin kadına dayattığı sokağa çıkın sloganının kadını modern köleliğe ittiğini, kadının karşılığı Allah tarafından verilecek olan “Annelik” mesleğini asla ihmal etmemesi gerektiğini ifade ederek eğitimli ve bilinçli annelerin gelecek nesilleri yetiştireceğine dikkat çekti. Kadınların güçlü olması gerektiğini bunu da eğitimle başaracağını ifade eden Turnalı, kadınların istediklerinde her şeyi yapabileceklerini ve başarabileceklerini, ifade etti.

Kadınlarımız Mevcut Değerlerimizi Unutmamalı

Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı İslamiyet öncesi dönemde kadına değer verilmediğini belirterek kadına hak ettiği değeri İslam’ın verdiğini ifade ettiği konuşmada, “Hristiyanlık ve Yahudilik’te kadının günah sebebi sayılıyor ve kadın insan yerine konulmuyordu. İslamiyet’te böyle bir düşünce yer almıyor. İnsanlar İslamiyet’te olmayan uygulamaları varmış gibi göstererek yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebiliyor. Bunun sonucunda da İslamiyet şiddet yanlısı, kadına değer vermeyen bir din gibi algılanabiliyor.

Günümüzde kadın konusunda müthiş bir dejenerasyonun var olduğunu bu dejenerasyonunda Sanayi devriminden sonra ucuz iş gücü elde etmek için kadınları iş sahasına atan düşünce tarafından meydana getirildiğini ifade eden Yazıcı, Kadının toplumda yer alması gerektiğini ancak bunu yaparken kendi değerini kaybetmemesi gerektiğini, bir kadının eğitilmemesi demek; tek gözle görmek, tek ayakla yürümek, tek elle tutmak gibidir” , kadının muhakkak eğitilmesi gerektiğini Yüce Allah’ın ilk ayette insana “Oku” diyerek seslendiğini, kadının yetiştireceği çocuklarıyla geleceği inşa edeceğini belirtti.

Programda Başkan Ellibeş ve Kaymakam Altıntaş tarafından, Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı’ya, Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi Çini atölyesinde özel olarak hazırlanan çini eser ve kitap hediye edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.