LASTİK İŞ
ismail

İŞLERİNİN EHLİ OLMAK İÇİN TER DÖKTÜLER

Ekonomi 18.02.2019 - 18:29, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

İŞLERİNİN EHLİ OLMAK İÇİN TER DÖKTÜLER

Gölcük Mesleki Eğitim Merkezinde Kalfalık Ustalık sınavları yoğun bir şekilde devam ediyor. Mesleki Merkezine bu dönemde toplamda 430 kalfa veya usta adayı başvuru yapmıştır. Sınav için kayıt yaptıranlara sınav programını verdiklerini, sınavlara hazırlanan adayların sınavlarda başarı göstermeleri durumunda kalfalık veya ustalık belgesini aldılar.

Gölcük Mesleki Eğitim Müdürlüğünden Kalfalık ve Ustalık sınavları devam ediyor. 24- 2- 2019 tarihine kadar 86 farklı alanda kalfalık ve ustalık sınavları yapılacak Gölcük Mesleki Eğitim Merkezinde Kalfalık Ustalık sınavları yoğun bir şekilde devam ediyor. Mesleki Merkezine bu dönemde toplamda 430 kalfa veya usta adayı başvuru yapmıştır. Sınav için kayıt yaptıranlara sınav programını verdiklerini, sınavlara hazırlanan adayların sınavlarda başarı göstermeleri durumunda kalfalık veya ustalık belgesini aldılar. 142 iş dalında belge verebildiklerini açıklayan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Erhan Şekerci; “sınav döneminde taleplere göre iş dallarında sınav açıyoruz. Şimdiye kadar sınav açtıkları iş dalı sayısının 80'i aştığını” ifade etti.  Açılacak olan yeni sınavlar için bilgi veren Müdür Şekerci; “04.02.2019 ile 24.02.2019 tarihleri arasında 86 farklı alanda kalfalık ve ustalık sınavları yapılacak. Bu sınavların bir kısmı yazılı olup uygulamalı sınavlar ise kamera ile kayıt altına alınmaktadır. Çıraklık bölümünde de derse devam eden 72 öğrencileri bulunduğu, bunun haricinde işletmesini takip ettikleri 41 öğrenci olduğunu belirten Mesleki Eğitim müdürü Erhan ŞEKERCİ, çırak sayısını 100'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Erhan Şekerci” “birçok iş sektörüne çıraklık eğitimini tamamlamış eleman yetiştirdiklerini ve Ustalık Belgesini alanların Usta Öğreticilik kurslarına katılarak yeni çıraklar yetiştirmelerinin önünü açtıklarını” belirtti.  Çıraklık eğitiminin işyerinde devam ettiğini, teorik bilgilerin ise okullarında tamamlandığını belirten Erhan Şekerci; “öğrencilere iş yerlerinde imkan sağlayan işverenlere sigorta desteğinin yanı sıra çırak başına 360 lira devlet desteği de verildiğini açıkladı.  Fahri Haner
Gölcük Mesleki Eğitim Merkezinde Kalfalık Ustalık sınavları yoğun bir şekilde devam ediyor. Mesleki Merkezine bu dönemde toplamda 430 kalfa veya usta adayı başvuru yapmıştır. Sınav için kayıt yaptıranlara sınav programını verdiklerini, sınavlara hazırlanan adayların sınavlarda başarı göstermeleri durumunda kalfalık veya ustalık belgesini aldılar.

Gölcük Mesleki Eğitim Müdürlüğünden Kalfalık ve Ustalık sınavları devam ediyor. 24- 2- 2019 tarihine kadar 86 farklı alanda kalfalık ve ustalık sınavları yapılacak

Gölcük Mesleki Eğitim Merkezinde Kalfalık Ustalık sınavları yoğun bir şekilde devam ediyor. Mesleki Merkezine bu dönemde toplamda 430 kalfa veya usta adayı başvuru yapmıştır. Sınav için kayıt yaptıranlara sınav programını verdiklerini, sınavlara hazırlanan adayların sınavlarda başarı göstermeleri durumunda kalfalık veya ustalık belgesini aldılar. 142 iş dalında belge verebildiklerini açıklayan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Erhan Şekerci; “sınav döneminde taleplere göre iş dallarında sınav açıyoruz. Şimdiye kadar sınav açtıkları iş dalı sayısının 80'i aştığını” ifade etti. 
Açılacak olan yeni sınavlar için bilgi veren Müdür Şekerci; “04.02.2019 ile 24.02.2019 tarihleri arasında 86 farklı alanda kalfalık ve ustalık sınavları yapılacak. Bu sınavların bir kısmı yazılı olup uygulamalı sınavlar ise kamera ile kayıt altına alınmaktadır. Çıraklık bölümünde de derse devam eden 72 öğrencileri bulunduğu, bunun haricinde işletmesini takip ettikleri 41 öğrenci olduğunu belirten Mesleki Eğitim müdürü Erhan ŞEKERCİ, çırak sayısını 100'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Erhan Şekerci” “birçok iş sektörüne çıraklık eğitimini tamamlamış eleman yetiştirdiklerini ve Ustalık Belgesini alanların Usta Öğreticilik kurslarına katılarak yeni çıraklar yetiştirmelerinin önünü açtıklarını” belirtti. 
Çıraklık eğitiminin işyerinde devam ettiğini, teorik bilgilerin ise okullarında tamamlandığını belirten Erhan Şekerci; “öğrencilere iş yerlerinde imkan sağlayan işverenlere sigorta desteğinin yanı sıra çırak başına 360 lira devlet desteği de verildiğini açıkladı. 

Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.