LASTİK İŞ
ismail

İŞSİZLER İŞ BEĞENMİYOR

Ekonomi 01.08.2016 - 11:18, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

İŞSİZLER İŞ BEĞENMİYOR

Ülkemizde işsizlik çok büyük bir sorun olarak görünse de, işsizlerin büyük bölümünün iş beğenmediği anlaşılıyor. Kocaeli’de İşkur kayıtlarına göre 31 bin kişiye hazır iş imkanı var, ancak bu işlere başvuran yok.

MEMURLUK DAHA CAZİP  Eskiden bir sanayi kuruluşuna, bir fabrikaya girebilmek için torpil peşinde koşulur, kendilerini bir fabrikaya atan kişiler çok şanslı görülürdü. Oysa artık hiç kimse beden gücüyle çalışmak istemiyor, masa başında ve vardiyasız çalışmak istiyor. 15 Temmuz’daki başarısız darbe girişiminin ardından binlerce memurun açığa alınmasından sonra şimdi bütün gözler, boşalan devlet kadrolarına çevrildi   İŞKUR MÜDÜRÜ: BİZ MEMUR ALMIYORUZ İş Kurumu İl Müdürü Ulvi Yılmaz, memur alımlarını İşkur’un yapmadığını hatırlatarak, “Memurluk için kimse İşkur’a başvurmasın” dedi. Yılmaz, 31 bin kişilik iş kadrosunun bulunduğunu, ancak başvuru olmadığını hatırlatarak, “İşsizlere iş beğendiremiyoruz. İşveren işçi arıyor, bulamıyor” dedi.  İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLER KIDEM VE İHBAR MAĞDURU  İlimizde İŞKUR tarafından açılan meslek eğitim kurslarında 650 kişi eğitim görürken, 586 eğitim kurumu da yine bu anlamda ziyaret edildi. 4 bin 690 kişinin girişimcilik katılımı gerçekleştirildi. İŞKUR’a işçi şikâyetleri kapsamında bin 687 müracaat yapıldı. Ve bu müracaatlarda yoğunluk çalışanların işten çıkarılırken alamadıkları ihbar ve kıdem tazminatları, yıllık izin ücretleri ve çalışırken alamadıkları ücretleri olarak açıklanıyor. İlimizdeki son işsizlik başvurusu 23 bin kişi olarak açıklanırken, devlerin ilimizdeki işsizlere ödediği işsizlik ödeneği ise 7 ayda 9 bin 500 kişiye toplam 50 milyon 953 bin 582 TL.  KURUMA ENGELLİ KAYITLI SAYISI BİN 102 KİŞİ İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, kuruma kayıtlı bin 102 engelli vatandaşın bulunduğunu ve her hafta engellilere yönelik işe yerleştirme görüşmeleri yapıyoruz. Yılbaşından bugüne kadar çalışabilecek durumdaki kendilerine uygun 368 engelli vatandaşımızı işe yerleştirdik" dedi.  ADAPAZARI TOYOTA’DA YIL SONUNA KADAR İŞÇİ ALIMLARI DEVAM EDECEK   Adapazarı Arifiye Üretim Fabrikası’na girmek isteyen bin 700 ile 2 bin TL üzerinde maaş ile işe başlayacak olan gençlere yönelik önemli bir iş kapısı daha açıldı. Adapazarı Toyota Fabrikası Adapazarı, Düzce ve Kocaeli çevresinde oturan servisle işe gidip gelecek bay ve bayan 18- 25 yaşını geçmemiş EML ve düz lise mezunu üretim elemanı işçi arıyor. Fabrikada özellikle tecrübesiz eleman alıp kendisi yetiştirmeyi planlarken fabrikaya müracaatlar İŞKUR İl Müdürlüğü’ne açılan irtibat standından alınıyor. Fabrikanın önümüzdeki aylarda CHR yeni model otomobil üretimi yapması sebebiyle artacağı iş hacmi çerçevesinde 3 vardiyaya döneceği ve bu sebeple bugüne kadar bin 700 kişinin işe alındığı yılsonuna kadar 2 binin üzerinde daha işçi alacağı belirtildi.
Ülkemizde işsizlik çok büyük bir sorun olarak görünse de, işsizlerin büyük bölümünün iş beğenmediği anlaşılıyor. Kocaeli’de İşkur kayıtlarına göre 31 bin kişiye hazır iş imkanı var, ancak bu işlere başvuran yok.

MEMURLUK DAHA CAZİP

 Eskiden bir sanayi kuruluşuna, bir fabrikaya girebilmek için torpil peşinde koşulur, kendilerini bir fabrikaya atan kişiler çok şanslı görülürdü. Oysa artık hiç kimse beden gücüyle çalışmak istemiyor, masa başında ve vardiyasız çalışmak istiyor. 15 Temmuz’daki başarısız darbe girişiminin ardından binlerce memurun açığa alınmasından sonra şimdi bütün gözler, boşalan devlet kadrolarına çevrildi
 

İŞKUR MÜDÜRÜ: BİZ MEMUR ALMIYORUZ

İş Kurumu İl Müdürü Ulvi Yılmaz, memur alımlarını İşkur’un yapmadığını hatırlatarak, “Memurluk için kimse İşkur’a başvurmasın” dedi. Yılmaz, 31 bin kişilik iş kadrosunun bulunduğunu, ancak başvuru olmadığını hatırlatarak, “İşsizlere iş beğendiremiyoruz. İşveren işçi arıyor, bulamıyor” dedi. 

İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLER KIDEM VE İHBAR MAĞDURU 
İlimizde İŞKUR tarafından açılan meslek eğitim kurslarında 650 kişi eğitim görürken, 586 eğitim kurumu da yine bu anlamda ziyaret edildi. 4 bin 690 kişinin girişimcilik katılımı gerçekleştirildi. İŞKUR’a işçi şikâyetleri kapsamında bin 687 müracaat yapıldı. Ve bu müracaatlarda yoğunluk çalışanların işten çıkarılırken alamadıkları ihbar ve kıdem tazminatları, yıllık izin ücretleri ve çalışırken alamadıkları ücretleri olarak açıklanıyor. İlimizdeki son işsizlik başvurusu 23 bin kişi olarak açıklanırken, devlerin ilimizdeki işsizlere ödediği işsizlik ödeneği ise 7 ayda 9 bin 500 kişiye toplam 50 milyon 953 bin 582 TL. 


KURUMA ENGELLİ KAYITLI SAYISI BİN 102 KİŞİ
İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, kuruma kayıtlı bin 102 engelli vatandaşın bulunduğunu ve her hafta engellilere yönelik işe yerleştirme görüşmeleri yapıyoruz. Yılbaşından bugüne kadar çalışabilecek durumdaki kendilerine uygun 368 engelli vatandaşımızı işe yerleştirdik" dedi. 


ADAPAZARI TOYOTA’DA YIL SONUNA KADAR İŞÇİ ALIMLARI DEVAM EDECEK  
Adapazarı Arifiye Üretim Fabrikası’na girmek isteyen bin 700 ile 2 bin TL üzerinde maaş ile işe başlayacak olan gençlere yönelik önemli bir iş kapısı daha açıldı. Adapazarı Toyota Fabrikası Adapazarı, Düzce ve Kocaeli çevresinde oturan servisle işe gidip gelecek bay ve bayan 18- 25 yaşını geçmemiş EML ve düz lise mezunu üretim elemanı işçi arıyor. Fabrikada özellikle tecrübesiz eleman alıp kendisi yetiştirmeyi planlarken fabrikaya müracaatlar İŞKUR İl Müdürlüğü’ne açılan irtibat standından alınıyor. Fabrikanın önümüzdeki aylarda CHR yeni model otomobil üretimi yapması sebebiyle artacağı iş hacmi çerçevesinde 3 vardiyaya döneceği ve bu sebeple bugüne kadar bin 700 kişinin işe alındığı yılsonuna kadar 2 binin üzerinde daha işçi alacağı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.