LASTİK İŞ
ismail

İŞSİZLİK SEVİYESİ ÇOK YÜKSEK

Ekonomi 10.01.2020 - 16:58, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

İŞSİZLİK SEVİYESİ ÇOK YÜKSEK

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu TÜİK tarafından açıklanan işsizlik oranlarını değerlendirdi.

TÜİK tarafından açıklanan işsizlik oranını değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, işsizlik oranında son iki aydır düşüş eğiliminin sürdüğünü belirterek, “Ekim ayında işsizlik oranı, eylüle göre 0.4 puan gerileyerek yüzde 13.4 olarak gerçekleşti. Sezonsal olarak bu dönemlerde artması beklenen işsizlik oranının gerilemiş olmasını olumlu değerlendiriyoruz.” dedi. Zeytinoğlu, işsizlik oranındaki mevcut seviyenin hala yüksek olduğunu ve  2018 yılının aynı döneminin de 1.8 puan üzerinde gerçekleştiğini söyledi. Zeytinoğlu 2018 yılına göre, işsiz sayısındaki artışta, 2019’un başından itibaren kademeli gerileme olduğunu söyledi. İstihdam edilenlerin sektörlere göre dağılımını değerlendiren Zeytinoğlu, ekim ayında tarım dışında diğer sektörlerde istihdam artışı olduğunu söyleyerek, “Ekim ayında, eylüle kıyasla istihdam edilenler sanayide 120 bin, inşaatta 65 bin, hizmetlerde 122 bin kişi yükseldi. Tarımda ise mevsimsel olarak 405 bin kişilik azalma var. Temmuz, ağustos ve eylül aylarında istihdam kaybı yaşanan sanayi sektöründeki bu artışı sevindirici buluyoruz. Önemli istihdam kayıplarının yaşandığı inşaat sektöründe yaratılan 65 bin kişilik istihdamı da olumlu değerlendiriyoruz.” dedi.
Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu TÜİK tarafından açıklanan işsizlik oranlarını değerlendirdi.

TÜİK tarafından açıklanan işsizlik oranını değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, işsizlik oranında son iki aydır düşüş eğiliminin sürdüğünü belirterek, “Ekim ayında işsizlik oranı, eylüle göre 0.4 puan gerileyerek yüzde 13.4 olarak gerçekleşti. Sezonsal olarak bu dönemlerde artması beklenen işsizlik oranının gerilemiş olmasını olumlu değerlendiriyoruz.” dedi. Zeytinoğlu, işsizlik oranındaki mevcut seviyenin hala yüksek olduğunu ve  2018 yılının aynı döneminin de 1.8 puan üzerinde gerçekleştiğini söyledi.

Zeytinoğlu 2018 yılına göre, işsiz sayısındaki artışta, 2019’un başından itibaren kademeli gerileme olduğunu söyledi.

İstihdam edilenlerin sektörlere göre dağılımını değerlendiren Zeytinoğlu, ekim ayında tarım dışında diğer sektörlerde istihdam artışı olduğunu söyleyerek, “Ekim ayında, eylüle kıyasla istihdam edilenler sanayide 120 bin, inşaatta 65 bin, hizmetlerde 122 bin kişi yükseldi. Tarımda ise mevsimsel olarak 405 bin kişilik azalma var. Temmuz, ağustos ve eylül aylarında istihdam kaybı yaşanan sanayi sektöründeki bu artışı sevindirici buluyoruz. Önemli istihdam kayıplarının yaşandığı inşaat sektöründe yaratılan 65 bin kişilik istihdamı da olumlu değerlendiriyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.