LASTİK İŞ
ismail

İŞTE AVRASYA TÜNELİ

Gündem 15.12.2016 - 14:02, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

İŞTE AVRASYA TÜNELİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle 20 Aralık'ta açılacak Avrasya Tüneli'nin içi görüntülendi.

İstanbullular, resmi açılışın ardından Avrasya Tüneli'ni 21 Aralık saat 07.00'dan itibaren kullanabilecek. Tünelin kullanımı, ilk etapta saat 07.00 ile 21.00 saatleri arasında 14 saat olarak gerçekleşecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ilk etapta yapılacak ölçümlerin değerlendirileceğini ve tam zamanlı olarak 30 Ocak'tan sonra hizmete sokmayı planladıklarını belirtmişti. Asya ve Avrupa ilk kez deniz tabanının altından karayolu tüneliyle birleştirecek tünel, İstanbul'da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek. Toplam uzunluğu 14,6 kilometrelik olan güzergahın 5,4 kilometrelik bölümü, iki katlı olarak deniz tabanı altına yerleştirildi. Bu çalışmalarla yolculuk süresinin 100 dakikadan 15 dakikaya inmesi planlanıyor. MODERN AYDINLATMA ÖZELLİĞİNE SAHİP Modern aydınlatma, yüksek kapasiteli havalandırma ve yolun düşük eğime sahip olması gibi özellikler, yolculuk konforunu artıracak. Tünelin iki katlı olarak inşa edilmesi, yol güvenliğine sağladığı katkı sayesinde sürüş konforunu da olumlu yönde etkileyecek. Avrasya Tüneli, sis, buzlanma gibi olumsuz hava koşullarında da kesintisiz yolculuk yapılmasını sağlayacak. DEPREME DAYANIKLI Avrasya Tüneli, 24 saat boyunca güvenli, sağlıklı ve kesintisiz trafik akışı için gelişmiş bir sisteme sahip.İleri tasarım, teknoloji ve mühendislik uygulamaları ürünü olan tünel, deprem ve tsunami risklerinden etkilenmeyecek yapıda inşa edildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle 20 Aralık'ta açılacak Avrasya Tüneli'nin içi görüntülendi.
İstanbullular, resmi açılışın ardından Avrasya Tüneli'ni 21 Aralık saat 07.00'dan itibaren kullanabilecek. Tünelin kullanımı, ilk etapta saat 07.00 ile 21.00 saatleri arasında 14 saat olarak gerçekleşecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ilk etapta yapılacak ölçümlerin değerlendirileceğini ve tam zamanlı olarak 30 Ocak'tan sonra hizmete sokmayı planladıklarını belirtmişti.

Asya ve Avrupa ilk kez deniz tabanının altından karayolu tüneliyle birleştirecek tünel, İstanbul'da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek. Toplam uzunluğu 14,6 kilometrelik olan güzergahın 5,4 kilometrelik bölümü, iki katlı olarak deniz tabanı altına yerleştirildi. Bu çalışmalarla yolculuk süresinin 100 dakikadan 15 dakikaya inmesi planlanıyor.

MODERN AYDINLATMA ÖZELLİĞİNE SAHİP

Modern aydınlatma, yüksek kapasiteli havalandırma ve yolun düşük eğime sahip olması gibi özellikler, yolculuk konforunu artıracak. Tünelin iki katlı olarak inşa edilmesi, yol güvenliğine sağladığı katkı sayesinde sürüş konforunu da olumlu yönde etkileyecek.

Avrasya Tüneli, sis, buzlanma gibi olumsuz hava koşullarında da kesintisiz yolculuk yapılmasını sağlayacak.

DEPREME DAYANIKLI

Avrasya Tüneli, 24 saat boyunca güvenli, sağlıklı ve kesintisiz trafik akışı için gelişmiş bir sisteme sahip.İleri tasarım, teknoloji ve mühendislik uygulamaları ürünü olan tünel, deprem ve tsunami risklerinden etkilenmeyecek yapıda inşa edildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.