LASTİK İŞ
ismail

İŞTE VELİLERİN İSYANI !..

Eğitim 21.08.2019 - 19:02, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

İŞTE VELİLERİN İSYANI !..

Önceki gün bu köşede, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu’nun “ Okullar kayıt parası alamaz” sözlerini manşetimize taşımış, Bu köşede de “ Okullara para vermeyin!” diye velileri uyarmıştık.. Haberin etkisi çok büyük oldu... Bakın veliler, sosyal medya da nasıl feryat etmiş ;  -Okullara kayıt parası yok ama a4 kağıdı istiyorlar 4-5 adet getirmezsen kayıt yapmıyorlar nasıl olacak bu iş  -Boya parası. ..görevli parası. Temizlik parası. ..kırtasiye parası. ...tadilat parası. ....malzeme parası. .... ama sakın kayıt parası vermeyin. .....  -Yıllardır aynı yalan - Kayıt parası değil ki bu iki ayrı hesaba aidat ve bağış parası  olmadan kayıt etmiyorlar milli eğitimi aradığımda sorularıma cevapsız kalıyorlar... Verebildiği tek yanıt bende çocuğuma ödedim o parayla okula oyuncak alıyorlar. oluyor ve çalıştığı kurum ile çelişkiler başlıyor... Sayın milli eğitim yetkileri boşa kürek çekmeyiniz lütfen!!! -Yıllardır kimse kayıt parası vermiyordu ki zaten. Bağış adı altında belgelenip legal şekilde haraç toplanmakta. Bir öğretmenin verdiği kırtasiye alışveriş listesini yayınlayın bakalım önce:)  Onun dışında her öğrenci üç renk tahta kalemini kendisi almak zorundaymış ve A-4 kağıtlarından da her öğrenciden bir top isteniyor. Ne güzel dolandırılıyoruz dimi ,ama kitap bedava diye savunanlar vardı bu durumları birde. Onlar yüzünden böyle gelmiş böyle gidiyor. Yapılan her yasadışı işlemi yasal göstermenin yolu mübah. Bedava eğitim yok! Elbette sahte hesaplarla “ Para vermezseniz çocuğunuz pislik içinde kalır” falan gibi saçma sapan yorumlar da yok değildi.. Aslında kurulan tezgah üç aşağı, beş yukarı belli.. Veli okula gidiyor, Kendisine sözde bir “ bağış makbuzu” veriliyor.. Bunun adı “ bağış”.. Vermez ise ne oluyor ? O’nu da veliler zaten açıklamış.. Fotokopi kağıdı, tuvalet kağıdı, deterjan, malzeme parası, temizlik görevlisi parası.... Bu kent de zamanında bir okul müdürü , giriş kapısına “pos makinası” kurdurmuş, okulda  kıyafet satıyordu.. Bugün gelinen nokta daha da beter demek ki.. Ne söylesek hikaye geliyor birlerine ama, eğitim işi bizde çoktan paralı olmuş çıkmış !.. Durumu olan, gönüllü olan elbette yardım etsin ama, Ay sonunu zor getiren vatandaşın da sırtından inin kardeşim..

Önceki gün bu köşede,

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu’nun “ Okullar kayıt parası alamaz” sözlerini manşetimize taşımış,

Bu köşede de “ Okullara para vermeyin!” diye velileri uyarmıştık..

Haberin etkisi çok büyük oldu...

Bakın veliler, sosyal medya da nasıl feryat etmiş ;

 -Okullara kayıt parası yok ama a4 kağıdı istiyorlar 4-5 adet getirmezsen kayıt yapmıyorlar nasıl olacak bu iş

 -Boya parası. ..görevli parası. Temizlik parası. ..kırtasiye parası. ...tadilat parası. ....malzeme parası. .... ama sakın kayıt parası vermeyin. .....

 -Yıllardır aynı yalan

- Kayıt parası değil ki bu iki ayrı hesaba aidat ve bağış parası  olmadan kayıt etmiyorlar milli eğitimi aradığımda sorularıma cevapsız kalıyorlar... Verebildiği tek yanıt bende çocuğuma ödedim o parayla okula oyuncak alıyorlar. oluyor ve çalıştığı kurum ile çelişkiler başlıyor... Sayın milli eğitim yetkileri boşa kürek çekmeyiniz lütfen!!!

-Yıllardır kimse kayıt parası vermiyordu ki zaten. Bağış adı altında belgelenip legal şekilde haraç toplanmakta. Bir öğretmenin verdiği kırtasiye alışveriş listesini yayınlayın bakalım önce:) 
Onun dışında her öğrenci üç renk tahta kalemini kendisi almak zorundaymış ve A-4 kağıtlarından da her öğrenciden bir top isteniyor. Ne güzel dolandırılıyoruz dimi ,ama kitap bedava diye savunanlar vardı bu durumları birde. Onlar yüzünden böyle gelmiş böyle gidiyor. Yapılan her yasadışı işlemi yasal göstermenin yolu mübah. Bedava eğitim yok!

Elbette sahte hesaplarla “ Para vermezseniz çocuğunuz pislik içinde kalır” falan gibi saçma sapan yorumlar da yok değildi..

Aslında kurulan tezgah üç aşağı, beş yukarı belli..

Veli okula gidiyor,

Kendisine sözde bir “ bağış makbuzu” veriliyor..

Bunun adı “ bağış”..

Vermez ise ne oluyor ?

O’nu da veliler zaten açıklamış..

Fotokopi kağıdı, tuvalet kağıdı, deterjan, malzeme parası, temizlik görevlisi parası....

Bu kent de zamanında bir okul müdürü , giriş kapısına “pos makinası” kurdurmuş, okulda  kıyafet satıyordu..

Bugün gelinen nokta daha da beter demek ki..
Ne söylesek hikaye geliyor birlerine ama, eğitim işi bizde çoktan paralı olmuş çıkmış !..

Durumu olan, gönüllü olan elbette yardım etsin ama,
Ay sonunu zor getiren vatandaşın da sırtından inin kardeşim..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.