LASTİK İŞ

İSTENMEYEN MESAJA 20 BİN TL CEZA

Gündem 30.11.2017 - 11:08, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

İSTENMEYEN MESAJA 20 BİN TL CEZA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 72.7 milyar TL'lik hacme ulaşan e-ticaret pazarı için tek platformdan yönetilen yeni bir sistem kurulacağını kaydetti

İstenmeyen ve ticari reklam içeren elektronik mesajların engellenmesi amacıyla kurulan yeni sistemin detaylarını anlatan Tüfenkci, "Tek mesaj şikayeti için 5 ila 20 bin TL'ye kadar ceza kesilecek" dedi. Gönderilen bir mesaja onay verilip verilmediğini anlamak için 2 yıl süre kaybedildiğini dile getiren Tüfenkci, "Artık mesaj gittiğinde, bakanlık bünyesindeki merkezi sistemde onay verilip verilmediği anlaşılacak" diye konuştu. 1 Aralık'ta hayata geçiyor Tüfenkci, TBMM 'de bazı gazetecilerle sohbetinde, artık ticari elektronik iletilere ilişkin süreçlerin tek bir platform üzerinden yönetilebileceğini anlattı. Kamu kurum ve kuruluşlarının, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, gerçek ve tüzel kişilerin Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) üzerinden bildirimde bulunma zorunluluğu getirildiğini vurgulayan Tüfenkci, bu yükümlülüğü yerine getirmeyen kişilere 5 bin liradan 20 bin liraya kadar idari para cezası verileceğini kaydetti. Tüfenkci, "Bu yeni sistem elektronik ticaretin gelişiminin izlenebilmesine ve değerlendirilebilmesine imkan sağlayacak. Sitelerin gerçek sahiplerine ulaşılabilmesi noktasındaki sıkıntılar çözülecek. Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi'ni 1 Aralık'ta hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 72.7 milyar TL'lik hacme ulaşan e-ticaret pazarı için tek platformdan yönetilen yeni bir sistem kurulacağını kaydetti

İstenmeyen ve ticari reklam içeren elektronik mesajların engellenmesi amacıyla kurulan yeni sistemin detaylarını anlatan Tüfenkci, "Tek mesaj şikayeti için 5 ila 20 bin TL'ye kadar ceza kesilecek" dedi. Gönderilen bir mesaja onay verilip verilmediğini anlamak için 2 yıl süre kaybedildiğini dile getiren Tüfenkci, "Artık mesaj gittiğinde, bakanlık bünyesindeki merkezi sistemde onay verilip verilmediği anlaşılacak" diye konuştu.

1 Aralık'ta hayata geçiyor

Tüfenkci, TBMM 'de bazı gazetecilerle sohbetinde, artık ticari elektronik iletilere ilişkin süreçlerin tek bir platform üzerinden yönetilebileceğini anlattı. Kamu kurum ve kuruluşlarının, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, gerçek ve tüzel kişilerin Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) üzerinden bildirimde bulunma zorunluluğu getirildiğini vurgulayan Tüfenkci, bu yükümlülüğü yerine getirmeyen kişilere 5 bin liradan 20 bin liraya kadar idari para cezası verileceğini kaydetti. Tüfenkci, "Bu yeni sistem elektronik ticaretin gelişiminin izlenebilmesine ve değerlendirilebilmesine imkan sağlayacak. Sitelerin gerçek sahiplerine ulaşılabilmesi noktasındaki sıkıntılar çözülecek. Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi'ni 1 Aralık'ta hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.