İSTİKLAL MARŞIMIZIN 100. YILI

Gündem 11.01.2021 - 12:51, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

İSTİKLAL MARŞIMIZIN 100. YILI

İstiklal Marşının kabulünün 100. Yıl dönümü nedeniyle Gölcük Piri Reis İlkokulunda düzenlenen programla öğretmenler İstiklal Marşı okudu.

Covid-19 salgını nedeniyle uygulanan uzaktan eğitim nedeniyle ülkemizdeki okullarda uzun bir süreden bu yana İstiklal Marşı’mız okunamamaktaydı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un çağrısı ile dün okul idarecileri, öğretmenler ve personelin katılımı ile tüm ülke genelinde eş zamanlı olarak Bayrak Töreni yapılarak İstiklal Marşı’mız okundu. İlçemizde de söz konusu program, Piri Reis İlkokulu’nda Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, Piri Reis İlkokulu Müdürü Güven Kaya ve okul öğretmenlerinin katılımıyla yapıldı.  ‘UZAKTAN EĞİTİME KATILIM ORANI YÜZDE 85’ İlçemizde düzenlenen programda Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut’un okul bahçesine gelerek yerini alması sonrasında, saat 10.00’da İstiklal Marşı’mız okundu. Gerçekleştirilen program sonrasında öğretmenlerle bir süre sohbet eden Kaymakam Karabulut, uzaktan eğitim ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Umarım bahara doğru bir rahatlama olursa okullarımızı tekrar öğrencilerimize açarız. İlçemizde genel ortalama olarak yüzde 85 oranında uzaktan eğitime katılım var. Öğrencilerle iletişim kuruyorsunuz. EBA destek noktaları da okullarımızda bulunuyor. Her okulumuzda bu destek noktaları bulunuyor” ifadelerini kullandı.  ‘UMARIM ESKİ GÜZEL GÜNLERİMİZE DÖNERİZ’ Kaymakam Karabulut konuşmasının devamında, anaokullarının tam zamanlı olarak faaliyete geçtiğini de sözlerine ekledi. Karabulut, programı takip eden basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü, bununla birlikte yine 10 Ocak’ta kutlanan İdareciler Günü’nü ve Ziraat Mühendisleri Günü’nü de kutladı. Kaymakam Karabulut, sözlerinin sonunda ise “Umarım en kısa sürede okullarımız, cıvıl cıvıl öğrencilerimizle tekrar dolar ve eski güzel günlerimize döneriz. Bu zamana kadar elimizden geldiğince internet ortamında yapılan eğitimlere de maksimum düzeyde katılım sağlamaya devam edeceğiz” dedi.
İstiklal Marşının kabulünün 100. Yıl dönümü nedeniyle Gölcük Piri Reis İlkokulunda düzenlenen programla öğretmenler İstiklal Marşı okudu.

Covid-19 salgını nedeniyle uygulanan uzaktan eğitim nedeniyle ülkemizdeki okullarda uzun bir süreden bu yana İstiklal Marşı’mız okunamamaktaydı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un çağrısı ile dün okul idarecileri, öğretmenler ve personelin katılımı ile tüm ülke genelinde eş zamanlı olarak Bayrak Töreni yapılarak İstiklal Marşı’mız okundu. İlçemizde de söz konusu program, Piri Reis İlkokulu’nda Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, Piri Reis İlkokulu Müdürü Güven Kaya ve okul öğretmenlerinin katılımıyla yapıldı.

 ‘UZAKTAN EĞİTİME KATILIM ORANI YÜZDE 85’

İlçemizde düzenlenen programda Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut’un okul bahçesine gelerek yerini alması sonrasında, saat 10.00’da İstiklal Marşı’mız okundu. Gerçekleştirilen program sonrasında öğretmenlerle bir süre sohbet eden Kaymakam Karabulut, uzaktan eğitim ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Umarım bahara doğru bir rahatlama olursa okullarımızı tekrar öğrencilerimize açarız. İlçemizde genel ortalama olarak yüzde 85 oranında uzaktan eğitime katılım var. Öğrencilerle iletişim kuruyorsunuz. EBA destek noktaları da okullarımızda bulunuyor. Her okulumuzda bu destek noktaları bulunuyor” ifadelerini kullandı.

 ‘UMARIM ESKİ GÜZEL GÜNLERİMİZE DÖNERİZ’

Kaymakam Karabulut konuşmasının devamında, anaokullarının tam zamanlı olarak faaliyete geçtiğini de sözlerine ekledi. Karabulut, programı takip eden basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü, bununla birlikte yine 10 Ocak’ta kutlanan İdareciler Günü’nü ve Ziraat Mühendisleri Günü’nü de kutladı. Kaymakam Karabulut, sözlerinin sonunda ise “Umarım en kısa sürede okullarımız, cıvıl cıvıl öğrencilerimizle tekrar dolar ve eski güzel günlerimize döneriz. Bu zamana kadar elimizden geldiğince internet ortamında yapılan eğitimlere de maksimum düzeyde katılım sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.