İSU KAYIP KAÇAĞI YÜZDE 30'A İNDİRDİ

Ekonomi 27.11.2018 - 17:35, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

İSU KAYIP KAÇAĞI YÜZDE 30'A İNDİRDİ

Kentimizde başarılı çalışmalara imza atan İSU, 2009 yılında 49 olan kayıp kaçak oranını 2018 yılında 30 seviyesine indirmeyi başardı. İSU’nun hedefinde bu oranı en kısa sürede 30’un da altına indirmek var.

EN AZ ZAYİAT AMAÇLANDI İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli’nin içme ve kullanma suyunu temin etme misyonuna sahip bir kurum olarak her geçen yıl artan abone sayısına rağmen şehrin içme suyu teminini sorunsuz yürütüyor. İSU, oldukça pahalı ve meşakkatli aşamalardan geçirerek temin ettiği suyu en az zayiatla kullanıma sunmak için projeler geliştiriyor ve bu doğrultuda yatırımlar yapıyor. Bu amaçla yürütülen çalışmalar kapsamında ‘Entegre Su Yönetimi’nin bir parçası olan ‘İçme Suyu Yönetimi’ ile kayıp kaçak oranında kayda değer bir başarı elde edildi. 2009 yılında 49 olan kayıp kaçak oranı 2018 yılında 30 seviyelerine indirildi.   HEDEF 30’UN ALTINA İNMEK İSU’nun hedefinde, ‘İçme Suyu Bilgi Yönetimi, İçme Suyu SCADA Sistemi ve Mobil Arıza Takip Sistemi’ ile suda kayıp kaçak oranını en kısa zamanda 30’un da altına çekmek. 2018 yılı içerisinde 21 içme suyu deposunu ve 5 içme suyu terfi merkezini içme suyu SCADA Sistemi’ne dahil eden İSU, bu sistemle 188 içme suyu deposu, 105 içme suyu terfi merkezi ve 11 içme suyu arıtma tesisini 7/24 online olarak izliyor. İzmit’te toplam 700 kilometre uzunluğundaki içme suyu hatlarının denetimi sorunsuz şekilde yapılıyor. Ayrıca 67 adet izole bölgeye ayrılan 678 kilometrelik hattaki izole bölge çalışmaları sayesinde yıllık 7,2 milyon metreküp su kazancı sağlayan İSU, su kayıp kaçaklarını en aza indirerek zaman, enerji ve para israfının önüne geçmeyi de hedefliyor.  
Kentimizde başarılı çalışmalara imza atan İSU, 2009 yılında 49 olan kayıp kaçak oranını 2018 yılında 30 seviyesine indirmeyi başardı. İSU’nun hedefinde bu oranı en kısa sürede 30’un da altına indirmek var.

EN AZ ZAYİAT AMAÇLANDI

İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli’nin içme ve kullanma suyunu temin etme misyonuna sahip bir kurum olarak her geçen yıl artan abone sayısına rağmen şehrin içme suyu teminini sorunsuz yürütüyor. İSU, oldukça pahalı ve meşakkatli aşamalardan geçirerek temin ettiği suyu en az zayiatla kullanıma sunmak için projeler geliştiriyor ve bu doğrultuda yatırımlar yapıyor. Bu amaçla yürütülen çalışmalar kapsamında ‘Entegre Su Yönetimi’nin bir parçası olan ‘İçme Suyu Yönetimi’ ile kayıp kaçak oranında kayda değer bir başarı elde edildi. 2009 yılında 49 olan kayıp kaçak oranı 2018 yılında 30 seviyelerine indirildi.

 

HEDEF 30’UN ALTINA İNMEK

İSU’nun hedefinde, ‘İçme Suyu Bilgi Yönetimi, İçme Suyu SCADA Sistemi ve Mobil Arıza Takip Sistemi’ ile suda kayıp kaçak oranını en kısa zamanda 30’un da altına çekmek. 2018 yılı içerisinde 21 içme suyu deposunu ve 5 içme suyu terfi merkezini içme suyu SCADA Sistemi’ne dahil eden İSU, bu sistemle 188 içme suyu deposu, 105 içme suyu terfi merkezi ve 11 içme suyu arıtma tesisini 7/24 online olarak izliyor. İzmit’te toplam 700 kilometre uzunluğundaki içme suyu hatlarının denetimi sorunsuz şekilde yapılıyor. Ayrıca 67 adet izole bölgeye ayrılan 678 kilometrelik hattaki izole bölge çalışmaları sayesinde yıllık 7,2 milyon metreküp su kazancı sağlayan İSU, su kayıp kaçaklarını en aza indirerek zaman, enerji ve para israfının önüne geçmeyi de hedefliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.