İTFAİYEDEN YANGIN EĞİTİMİ

20.04.2017 - 09:17, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

İTFAİYEDEN YANGIN EĞİTİMİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi olası yangınlara karşı ilk müdahalenin yapılabilmesi için kentteki kuruluşlara eğitim veriyor. Bu kapsamda Kaymakamlık Müdürlerine eğitim verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM)’den temel yangın eğitimi aldı. Eğitimde, yanma ve yangın teorisi, yangın yerindeki tehlikeler, söndürme maddeleri ve teknikleri, portatif söndürücüler, yangın hortum dolapları, koruyucu donanım ve yangına müdahale teknikleri konularında teorik ve uygulamalı bilgiler sunuldu. Kaymakam Mustafa Altıntaş’ın da katıldığı yangın eğitimi önce sözlü olarak Sanat galerisinde yapıldı. Ardından Denizevlerde kısa bir yangın söndürme tatbikatı yapıldı. Kaymakamlık çalışanları çalıştıkları binada yangın çıkarsa kısa sürede nasıl müdahale edecekleri öğretildi. TEHLİKE SINIFINA GÖRE EĞİTİM İşletmenin tehlike sınıflandırmasına göre, bir ile dört gün arasında değişen sürelerde verilen eğitimlerde; acil durum ekiplerinin görevleri, yanma ve yangın teorisi, yangın yerindeki tehlikeler, söndürme maddeleri ve teknikleri, portatif söndürücüler, yangın hortum dolapları, koruyucu ekipman ve yangına müdahale teknikleri başta olmak üzere birçok alanda bilgiler sunuluyor. Kapalı dumanlı ortamda ilerleme tekniklerinin uygulamalı olarak öğretildiği eğitimlerde ekip organizasyonu, gaz ve akaryakıt yangınları ile mücadele teknikleri konularında teorik ve pratik bilgiler veriliyor. EĞİTİM OKUL GİBİ ÇALIŞIYOR Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Türkiye’deki diğer illerin itfaiye teşkilatlarına ve birçok ülkeden gelen itfaiye ekiplerine, üç haftalık hizmet içi mesleki eğitimler veriyor. KOBİTEM adeta bir eğitim okulu gibi hizmet veriyor. Altı yıldan bu yana kesintisiz olarak süren eğitimler bu yıl da devam edecek. 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi olası yangınlara karşı ilk müdahalenin yapılabilmesi için kentteki kuruluşlara eğitim veriyor. Bu kapsamda Kaymakamlık Müdürlerine eğitim verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM)’den temel yangın eğitimi aldı. Eğitimde, yanma ve yangın teorisi, yangın yerindeki tehlikeler, söndürme maddeleri ve teknikleri, portatif söndürücüler, yangın hortum dolapları, koruyucu donanım ve yangına müdahale teknikleri konularında teorik ve uygulamalı bilgiler sunuldu.

Kaymakam Mustafa Altıntaş’ın da katıldığı yangın eğitimi önce sözlü olarak Sanat galerisinde yapıldı. Ardından Denizevlerde kısa bir yangın söndürme tatbikatı yapıldı. Kaymakamlık çalışanları çalıştıkları binada yangın çıkarsa kısa sürede nasıl müdahale edecekleri öğretildi.

TEHLİKE SINIFINA GÖRE EĞİTİM
İşletmenin tehlike sınıflandırmasına göre, bir ile dört gün arasında değişen sürelerde verilen eğitimlerde; acil durum ekiplerinin görevleri, yanma ve yangın teorisi, yangın yerindeki tehlikeler, söndürme maddeleri ve teknikleri, portatif söndürücüler, yangın hortum dolapları, koruyucu ekipman ve yangına müdahale teknikleri başta olmak üzere birçok alanda bilgiler sunuluyor. Kapalı dumanlı ortamda ilerleme tekniklerinin uygulamalı olarak öğretildiği eğitimlerde ekip organizasyonu, gaz ve akaryakıt yangınları ile mücadele teknikleri konularında teorik ve pratik bilgiler veriliyor.

EĞİTİM OKUL GİBİ ÇALIŞIYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Türkiye’deki diğer illerin itfaiye teşkilatlarına ve birçok ülkeden gelen itfaiye ekiplerine, üç haftalık hizmet içi mesleki eğitimler veriyor. KOBİTEM adeta bir eğitim okulu gibi hizmet veriyor. Altı yıldan bu yana kesintisiz olarak süren eğitimler bu yıl da devam edecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.