İZCİLER KAMP YAPTI

Eğitim 25.05.2017 - 10:44, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

İZCİLER KAMP YAPTI

Kulübümüzün 2017 Faaliyet programında yer alan yaz dönemi eğitim kampını gerçekleştirmek üzere yola çıktılar.

Gölcük Belediye Spor Kulübü İzcileri 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Törenine katıldı. Törenin ardından  Gölcük Ayvazpınar orman gözetleme kulesi mevkiinde yapılan 3 gün süren kampa 15 lider gözetiminde 55 izci katılım sağladı. Kampta izciler teknik iz işaretleri ve yön bulma teknikleri, doğada barınak yapma, ateş çeşitleri ve hayatı idame kuralları gibi eğitimler aldılar. Kampın öğle saatlerinde doğada yaşam faaliyeti ile izciler, daha önce liderleri tarafından hazırlanan birbirinden zorlu şifreleri çözerek, kendilerine verilen haritalar ile faaliyet bölgesine ulaştı. Ulaştıkları noktalarda geceyi geçirecekleri barınakları yaparak ateşlerini yakıp kendi yemeklerini hazırlayıp yediler. Yaptıkları barınakta gece boyu kalan izciler, sırayla nöbet tutarak barınak alanlarının güvenliğini sağladılar. Kampa katılan izcileri özel yeteneklerini sergileme fırsatıda buldular.  Sabahın ilk ışıklarında yaptıkları barınakları yıkan izciler, konakladıkları alana sanki hiç gelmemişler gibi ayrıldılar. Bu tür faaliyetlerin hem eğitici, hemde eğlenceli geçtiğini belirten Kulüp Önderi Feyzullah Yıldız, Kampa desteklerinden dolayı Gölcük Belediye Başkanı Sayın Mehmet Ellibeş'e teşekkür etti.  
Kulübümüzün 2017 Faaliyet programında yer alan yaz dönemi eğitim kampını gerçekleştirmek üzere yola çıktılar.

Gölcük Belediye Spor Kulübü İzcileri 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Törenine katıldı. Törenin ardından 

Gölcük Ayvazpınar orman gözetleme kulesi mevkiinde yapılan 3 gün süren kampa 15 lider gözetiminde 55 izci katılım sağladı.

Kampta izciler teknik iz işaretleri ve yön bulma teknikleri, doğada barınak yapma, ateş çeşitleri ve hayatı idame kuralları gibi eğitimler aldılar.

Kampın öğle saatlerinde doğada yaşam faaliyeti ile izciler, daha önce liderleri tarafından hazırlanan birbirinden zorlu şifreleri çözerek, kendilerine verilen haritalar ile faaliyet bölgesine ulaştı. Ulaştıkları noktalarda geceyi geçirecekleri barınakları yaparak ateşlerini yakıp kendi yemeklerini hazırlayıp yediler.

Yaptıkları barınakta gece boyu kalan izciler, sırayla nöbet tutarak barınak alanlarının güvenliğini sağladılar. Kampa katılan izcileri özel yeteneklerini sergileme fırsatıda buldular.  Sabahın ilk ışıklarında yaptıkları barınakları yıkan izciler, konakladıkları alana sanki hiç gelmemişler gibi ayrıldılar.

Bu tür faaliyetlerin hem eğitici, hemde eğlenceli geçtiğini belirten Kulüp Önderi Feyzullah Yıldız, Kampa desteklerinden dolayı Gölcük Belediye Başkanı Sayın Mehmet Ellibeş'e teşekkür etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.