LASTİK İŞ
ismail

İZCİLERİ AYVAZPINAR EĞİTİM KAMPINI TAMAMLADI

Spor 01.06.2016 - 11:01, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

İZCİLERİ AYVAZPINAR EĞİTİM KAMPINI TAMAMLADI

Gölcük Belediyespor Kulübü İzcileri, faaliyetlerine hızla devam ediyor. 27-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında Gölcük Ayvazpınar Köyü’nde zorlu ve bir o kadar eğlenceli olan kamplarını gerçekleştirdiler.

Kampa 35 oymak (11-15 yaş grubu), 28 ergin (15-18 yaş grubu) izci ile 17 eğitimci lider olmak üzere toplam 80 izci katıldı.  İZCİLER DOĞADA YAŞAM EĞİTİMLERİ ALDI  Kampın ilk sabahı izciler doğada yaşam eğitimleri aldı. Teknik iz işaretleri ve yön bulma teknikleri, doğada barınak yapma, ateş çeşitleri ve hayatı idame kuralları gibi eğitimleri alanında uzman liderleri tarafından alan izciler, öğleden sonra yapılacak olan arazi faaliyeti için hazırlandılar.                               Kampın öğle saatlerinde doğada yaşam faaliyeti ile izciler, daha önce liderleri tarafından hazırlanan birbirinden zorlu şifreleri çözerek, kendilerine verilen haritalar ile faaliyet bölgesine ulaştılar. Ulaştıkları noktalarda geceyi geçirecekleri ağaç barınaklar yapan Gölcük Belediyespor İzcileri, ateşlerini yakarak kendi akşam yemeklerini pişirerek yediler.   DOĞA İLE BAŞBAŞA BİR GECE GEÇİRDİLER  Yaptıkları barınakta gece boyu kalan izciler, sırayla nöbet tutarak barınak alanlarının güvenliğini sağladılar. Sabahın ilk ışıklarında yaptıkları barınakları yıkan izciler, konakladıkları alanı, sanki hiç gelmemişler gibi, buldukları gibi bıraktılar. Pazar sabahı kamp alanına dönerlerken, başarıyla tamamladıkları faaliyet sonrasında liderlerinden tam not aldılar Özellikle yaptıkları faaliyetten dolayı yorgun olan izcilerin bir o kadarda mutlu oldukları gözlendi. Kamp sonunda açıklama yapan Gölcük Belediyespor İzci Kulübü liderlerinden kampın müdürü Elçin Gülşah ATLI, gençlerin izcilik ile birlikte bu ve buna benzer faaliyetler yaparak şehirden, teknolojiden uzak, arkadaşlarıyla zaman geçirip paylaşmayı ve yardımlaşmayı öğrendiklerini vurguladı. Aynı zamanda izciliğin çocukların kişisel ve fiziksel gelişimlerine olan katkısına da değinen Elçin Gülşah ATLI ve Kulüp önderi Feyzullah YILDIZ, katkılarından dolayı Gölcük Belediye Başkanı Mehmet ELLİBEŞ’e teşekkür ettiler.
Gölcük Belediyespor Kulübü İzcileri, faaliyetlerine hızla devam ediyor. 27-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında Gölcük Ayvazpınar Köyü’nde zorlu ve bir o kadar eğlenceli olan kamplarını gerçekleştirdiler.

Kampa 35 oymak (11-15 yaş grubu), 28 ergin (15-18 yaş grubu) izci ile 17 eğitimci lider olmak üzere toplam 80 izci katıldı. 

İZCİLER DOĞADA YAŞAM EĞİTİMLERİ ALDI

 Kampın ilk sabahı izciler doğada yaşam eğitimleri aldı. Teknik iz işaretleri ve yön bulma teknikleri, doğada barınak yapma, ateş çeşitleri ve hayatı idame kuralları gibi eğitimleri alanında uzman liderleri tarafından alan izciler, öğleden sonra yapılacak olan arazi faaliyeti için hazırlandılar.                              

Kampın öğle saatlerinde doğada yaşam faaliyeti ile izciler, daha önce liderleri tarafından hazırlanan birbirinden zorlu şifreleri çözerek, kendilerine verilen haritalar ile faaliyet bölgesine ulaştılar. Ulaştıkları noktalarda geceyi geçirecekleri ağaç barınaklar yapan Gölcük Belediyespor İzcileri, ateşlerini yakarak kendi akşam yemeklerini pişirerek yediler.

 

DOĞA İLE BAŞBAŞA BİR GECE GEÇİRDİLER

 Yaptıkları barınakta gece boyu kalan izciler, sırayla nöbet tutarak barınak alanlarının güvenliğini sağladılar. Sabahın ilk ışıklarında yaptıkları barınakları yıkan izciler, konakladıkları alanı, sanki hiç gelmemişler gibi, buldukları gibi bıraktılar. Pazar sabahı kamp alanına dönerlerken, başarıyla tamamladıkları faaliyet sonrasında liderlerinden tam not aldılar

Özellikle yaptıkları faaliyetten dolayı yorgun olan izcilerin bir o kadarda mutlu oldukları gözlendi. Kamp sonunda açıklama yapan Gölcük Belediyespor İzci Kulübü liderlerinden kampın müdürü Elçin Gülşah ATLI, gençlerin izcilik ile birlikte bu ve buna benzer faaliyetler yaparak şehirden, teknolojiden uzak, arkadaşlarıyla zaman geçirip paylaşmayı ve yardımlaşmayı öğrendiklerini vurguladı. Aynı zamanda izciliğin çocukların kişisel ve fiziksel gelişimlerine olan katkısına da değinen Elçin Gülşah ATLI ve Kulüp önderi Feyzullah YILDIZ, katkılarından dolayı Gölcük Belediye Başkanı Mehmet ELLİBEŞ’e teşekkür ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.