LASTİK İŞ

İZGAZ UYARDI !

21.11.2017 - 15:50, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

İZGAZ UYARDI !

İZGAZ havaların soğumasıyla birlikte doğal gaz kullanmakta olan tüm tüketicilere, doğal gazın güvenli kullanımı konusunda önemli hatırlatmalarda bulundu.

Yapılan açıklamada "Tüketicilerin üzerine düşen bazı görevler bulunduğu, basit tedbirlerin alınmasının vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması ve enerji tasarrufu için büyük öneme sahip olduğu" belirtildi.   Kış mevsiminin gelmesiyle etkisini gören lodosun, baca çekişlerindeki problemlerden kaynaklı ve kullanıcı hatalarından kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmesi vakalarına karşı uyarılar yapan ve farkındalıklar oluşturan İZGAZ bu konuda yeniden hatırlatmalarda bulundu. ABONELERE HATIRLATMALAR Doğal gaz kullanıcılarına kışın daha güvenli, konforlu ve ekonomik doğal gaz kullanımı konusundaki hatırlatmalar şöyle: Kullanılan yakıcı cihazların yıllık bakımları ve esnek bağlantı elemanlarının sızdırmazlık kontrolleri ile baca kontrolü ve temizliğinin yetkili firmalara yaptırılmış olması gerekiyor. Yakıcı cihazların bulunduğu ortamda yer alan havalandırma menfezlerinin kesinlikle kapatılmaması gerekiyor. Yakıcı cihazlar oksijen akışıyla güvenli ve verimli olarak çalıştığından, havalandırma menfezinin kapatılması cihaza gelen oksijen akışını keserek karbonmonoksit zehirlenmesine sebep olabiliyor ve doğal gaz tüketimini artırıyor. Öte yandan, ömrü dolan yakıcı cihaz ve baca bağlantılarının değiştirilmesi ve abonelerin, yakıcı cihazların bulunduğu odalarda uyumamaya özen göstermesi gerekiyor. Aynı zamanda, doğal gaz tüketicileri ortamda gaz kokusu almaları halinde öncelikle sayaç önünde bulunan ana vanayı kapatmaları, kapı ve pencerelerin açarak ortamı havalandırmaları, yakıcı cihazların tamamını kapalı konuma getirdikten sonra ortamı terk ederek “İZGAZ 187 Doğal Gaz Acil” hattını aramaları gerekiyor.
İZGAZ havaların soğumasıyla birlikte doğal gaz kullanmakta olan tüm tüketicilere, doğal gazın güvenli kullanımı konusunda önemli hatırlatmalarda bulundu.

Yapılan açıklamada "Tüketicilerin üzerine düşen bazı görevler bulunduğu, basit tedbirlerin alınmasının vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması ve enerji tasarrufu için büyük öneme sahip olduğu" belirtildi.

 

Kış mevsiminin gelmesiyle etkisini gören lodosun, baca çekişlerindeki problemlerden kaynaklı ve kullanıcı hatalarından kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmesi vakalarına karşı uyarılar yapan ve farkındalıklar oluşturan İZGAZ bu konuda yeniden hatırlatmalarda bulundu.

ABONELERE HATIRLATMALAR

Doğal gaz kullanıcılarına kışın daha güvenli, konforlu ve ekonomik doğal gaz kullanımı konusundaki hatırlatmalar şöyle:

Kullanılan yakıcı cihazların yıllık bakımları ve esnek bağlantı elemanlarının sızdırmazlık kontrolleri ile baca kontrolü ve temizliğinin yetkili firmalara yaptırılmış olması gerekiyor.

Yakıcı cihazların bulunduğu ortamda yer alan havalandırma menfezlerinin kesinlikle kapatılmaması gerekiyor. Yakıcı cihazlar oksijen akışıyla güvenli ve verimli olarak çalıştığından, havalandırma menfezinin kapatılması cihaza gelen oksijen akışını keserek karbonmonoksit zehirlenmesine sebep olabiliyor ve doğal gaz tüketimini artırıyor.

Öte yandan, ömrü dolan yakıcı cihaz ve baca bağlantılarının değiştirilmesi ve abonelerin, yakıcı cihazların bulunduğu odalarda uyumamaya özen göstermesi gerekiyor.

Aynı zamanda, doğal gaz tüketicileri ortamda gaz kokusu almaları halinde öncelikle sayaç önünde bulunan ana vanayı kapatmaları, kapı ve pencerelerin açarak ortamı havalandırmaları, yakıcı cihazların tamamını kapalı konuma getirdikten sonra ortamı terk ederek “İZGAZ 187 Doğal Gaz Acil” hattını aramaları gerekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.