LASTİK İŞ

İZGAZ ZEHİRLENMEYE KARŞI UYARDI!

06.01.2017 - 11:51, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

İZGAZ ZEHİRLENMEYE KARŞI UYARDI!

İZGAZ, meteoroloji'nin şiddetli lodos olacağı bilgisine dayanarak karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.

arbonmonoksit zehirlenmelerinin önlenilebilirliğine değinen İZGAZ, yapmış olduğu açıklamada, "Gaz yağı, motorin, benzin, kömür, odun kömürü, odun, LPG, doğal gaz, vb. fosil yakıtların iyi yanmaması, hava eksikliğinden kaynaklı karbon monoksitin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu kazalar kolaylıkla önlenebilir. Bazı çok basit, ama temel güvenlik kurallarına uymak yeterlidir" dedi.   UYARILARDA BULUNDU Vatandaşlar için uyarılarda bulunan İZGAZ, "Rüzgarın etkisi ile oluşabilecek karbonmonoksit(baca gazı) zehirlenmelerine karşı bacalı doğalgaz cihazı kullanıcılarının, cihazlarını kullanırken dikkatli olmaları gerekmektedir. Bacaların sızdırmazlığı ve çekişi mutlaka kontrol ettirilmelidir. Doğalgaz kullanıcılarının kombi, soba, şofben gibi bacalı yakıcı cihazların bulunduğu mekânda yatmamaları da önem arz etmektedir. Cihazların bulunduğu mekandaki hava alışverişini sağlayan menfezlerin de kesinlikle kapatılmaması gerekmektedir.” diyerek uyarılarda bulundu.   ZEHİRLENMELERİNE KARŞI ALINACAK GÜVENLİK KURALLARI Zehirlenmelere karşı alınması gereken güvenlik kurallarından bahseden İZGAZ, "Her zaman ortamın iyi havalanmasını sağlayın. Fosil yakıt kullanan cihazların (şofben, soba, ocak, kombi) kullanıldığı odalarda havalandırmanın sağlandığından emin olun. En az iki tane havalandırma menfezi açık, Bir tanesi zemine yakın, İkincisi de boy hizasının üzerinde olmalıdır. Havalandırma menfezlerini hiçbir şekilde kapatmayınız ve her zaman açık tutunuz. Bacalar her yıl yetkili kişilerce temizlenmelidir ve bacalar her zaman açık olmalıdır. Yakıcı cihazlarınızı her yıl yetkili servise kontrol ettirin." ifadelerini kullandı. 
İZGAZ, meteoroloji'nin şiddetli lodos olacağı bilgisine dayanarak karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.

arbonmonoksit zehirlenmelerinin önlenilebilirliğine değinen İZGAZ, yapmış olduğu açıklamada, "Gaz yağı, motorin, benzin, kömür, odun kömürü, odun, LPG, doğal gaz, vb. fosil yakıtların iyi yanmaması, hava eksikliğinden kaynaklı karbon monoksitin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu kazalar kolaylıkla önlenebilir. Bazı çok basit, ama temel güvenlik kurallarına uymak yeterlidir" dedi.

 

UYARILARDA BULUNDU

Vatandaşlar için uyarılarda bulunan İZGAZ, "Rüzgarın etkisi ile oluşabilecek karbonmonoksit(baca gazı) zehirlenmelerine karşı bacalı doğalgaz cihazı kullanıcılarının, cihazlarını kullanırken dikkatli olmaları gerekmektedir. Bacaların sızdırmazlığı ve çekişi mutlaka kontrol ettirilmelidir. Doğalgaz kullanıcılarının kombi, soba, şofben gibi bacalı yakıcı cihazların bulunduğu mekânda yatmamaları da önem arz etmektedir. Cihazların bulunduğu mekandaki hava alışverişini sağlayan menfezlerin de kesinlikle kapatılmaması gerekmektedir.” diyerek uyarılarda bulundu.

 

ZEHİRLENMELERİNE KARŞI ALINACAK GÜVENLİK KURALLARI

Zehirlenmelere karşı alınması gereken güvenlik kurallarından bahseden İZGAZ, "Her zaman ortamın iyi havalanmasını sağlayın. Fosil yakıt kullanan cihazların (şofben, soba, ocak, kombi) kullanıldığı odalarda havalandırmanın sağlandığından emin olun. En az iki tane havalandırma menfezi açık, Bir tanesi zemine yakın, İkincisi de boy hizasının üzerinde olmalıdır. Havalandırma menfezlerini hiçbir şekilde kapatmayınız ve her zaman açık tutunuz. Bacalar her yıl yetkili kişilerce temizlenmelidir ve bacalar her zaman açık olmalıdır. Yakıcı cihazlarınızı her yıl yetkili servise kontrol ettirin." ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.