İZMİT 22 YILDIR ANTİK TİYATROSUNU BEKLİYOR

Kocaeli 27.08.2017 - 19:52, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

İZMİT 22 YILDIR ANTİK TİYATROSUNU BEKLİYOR

Gezi yazarı Bihter Gördü, "Arkeolojik olarak önemli bir kent olan İzmit'in, Roma antik dokusunu değerlendirip, turizme açsa kentimiz turist akınına uğrayacak.", dedi

 Anadolu ile Balkanlar arasındaki en kolay geçiş yolu üzerinde bulunması bakımından İzmit bölgesi kültür tarihi açısından büyük bir öneme sahip olsa da bölge arkeolojik açıdan çok az araştırılmış. Hala da ısrarla araştırılmamak konusunda direnen bir kent İzmit. Varın gelin birlikte geçmişe yolculuk yapalım.   Roma, İskenderiye ve Antakya’dan sonra dünyanın 4. büyük kentiydi bir zamanlar İzmit. Roma döneminde en parlak günlerini yaşayan İzmit, o dönemlerde “Nicomedia” olarak anılıyor. Yıl Milattan Önce 264. Rivayet odur ki: Bithynialı I. Nikomedes, yerle bir olmuş Astakos (Başiskele) antik kentinin yerine Astakos’un 6 km kuzeybatısında (bugünkü İzmit’in merkezinde) yeni kent Nicomedia’yı inşa ettirdi. MÖ 74’te IV. Nicomedes, bölgesinde huzuru ve düzeni sağlamak amacıyla krallığını ölmeden önce Roma’ya bahşetti. Roma ise Nicomedia’yı bir eyalete dönüştürdüğü Bithynia’nın başkenti haline getirdi. Yazının devamını okumak için  http://diyardiyar21.com/2017/08/27/izmit-22-yildir-sabirla-antik-tiyatrosunu-bekliyor/  
Gezi yazarı Bihter Gördü, "Arkeolojik olarak önemli bir kent olan İzmit'in, Roma antik dokusunu değerlendirip, turizme açsa kentimiz turist akınına uğrayacak.", dedi

 Anadolu ile Balkanlar arasındaki en kolay geçiş yolu üzerinde bulunması bakımından İzmit bölgesi kültür tarihi açısından büyük bir öneme sahip olsa da bölge arkeolojik açıdan çok az araştırılmış. Hala da ısrarla araştırılmamak konusunda direnen bir kent İzmit. Varın gelin birlikte geçmişe yolculuk yapalım.

 

Roma, İskenderiye ve Antakya’dan sonra dünyanın 4. büyük kentiydi bir zamanlar İzmit. Roma döneminde en parlak günlerini yaşayan İzmit, o dönemlerde “Nicomedia” olarak anılıyor.

Yıl Milattan Önce 264. Rivayet odur ki: Bithynialı I. Nikomedes, yerle bir olmuş Astakos (Başiskele) antik kentinin yerine Astakos’un 6 km kuzeybatısında (bugünkü İzmit’in merkezinde) yeni kent Nicomedia’yı inşa ettirdi.

MÖ 74’te IV. Nicomedes, bölgesinde huzuru ve düzeni sağlamak amacıyla krallığını ölmeden önce Roma’ya bahşetti. Roma ise Nicomedia’yı bir eyalete dönüştürdüğü Bithynia’nın başkenti haline getirdi.

Yazının devamını okumak için 

http://diyardiyar21.com/2017/08/27/izmit-22-yildir-sabirla-antik-tiyatrosunu-bekliyor/

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.