LASTİK İŞ
ismail

İZOLASYON SÜRESİ YURTLARDA DEVAM EDECEK

Sağlık 14.05.2020 - 15:04, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

İZOLASYON SÜRESİ YURTLARDA DEVAM EDECEK

Kararlılıkla sürdürülen koronavirüs mücadele çalışmaları meyvelerini veriyor. Alınan önlemler ve hızla hayata geçirilen kararlar sonucunda koronavirüs hasta sayısı giderek azalıyor. İlimizde de yapılan yoğun çalışmalar neticesinde hastalığın kontrolü önemli ölçüde sağlanmış durumda.   BULAŞ RİSKİ AZALACAK Kocaeli’de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından temaslı kişilerin ya da korona hastalığının sessiz taşıyıcılarının tespit edilmesi amacıyla yeni bir uygulama başlatıldı. 07 Mayıs 2020 tarihli Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunda; “Hekimler tarafından evde izolasyon kararı verilen hastaların gereken izolasyon ve tedavi sürelerinin devlet hastanelerine bağlı KYK yurtlarında yatırılarak tamamlanması” kararı alındı. Karar doğrultusunda Covid-19 testi pozitif çıkan hastaların tedavi ve izolasyonları artık hastane veya KYK yurtlarında devam edecek. Bu sayede sahada pozitif vaka bırakılmayarak bulaş riski minimize edilmiş olacak.   Konu hakkında bilgilendirmelerde bulunan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney “Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği testi pozitif çıkan ve evde izolasyona karar verilen tüm hastalar artık evde değil hastanelerimize bağlı hizmet veren KYK yurtlarında tedavi ve izolasyon süreçlerini geçirecekler. Her pozitif hasta, değerlendirmeleri yapıldıktan sonra izolasyon süreçlerini geçirmek üzere hastane veya yurda alınacak. Bu şekilde sahada pozitif hiç kimse kalmamasını amaçlıyoruz. Hedefimiz belli bir sayıya kadar indirdiğimiz pozitif vakaları sahada imkan nisbetinde sıfırlamak .” dedi.     KYK YURTLARININ KAPASİTESİ 1754 YATAK Salgın sürecinde Kocaeli Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kendilerine 5 adet KYK yurdu tahsis edildiğini söyleyen Ergüney  “1754 yatak kapasitesi ile hizmeti verebiliyoruz. Bu yurtlarda 7/24 acil sağlık hizmetleri verebilecek şekilde; hekim, hemşire ve sağlık personeli görev yapıyor. Hastaların her gün klinik takipleri yapılıyor” dedi.   14 GÜN İZOLASYON Şenol Ergüney  “Hastaların tedavileri toplamda 14 gün olacak şekilde şekilde planlanıyor. Kişiler 48-72 saat hiçbir şikayeti olmadan bir süreç geçirdikten sonra tedavi 14 güne tamamlanıyor, bilahare taburcu ve evde izolasyon süresi başlatılıyor. Yurtlarımızın lojistik desteği, yemek, temizlik ve güvenlik hizmetleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenmektedir. Hastalarımıza hastanede olduğu gibi 3 öğün yemek veriliyor. Bu sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayan tüm sağlık çalışanlarına, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ve destek veren kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Kararlılıkla sürdürülen koronavirüs mücadele çalışmaları meyvelerini veriyor. Alınan önlemler ve hızla hayata geçirilen kararlar sonucunda koronavirüs hasta sayısı giderek azalıyor. İlimizde de yapılan yoğun çalışmalar neticesinde hastalığın kontrolü önemli ölçüde sağlanmış durumda.

 

BULAŞ RİSKİ AZALACAK

Kocaeli’de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından temaslı kişilerin ya da korona hastalığının sessiz taşıyıcılarının tespit edilmesi amacıyla yeni bir uygulama başlatıldı. 07 Mayıs 2020 tarihli Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunda; “Hekimler tarafından evde izolasyon kararı verilen hastaların gereken izolasyon ve tedavi sürelerinin devlet hastanelerine bağlı KYK yurtlarında yatırılarak tamamlanması” kararı alındı. Karar doğrultusunda Covid-19 testi pozitif çıkan hastaların tedavi ve izolasyonları artık hastane veya KYK yurtlarında devam edecek. Bu sayede sahada pozitif vaka bırakılmayarak bulaş riski minimize edilmiş olacak.

 

Konu hakkında bilgilendirmelerde bulunan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney “Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği testi pozitif çıkan ve evde izolasyona karar verilen tüm hastalar artık evde değil hastanelerimize bağlı hizmet veren KYK yurtlarında tedavi ve izolasyon süreçlerini geçirecekler. Her pozitif hasta, değerlendirmeleri yapıldıktan sonra izolasyon süreçlerini geçirmek üzere hastane veya yurda alınacak. Bu şekilde sahada pozitif hiç kimse kalmamasını amaçlıyoruz. Hedefimiz belli bir sayıya kadar indirdiğimiz pozitif vakaları sahada imkan nisbetinde sıfırlamak .” dedi.

 

 

KYK YURTLARININ KAPASİTESİ 1754 YATAK

Salgın sürecinde Kocaeli Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kendilerine 5 adet KYK yurdu tahsis edildiğini söyleyen Ergüney  “1754 yatak kapasitesi ile hizmeti verebiliyoruz. Bu yurtlarda 7/24 acil sağlık hizmetleri verebilecek şekilde; hekim, hemşire ve sağlık personeli görev yapıyor. Hastaların her gün klinik takipleri yapılıyor” dedi.

 

14 GÜN İZOLASYON

Şenol Ergüney  “Hastaların tedavileri toplamda 14 gün olacak şekilde şekilde planlanıyor. Kişiler 48-72 saat hiçbir şikayeti olmadan bir süreç geçirdikten sonra tedavi 14 güne tamamlanıyor, bilahare taburcu ve evde izolasyon süresi başlatılıyor. Yurtlarımızın lojistik desteği, yemek, temizlik ve güvenlik hizmetleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenmektedir. Hastalarımıza hastanede olduğu gibi 3 öğün yemek veriliyor. Bu sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayan tüm sağlık çalışanlarına, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ve destek veren kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.