LASTİK İŞ
ismail

KIBRIS GAZİLERİ MADALYALARINA KAVUŞTU

05.12.2019 - 17:34, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KIBRIS GAZİLERİ MADALYALARINA KAVUŞTU

Kocaeli’de yaşayan Kıbrıs gazilerine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve beratlarını takdim eden Vali Hüseyin Aksoy, “Onlara vefa borcumuz var. Bu madalya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bir armağanıdır” dedi

Kocaeli’dee ikamet eden Kıbrıs gazilerine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve beratlarının takdim töreni, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün organizatörlüğünde Valilik Akçakoca Toplantı Salonu’nda 114 gazi ve gazi yakınının katılımıyla gerçekleştirildi. Tören 12 ilçede gerçekleştirildi. İzmit ilçesinden 114 gaziye madalyalarını Vali Hüseyin Aksoy takdim etti. KENT PROTOKOLÜ KATILDI Törene Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Deniz- Eğitim Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Denizaltı Filo Komutanı Hasan Çankaya, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Haluk Saygılı, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zafer Çakmak, İzmit İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir, Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sağlık ve şehit yakınları katılım sağladı. BAYRAĞIMIZ EN ŞEREFLİ ŞEKİLDE DALGALANMIŞTIR” Tören öncesi konuşan Vali Hüseyin Aksoy, “Bugün bu topraklar üzerinde özgürce yaşıyorsak bunu şehit ve gazilerimize borçluyuz. Türkiye Cumhuriyeti devleti kendi sınır güvenliğini tehdit eden noktalara karşı Barış Pınarı Harekatı’nı başlatmıştı. Bu noktada önemli mesafeler alınmıştır. Geçmişte ihtiyaç olan bölgelere de ülkemiz ulamıştır. Ulaşmaya da devem edecektir. Geçmişte askerimiz Kore’ye gitmiş Türk bayrağını en şerefli şekilde dalgalandırmıştır” dedi. “MADALYALARI GELMEYENLERE ARMAĞANIMIZDIR” Devamında Vali Aksoy, “Kıbrıs’a giderek de Kıbrıs Barış Harekatı’nda oradaki soydaşlarımız için savaşılmıştır. Burada birçok şehit ve gazilerimiz olmuştur.  Bu uğurda mücadele içinde yer alan herkesi saygıyla anıyoruz. Onlara vefa borcumuz var.  Onlar bizim için değerlidir. Kıbrıs barış harekatına katılan ve madalyaları gelmeyen gazilerimize ve şehitlerimizin alilerine madalyalarını vereceğiz. Bu madalya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bir armağanıdır” şeklinde konuştu.
Kocaeli’de yaşayan Kıbrıs gazilerine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve beratlarını takdim eden Vali Hüseyin Aksoy, “Onlara vefa borcumuz var. Bu madalya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bir armağanıdır” dedi

Kocaeli’dee ikamet eden Kıbrıs gazilerine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve beratlarının takdim töreni, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün organizatörlüğünde Valilik Akçakoca Toplantı Salonu’nda 114 gazi ve gazi yakınının katılımıyla gerçekleştirildi. Tören 12 ilçede gerçekleştirildi. İzmit ilçesinden 114 gaziye madalyalarını Vali Hüseyin Aksoy takdim etti.

KENT PROTOKOLÜ KATILDI
Törene Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Deniz- Eğitim Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Denizaltı Filo Komutanı Hasan Çankaya, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Haluk Saygılı, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zafer Çakmak, İzmit İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir, Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sağlık ve şehit yakınları katılım sağladı.

BAYRAĞIMIZ EN ŞEREFLİ ŞEKİLDE DALGALANMIŞTIR”
Tören öncesi konuşan Vali Hüseyin Aksoy, “Bugün bu topraklar üzerinde özgürce yaşıyorsak bunu şehit ve gazilerimize borçluyuz. Türkiye Cumhuriyeti devleti kendi sınır güvenliğini tehdit eden noktalara karşı Barış Pınarı Harekatı’nı başlatmıştı. Bu noktada önemli mesafeler alınmıştır. Geçmişte ihtiyaç olan bölgelere de ülkemiz ulamıştır. Ulaşmaya da devem edecektir. Geçmişte askerimiz Kore’ye gitmiş Türk bayrağını en şerefli şekilde dalgalandırmıştır” dedi.

“MADALYALARI GELMEYENLERE ARMAĞANIMIZDIR”
Devamında Vali Aksoy, “Kıbrıs’a giderek de Kıbrıs Barış Harekatı’nda oradaki soydaşlarımız için savaşılmıştır. Burada birçok şehit ve gazilerimiz olmuştur.  Bu uğurda mücadele içinde yer alan herkesi saygıyla anıyoruz. Onlara vefa borcumuz var.  Onlar bizim için değerlidir. Kıbrıs barış harekatına katılan ve madalyaları gelmeyen gazilerimize ve şehitlerimizin alilerine madalyalarını vereceğiz. Bu madalya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bir armağanıdır” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.