KILIÇ ‘’EMEKLİLER HÜSRANA UĞRAYACAK’’

Ekonomi 02.01.2020 - 17:05, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KILIÇ ‘’EMEKLİLER HÜSRANA UĞRAYACAK’’

Emeklilerin maaşına yapılacak olan zam için görüşmeler yapılırken Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şube Başkanı Ali Osman Kılıç; “Aradaki makasın kapanması için emeklilerin maaşına seyyanen zam yapılmalı. Elbette ki bizim gözümüz birazda olsa yani enflasyona denk maaş beklentimiz var. Ama yüzde olarak zam verirlerse emekliler yine hüsrana uğrayacaktır. ” dedi.

EMEKLİLER HÜSRANA UĞRAYACAK Bu gün mecliste emeklilerin maaşına verilecek zam için görüşmeler yapılıyor. Bu görüşmeler öncesinde  Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Ali Osman Kılıç yaptığı  “mecliste emeklilerimizin maaşlarına zam görüşmeleri bu gün yapılıyor. Elbette ki bizim gözümüz birazda olsa yani enflasyona denk maaş beklentimiz var. Ama yüzde olarak zam verirlerse emekliler yine hüsrana uğrayacaktır. Çünkü yüzde 5 ile yüzde altı verilirse en yüksek maaş alan bir emekli yaklaşık 350 lira zam alıyor.  Fakat bu gün 1630 lira zam alan bir emekli ise yaklaşık 90 lira zam alacak. Sonuç olarak aradaki makas farkı daha çok açılacaktır. Bu makasın kapanması veya daralması için seyyanen zam yapılmalıdır”dedi.  EN AZ ÜÇ BİN LİRA OLMALI Kılıç “Bu gün bir emekli geçinmesi için en az 3000 lira maaş almalıdır. Bakın biz emeklilerin maaşı tüfeye bağlanmasıyla maaşlarımız sürekli eriyor. Bu maaşların erimemesi için tüfeden çıkarılmalıdır. 426 kalem sayısına bakıldığında bu gün markette çay, şeker, pirinç, un ve benzeri gıdalarda emekli maaşlarımız enflasyona girerek sıfıra iniyor.  Emekli maaşlarına seyyanen zam yapılmasıyla birlikte maaşlarımızı tüfeden çıkarılarak, normaline dönülmesi halinde emekli azda olsa rahat bir nefes alabilir. Bu gün mecliste yapılacak olan maaş zam görüşmelerinde bizler emekli olarak beklentilerimiz yüksek görünüyor. İnşallah hükümetimizin alacak olan zam kararında bizlerin yüzünü güldürecek bir çalışma olacağını beklentisindeyiz”Şeklinde konuştu. TOKİ İÇİN BEKLİYORUZ Başkan Kılıç “Evi olmaya Emeklilerimiz için TOKİ tarafından yapılacak olan evler için 2. Aşamayı bekliyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde emeklilerimize ev yapılacak. Biz dernek olarak bu işin takibini yapıyoruz” dedi. Fahri Haner
Emeklilerin maaşına yapılacak olan zam için görüşmeler yapılırken Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şube Başkanı Ali Osman Kılıç; “Aradaki makasın kapanması için emeklilerin maaşına seyyanen zam yapılmalı. Elbette ki bizim gözümüz birazda olsa yani enflasyona denk maaş beklentimiz var. Ama yüzde olarak zam verirlerse emekliler yine hüsrana uğrayacaktır. ” dedi.

EMEKLİLER HÜSRANA UĞRAYACAK
Bu gün mecliste emeklilerin maaşına verilecek zam için görüşmeler yapılıyor. Bu görüşmeler öncesinde  Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Ali Osman Kılıç yaptığı  “mecliste emeklilerimizin maaşlarına zam görüşmeleri bu gün yapılıyor. Elbette ki bizim gözümüz birazda olsa yani enflasyona denk maaş beklentimiz var. Ama yüzde olarak zam verirlerse emekliler yine hüsrana uğrayacaktır. Çünkü yüzde 5 ile yüzde altı verilirse en yüksek maaş alan bir emekli yaklaşık 350 lira zam alıyor. 
Fakat bu gün 1630 lira zam alan bir emekli ise yaklaşık 90 lira zam alacak. Sonuç olarak aradaki makas farkı daha çok açılacaktır. Bu makasın kapanması veya daralması için seyyanen zam yapılmalıdır”dedi. 
EN AZ ÜÇ BİN LİRA OLMALI
Kılıç “Bu gün bir emekli geçinmesi için en az 3000 lira maaş almalıdır. Bakın biz emeklilerin maaşı tüfeye bağlanmasıyla maaşlarımız sürekli eriyor. Bu maaşların erimemesi için tüfeden çıkarılmalıdır. 426 kalem sayısına bakıldığında bu gün markette çay, şeker, pirinç, un ve benzeri gıdalarda emekli maaşlarımız enflasyona girerek sıfıra iniyor. 
Emekli maaşlarına seyyanen zam yapılmasıyla birlikte maaşlarımızı tüfeden çıkarılarak, normaline dönülmesi halinde emekli azda olsa rahat bir nefes alabilir. Bu gün mecliste yapılacak olan maaş zam görüşmelerinde bizler emekli olarak beklentilerimiz yüksek görünüyor. İnşallah hükümetimizin alacak olan zam kararında bizlerin yüzünü güldürecek bir çalışma olacağını beklentisindeyiz”Şeklinde konuştu.
TOKİ İÇİN BEKLİYORUZ
Başkan Kılıç “Evi olmaya Emeklilerimiz için TOKİ tarafından yapılacak olan evler için 2. Aşamayı bekliyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde emeklilerimize ev yapılacak. Biz dernek olarak bu işin takibini yapıyoruz” dedi.
Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.